Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Σύσκεψη για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά – Προθεσμία μέχρι 6 Φεβρουαρίου στους Δήμους για κατάθεση προτάσεων

Ο σχεδιασμός συγκεκριμένων παρεμβάσεων για την ουσιαστική αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω συνεκτικών παρεμβάσεων, απασχόλησε τη σύσκεψη με τους Δήμους που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα......

Παρουσιάστηκαν οι στόχοι που έχουν τεθεί και αφορούν την εξάλειψη των ακραίων υποβαθμισμένων καταυλισμών, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, τη θεμελίωση των βάσεων για την επίτευξη της σταδιακής και πλήρους κοινωνικής ένταξης με έμφαση στους νέους και στα παιδιά, την ανάδειξη καινοτόμων πιλοτικών παρεμβάσεων που θα λειτουργήσουν ως πρότυπο.
Τέσσερις είναι οι τομείς πολιτικής, στέγαση – υποδομές, απασχόληση, εκπαίδευση και υγεία, ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για σύνδεση με τον αστικό ιστό, καθώς και οριζόντιες παρεμβάσεις.
«Σκοπός μας ως Περιφέρεια είναι να κάνουμε σχέδια που θα έχουν ωριμότητα και κοινωνική συναίνεση, θα απαντούν στα ζητήματα κάθε περιοχής και θα συμβάλλουν στην ανακούφιση και αυτών των συνανθρώπων μας» υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ζητώντας τη στενή συνεργασία όλων των Δήμων στους οποίους διαμένουν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες Ρομά, είτε σε καταυλισμούς, είτε πιο διάσπαρτα.
Στους Δήμους δόθηκε προθεσμία μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, ώστε να καταθέσουν το σχεδιασμό τους για παρεμβάσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. ΠΔΕ, καθώς αμέσως μετά θα πρέπει να κατατεθούν από την Περιφέρεια προς έγκριση στην Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Παράλληλα, έγινε παρουσίαση και των επόμενων βημάτων που θα πρέπει να γίνουν ώστε να υλοποιηθούν οι ώριμες ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στις τοπικές κοινωνίες και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους.
Η σύσκεψη αυτή έγινε σε συνέχεια της συνάντησης εργασίας που είχε γίνει πριν λίγες ημέρες με την αναπλ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και εκπροσώπους των υπολοίπων Περιφερειών της χώρας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου, ο προϊστάμενος της Μονάδας Α’ Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της ΕΥΔ/ΕΠ Βαγγέλης Γεωργίου, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου Κωνσταντίνος Καλαντζής, Πύργου Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, Ερυμάνθου Γιάννης Σουβαλιώτης, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θεόδωρος Τουλγαρίδης, διευθυντές, στελέχη και εκπρόσωποι των Δήμων Πηνειού, Πύργου, Αγρινίου, Ερυμάνθου, Δυτικής Αχαΐας, το στέλεχος της Μονάδας Α’ ΕΥΔ/ΕΠ Ανδριανή Αθανασίου κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο