Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Τα καπάκια έδωσαν ζωή σε έναν κάτοικο του Θέρμου!

Όλα ξεκίνησαν από την δράση «Μαζεύω καπάκια Μοιράζω χαμόγελα» του Σώματος Εθελοντών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρόδου που σε συνεργασία με την κα. Monica-Daniela Haralampie κατάφεραν να μαζέψουν τον απαιτούμενο αριθμό με καπάκια για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου.

Συγκεκριμένα, η κα. Monica-Daniela Haralampie με την βοήθεια των πολιτών, των σχολείων του Θέρμου, των συλλόγων, του Δήμου, της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου μάζεψε έναν τόνο με πλαστικά καπάκια μέσα σε 8 μήνες!
Έτσι, το όνειρο για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου πραγματοποιήθηκε με έναν κάτοικο του Θέρμου να ξαναφτιάχνει τη ζωή του. Πρόκειται για τον κ. Γιάννη Λωρίδα, ο οποίος ζει στο Θέρμο και είχε να βγει εκτός σπιτιού τρία ολόκληρα χρόνια λόγω απώλειας των κάτω άκρων από διαβήτη.
Πλέον, χάρη στην αλληλέγγυα πράξη ο κ. Γιάννης με το αμαξίδιό του έχει αρχίσει να ξαναγνωρίζει το Θέρμο και δειλά δειλά να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία.
Το iAitoloakarnania.gr συνομίλησε με την κα. Monica-Daniela Haralampie η οποία είναι υπεύθυνη σημείου συλλογής για την δράση στο Θέρμο.
Ποια είναι τα συναισθήματα μετά από την εκπλήρωση του στόχου;
«Προσωπικά είμαι περήφανη για ένα πράγμα. Καταφέραμε σαν σημείο συλλογής μέσα σε 8 μήνες να κάνουμε 3 αποστολές (με τη βοήθεια του δημάρχου Σπύρου Κωνσταντάρα) και συνολικά στείλαμε έναν τόνο καπάκια. Σίγουρα τα συναισθήματα μετά από μια τόσο σημαντική στιγμή είναι συγκινητικά».
Ποιοι βοήθησαν ώστε να επιτευχθεί η αποστολή της δράσης σας;
«Ηταν πολύτιμη η βοήθεια των συμπολιτών, των σχολείων του Θέρμου, της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου και πολλών άλλων για να μαζέψουμε όλα αυτά τα καπάκια. Επίσης, ευχαριστώ από καρδιάς εκ μέρους της οικογένειας τους ζωγράφους αυτού του έργου,το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρόδου (συνολικά και τον καθ’ ένα ξεχωριστά) για την εξ’ ολοκλήρου αγορά και αποστολή αναπηρικού αμαξιδίου το οποίο αποδόθηκε σε συμπολίτη μας».
Τώρα, συνεχίζετε να μαζεύετε καπάκια;
«Βεβαίως και συνεχίζουμε για να βοηθήσουμε και άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ελπίζουμε να κάνουμε το όνειρό τους πραγματικότητα».
iAitoloakarnania.gr

2 σχόλια:

  1. Δεν θέλει κόπο....Θέλει τρόπο....Συγκεντρώνουμε τα καπάκια, σε όλα τα σχολεία συλλέγουν καπάκια, υπάρχουν εταιρείες όπου οι εργαζόμενοι συγκεντρώνουν τα καπάκια, στην Παπαδάτου συγκεντρώνουμε τα καπάκια στο κατάστημα του Προέδρου...Αφού το κράτος έχει τους ανάπηρους για τον Καιάδα, ας βοηθήσουμε όλοι εμείς...Γιατί μπορεί να μας έκλεψαν τα όνειρα μας, όμως δεν κατάφεραν να μας κλέψουν την αλληλεγγύη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το θέμα με τα καπάκια είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να γίνει "καθεστώς" η συνείδηση του να μην πετάμε το καπάκι. Και πρέπει να μπούν στο χορό και όλοι όσοι έχουν καφενεία, καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια κλπ. Να τοποθετήσουν σημεία συλλογής καπακιών στα μαγαζιά τους. Όπως λέει και η κυρία Ασλανίδου, την αλληλεγγύη δεν μπορούν να μας την κλέψουν. Ή το κάνουμε ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο