Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

60 ημέρες φυλακή στους νεοσύλλεκτους για τον αλβανικό αετό

«O αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε αναφορικά με την εμφάνιση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που εμφανίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους χαρακτηριστική απεικόνιση της Αλβανικής σημαίας, επέβαλλε σε αυτούς πειθαρχικές ποινές, εξαντλώντας την πειθαρχική του δικαιοδοσία.

Η απόφαση αυτή του Αρχηγού ΓΕΣ, έχει ήδη υποβληθεί στο ΓΕΕΘΑ και στο ΥΠΕΘΑ, όπου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος αποφάσισε να επαυξήσει τις ανωτέρω ποινές, στο ανώτατο όριο της πειθαρχικής του δικαιοδοσίας. Η πλήρης διερεύνηση της υποθέσεως συνεχίζεται».
Η ανωτέρω ανακοίνωση εκδόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατούκαι όπως έγινε γνωστό πιο συγκεκριμένα με φυλάκιση 60 ημερών τιμωρήθηκαν οι επτά νεοσύλλεκτοι φαντάροι που φωτογραφήθηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου να σχηματίζουν τον αλβανικό αετό.
Με βάση τον στρατιωτικό κανονισμό , η ανώτατη ποινή που μπορούσε να επιβληθεί στους επτά νεοσύλλεκτους από το Γενικό Επιτελείο Στρατού είναι οι πενήντα ημέρες φυλάκισης. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος  επαύξησε τις ποινές στις 60 ημέρες, όπως έχει δικαίωμα από τον νόμο. Πρακτικά, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, αυτό σημαίνει ότι οι επτά νεοσύλλεκτοι θα υπηρετήσουν επιπλέον θητεία κατά 40 ημέρες. Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται από στρατιωτικό εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο