Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΝ.ΣΥ: Τα χορευτικά που εντυπωσίασαν στην Αιτωλοακαρνανική γιορτή




ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ – ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
Η εκδήλωση μέσα από τα χορευτικά και την προβολή των θεμάτων.

        Όπως αναφέραμε και στο Δελτίο τύπου, που αναρτήσαμε στις 23/01/17, βασικό θέμα τις εκδήλωσης εκτός των βραβεύσεων, ήταν και η παρουσίαση τεσσάρων χορευτικών ομάδων των αντίστοιχων  πολιτιστικών συλλόγων, που μας παρουσίασαν με μεγάλη δεξιότητα χορούς από περιοχές της χώρας μας.
Συγκεκριμένα: 
-το χορευτικό των συλλόγων Λευκιωτών – Αναληψιωτών χόρεψε Λαϊκούς  Χορούς
-το χορευτικό του συλλόγου Φυτειωτών χόρεψε Χορούς Κυκλάδων
-το χορευτικό του συλλόγου Χαλκιοπουλιτών χόρεψε Χορούς Θράκης
-το χορευτικό του συλλόγου Αριαδιτών χόρεψε Χορούς (Πελοπονήσου και Ρούμελης)...........



       Ευχαριστούμε τα Διοικητικά Συμβούλια  των πολιτιστικών συλλόγων: Λευκιωτών - Αναληψιωτών Τριχωνίδας, Φυτειωτών Ξηρομέρου «Το Λιγοβίτσι», Χαλκιοπουλιτών Βάλτου «ο Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης» και Αριαδιτών Βάλτου, για την παρουσία των χορευτικών τους τμημάτων στην κοπή της βασιλόπιτας της ΠΑΝ.ΣΥ.
      Το έργο που παράγουν οι περισσότεροι πολιτιστικοί σύλλογοι είναι σπουδαίο και είναι περισσότερο ορατό από την τοπική κοινωνία και από όσους παρακολουθούν από κοντά τις δραστηριότητες τους. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι που λειτουργούν χορευτικά τμήματα, επιτελούν έργο μεγάλης σημασίας και με ανάλογο κόστος (και οικονομικό) που το επωμίζονται οι ίδιοι. Τα παιδιά των χορευτικών, που χόρεψαν στην Αιτωλοακαρνανική γιορτή προετοιμάστηκαν μήνες πριν, με πολλές πρόβες με τους δασκάλους τους, ώστε να παρουσιάσουν ένα θέαμα αντάξιο της κληρονομιάς μας και το κατάφεραν με απόλυτη επιτυχία. 
        Τα τραγούδια, οι χοροί που επιλέχτηκαν, οι παραδοσιακές στολές σε συνδυασμό με τις χορευτικές ικανότητες των κοριτσιών και των αγοριών, διαμόρφωσαν το καλό αποτέλεσμα που ανέβασε την ποιότητα τις εκδήλωσης, της χάρισε κέφι, χρώμα Ελλάδας και ελπίδα για το μέλλον.              Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ξεδίπλωσαν το χορευτικό τους ταλέντο και απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
     Δεν είναι εύκολο να διατηρείς χορευτική ομάδα και μάλιστα επί πολλά και συνεχή χρόνια σε καθαρά εθελοντική βάση. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι με τις χορευτικές τους ομάδες, προσφέρουν πολλά στη διάδοση των παραδοσιακών μουσικών  ακουσμάτων και των παραδοσιακών χορών της χώρας μας. 
Η ΠΑΝ.ΣΥ. αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές τους, τους απένειμε τιμητικό βραβείο.

-Ένα άλλο γεγονός της εκδήλωσης  που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, ήταν η προβολή φωτογραφικού υλικού από χωριά και πόλεις  του νομού μας, όμορφα τοπία, αρχαιολογικούς χώρους και άλλα αξιοθέατα της Αιτωλοακαρνανίας. 
  Με  αυτό τον τρόπο προσπαθήσαμε να γνωρίσουμε και να θυμίσουμε τις ομορφιές και τον πλούτο του νομού μας.  Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης, ήταν και η προβολή εικόνων και βίντεο από τη δράση των Αιτωλοακαρνάνων που βραβεύτηκαν. 
   Η παρουσίαση των παραπάνω κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των καλεσμένων, που έδειξαν την ικανοποίηση τους. Την όλη επιμέλεια, το μοντάζ, την παρουσίαση των φωτογραφιών και την προβολή των βίντεο με τις δραστηριότητες των βραβευθέντων, είχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χαλκιοπουλιτών  Ευάγγελος K. Τσιούνης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια του.
     Η αυθόρμητη και πολυπληθής παρουσία των φίλων συμπατριωτών  μας ήταν συγκινητική και μας έδωσε δύναμη για το μέλλον. Η παρουσία των συλλόγων είναι απαραίτητη και η τοπική κοινωνία πρέπει να ελπίζει και να περιμένει πολλά, αρκεί να τους στηρίζει και να τους ανανεώνει. 
       Οι πιο θερμές μας ευχαριστίες δικαιωματικά πηγαίνουν στους συμπατριώτες μας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και σε όσους ήθελαν, αλλά για διαφόρους λόγους δεν μπόρεσαν. Ευχαριστίες και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πρόβαλαν την εκδήλωση.
Η επομένη εκδήλωση της ΠΑΝ.ΣΥ για την Αιτωλοακαρνανία θα ανακοινωθεί προσεχώς .
ΓΙΑ ΤΟ Κ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΟΛΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΥ

Το χορευτικό του συλλόγου Φυτειωτών:
















Το χορευτικό των συλλόγων Λευκιωτών – Αναληψιωτών 



Το χορευτικό του συλλόγου Χαλκιοπουλιτών 






Το χορευτικό του συλλόγου Αριαδιτών 




Οι φωτο απο το χορευτικό του συλλόγου Χαλκιοπουλιτών προέρχονται απο: http://thoasaitolos.gr/thoas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο