Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Πρώην και νυν Δημοτική Αρχή πληρώσαμε 386.426,69€ για ψηφιακές υπηρεσίες! -Εγινε, πότε και από ποιούς η παραλαβή; -Που είναι οι υπηρεσίες που δικαιούμαστε; -Δημοτικοί Σύμβουλοι με ευθύνη υπάρχουν;

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ απο  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
-ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ μέσω του έργου-υπηρεσίας "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ";

         Σήμερα θα σας ενημερώσω για ένα θέμα που τέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Βόνιτσα στις 27-Ιουνίου-2016. Τέθηκε το θέμα της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου
     Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης ως συνηθίζει μιλάει ακατάπαυστα και χωρίς αρχή-μέση-τέλος στο λόγο του επί της ουσίας. Αδυνατεί, το κάνει σκόπιμα ή και τα δύο;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
       Η εταιρεία "ERGOLOGIG A.E.B.E" είναι ανάδοχος του έργου "Ανάπτυξη και εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας".......



     
     Την 30 Μάη 2013 ο πρώην αποτυχημένος Δήμαρχος κ. Σολδάτος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ που εκδίδεται στο Μεσολόγγι και κυκλοφορεί σε ολόκληρο το νομό. Ανάμεσα στα άλλα έχουμε:

Ερώτηση της δημοσιογράφου κας Βάσως Βήττα: 
-Από την επόμενη προγραμματική περίοδο τι περιμένετε ως δήμος;
Απάντηση του πρώην Δημάρχου: 
-Αυτό που ψιθυρίζεται είναι ότι η επόμενη, θα είναι κυρίως σε υπηρεσίες. Ψηφιακή σύγκλιση, προγράμματα της κοινωνίας της πληροφορίας κλπ. Εμείς, εφόσον έχουμε λύσει τα βασικά μας προβλήματα, θα ανταποκριθούμε στις προσκλήσεις, υπάρχει ετοιμότητα, όπως είχαμε και σε αυτή που διανύουμε τώρα. Ήμασταν ο πρώτος Δήμος που υποβάλλαμε προτάσεις στην ψηφιακή σύγκλιση. Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο που, για την εξυπηρέτηση του δημότη, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ψηφιακές και ηλεκτρονικές υποδομές.

Ερώτηση της δημοσιογράφου κας Βάσως Βήττα: 
-Κατηγορηθήκατε ότι διαθέσατε υπερβολικά ποσά για ένα τέτοιο  ψηφιακό έργο…
Απάντηση του πρώην Δημάρχου:
-Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του ΕΣΠΑ και δεν πρόκειται για κατασκευή ιστοσελίδας του Δήμου. Η ιστοσελίδα του δήμου μας είχε στοιχίσει 100 ευρώ.
Εδώ πρόκειται για ένα πακέτο υπηρεσιών εξυπηρέτησης των κατοίκων του δήμου και των 20 τοπικών κοινοτήτων και οικισμών. Το κακό θα ήταν αν ο δήμος δεν είχε ανταποκριθεί στην πρόσκληση.

ΣΧOΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ:
   -Είδατε και εξυπηρετηθήκατε, εσείς αγαπητοί Δημότες την 31 Αυγούστου 2014 που παρέδωσε ο πρώην Δήμαρχος από τις υπηρεσίες που αναφέρει; 
     -Είδατε και εξυπηρετηθήκατε από τότε που ανάλαβε ο κ. Αποστολάκης μέχρι σήμερα; 
       Αυτά που αισθάνομαι δεν τα γράφω.  Τα έχω σημειώσει στο αρχείο μου και Θεού θέλοντος θα τα δημοσιεύσω στο μέλλον. 
    Είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε την αγανάκτηση μου, δεν θέλω να επεκταθώ και σας ζητώ συγγνώμη.

Εντάλματα Πληρωμής:
  Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρχείου μου ο Δήμος πλήρωσε την εταιρεία ως ακολούθως. Παρακαλώ προσέξτε τις ημερομηνίες:
ΣΥΝΟΛΟ 281.618,64 ευρώ
     Το Δημοτικό Συμβούλιο με πλειοψηφία αποφασίζει την 7 Αυγούστου 2014 τη παράταση προθεσμίας περαίωσης των συμβατικών εργασιών του έργου έως 29 Οκτωβρίου 2014. Παρακάτω η απόφαση του ΔΣ:

        Παρακαλώ μελετήστε το τρίτο λόγο για την παράταση περαίωσης. Τόσο καιρό τι έκαναν; Σε αυτούς τους μήνες θα γινόταν όλα αυτά; -Προτιμώ να μην γράψω τις σκέψεις μου. Τα συμπεράσματα μου  τα έβγαλα . Βγάλτε και σεις τα δικά σας....

     Την 15η  Δεκεμβρίου 2014 με Δήμαρχο τον κ. Αποστολάκη έχουμε το χρηματικό ένταλμα πληρωμής με αριθμό εντάλματος 1350 και σειρά Α με δικαιούχο την ERGOLOGIC A.E.B.E  και ποσό 104.806,05 ευρώ. Εδώ στα συνημμένα του χρηματικού εντάλματος πληρωμής αναφέρονται και τα πρωτόκολλα παραλαβής. Η αντίστοιχη ΑΔΑ είναι ΩΕΛΑΩ6Ζ-59 Ε.
ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 281.618,64 + 104.806,05=   386.426,69  ΕΥΡΩ.

       Έχοντας κατά νου όλα τα παραπάνω την 10η Φεβρουαρίου 2016 κατέθεσα αίτηση προς τη προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας που ζητούσα ενημέρωση για τη παραλαβή, τη καλή εκτέλεση, το προϋπολογισμό του έργου ή υπηρεσίας που ανάφερα παραπάνω και επί πλέον ως Δημότης πως μπορώ να επωφεληθώ από τις υπηρεσίες.
    Πήρα απάντηση από το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη. Είναι η παρακάτω:


         Την 31-10-2016 επανήλθα με καινούργια αίτηση που πήρε αρθ πρωτ 13863 και ζητούσα ενημέρωση όπως παραπάνω για το θέμα. Πήρα απάντηση που υπογράφεται από τον Αναπληρωτή Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο κ. Στούπα αντί του Δημάρχου κ. Αποστολάκη. 
    Στην αίτηση μου δεν ζητούσα να μου χορηγηθούν έγγραφα. Ζητούσα ενημέρωση για τη παραλαβή, τη καλή εκτέλεση, το προϋπολογισμό και τη πληρωμή του έργου- υπηρεσίας Ανάπτυξη και εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών”. Η απάντηση είναι η παρακάτω και κινείται στο ίδιο πλαίσιο με την παραπάνω απάντηση:
         Μήπως το εν θέματι αίτημα σας τυγχάνει απορριπτέο για το λόγο αυτόν, θυμίζει άλλες εποχές και υποκρύπτει ενοχές πολιτικές και όχι μόνο, Δήμαρχε κ. Αποστολάκη; 

       Δεν είναι ιδιοκτησία σας ο Δήμος. Το άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής διαδικασίας που επικαλείστε λέει ότι πριν απαντήσει η αρχή στον πολίτη τον καλεί σε συζήτηση για το αίτημα του. Τούτο δεν έγινε. Τυχαία δεν νομίζω.
      Τα άρθρα 4 και 5 του ΚΔΔ που επικαλείστε δεν σας δίνει το δικαίωμα να επικαλείστε το έννομο συμφέρον μου. Λένε όποιος ενδιαφέρεται για μια πληροφορία,  η αρχή απαντά. Μιλάνε, αρκεί το εύλογο ενδιαφέρον ενός Δημότη για κάποιο θέμα και είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να απαντήσει.

    Και σας ρωτώ, όταν δεν μπορώ, να επωφεληθώ ως Δημότης των υπηρεσιών, που πλήρωσα ως φορολογούμενος, έχω ή δεν έχω έννομο συμφέρον; Βεβαίως και έχω και ΑΠΑΙΤΩ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.
     Πέραν αυτού στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές ήμουν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Με ποιο δικαίωμα μου στερείτε τη δυνατότητα να μάθω και να πληροφορήσω τους Δημότες για έργο-υπηρεσία που οι Δημότες πληρώσαμε 386.426,69 ΕΥΡΩ; Φοβάστε κάτι; Θέλετε να κρύψετε κάτι; 

      Δημοτικοί Σύμβουλοι πλειοψηφίας (εκτός από τέσσερις της πλειοψηφίας που δεν με αφορά τι θα κάνουν) και μειοψηφίας ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ. 
     Σας καλώ, να θέσετε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και ενημέρωση των Δημοτών. 
     Τώρα μάθατε ένα από αυτά που ψηφίσατε κατά πλειοψηφία στους απολογισμούς του 2013 και 2014. Είστε υπερήφανοι για τη ψήφο σας; 

Αγαπητοί Αναγνώστες
Κλείνω με ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες: 
ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.

Σε ότι με αφορά η προσφυγή μου στους αρμόδιους της συντεταγμένης πολιτείας,  είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...........





27 σχόλια:

  1. Δάσκαλε αυτά δεν θέλουν να μάθουμε.Βρίσκονται σε πανικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα λεφτά που πήγαν; Έργο δεν υπάρχει. Εισαγγελέας διαβάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ERGOLOGIG A.E.B.E= εργο - λόγια=200000 ευρώ
    Τι απομένει; Μόνο ένα δάνειο για να σωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έργο έτοιμο ήταν, αλλά ποιος από αυτούς της νέας δημοτικής αρχής θα μπορούσε να το χειριστεί; Ίσως αποσκοπούν κάπου αλλού και για αυτό δεν δίνουν τις απαντήσεις στον δάσκαλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν αυτά είναι ψέματα πηγαίνετε το Τριαντακωνσταντή στον εισαγγελέα. Διαφορετικά κάποιοι έβαλαν το χέρι στο βάζο με το μέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποδήλατα, χωράφι στη Κατούνα, παιδικές χαρές, ψηφιακή σύγκλιση. σύνολο 1.000.000 ευρώ. Που πήγαν τα ευρώπουλα του ΕΣΠΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αποστολάκη αφού το πλήρωσες το έργο σημαίνει ο,τι το παρέλαβες,γιατί δεν το έχεις εφαρμόσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο δάσκαλος σας τσάκωσε με τη γίδα στη πλάτη. Τι έχετε να πείτε Σολδάτε- Κομποτιάτη- Φερεντίνε, Αποστολάκη, Στούπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι πρώην καλύπτουν του νυν και οι νυν καλύπτουν τους πρώην. Το ένα χέρι νίβει και τα δύο το πρόσωπο. Μερικοί δε πλουτίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παπαγαλάκια συμφερόντων που βρίζατε το Κώστα τι λέτε για όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λιάπη και Μωραΐτη φέρτε το Θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Διαφορετικά είστε πολιτικά συνένοχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαβάστε καλά το κείμενο και όχι τι σας συμφέρει.Το έργο το παρέλαβε ο Αποστόλακης και για αυτό τους πλήρωσε. Τώρα γιατί δεν το ξεκίνησε πηγαίνετε να τον ρώτησετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ενάρετε και ηθικέ Λάκια Στούπα πόσο ηθικά τα βρίσκεις όλα αυτά; Ακόμα δεν κατάλαβες ότι ο Αποστολάκης σε έχει για τη βρώμικη δουλειά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καθαροί Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι η τελευταία σας ευκαιρία. Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Διαφορετικά είστε συνένοχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλα ο πρωην δημαρχος εκανε και μπηκε στο προγραμμα της περιφερειας για ψηφιακη συγκλιση και ορθα ο νυν το συνεχισε.Τωρα αν εξαφανιστηκε κατα την παραλαβη το υλικο να το καταγγειλεις επισημα κυρ κωστα και στην περιφερεια που χρηματοδοτησε και στον εισαγγελεα αλλιως προσπαθεις να σπειρεις εντυπωσεις απ οτι ρωτησα τα μηχανηματα ειναι εγκαταστημενα εκει που συνεδριαζει το δημοτικο συμβουλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όλα έγιναν , γίνονται και θα γίνουν στην ώρα τους. Ο Κώστας δεν σπέρνει εντυπώσεις. Υπερασπίζεται το δημόσιο χρήμα. Μερικοί τρέμουν και έχουν χάσει το ύπνο τους.9:23 στο χωριό σου ή στη πόλη σου βλέπεις καμία υπηρεσία να εξυπηρετηθείς που έλεγε ο Σολδάτος; Στο χωριό το δικό μου και σε άλλα 19 που ρώτησα δεν υπάρχει τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ευτυχώς που υπάρχει και ο Τριαντακωνσταντής και μας ενημερώνει. Θύμιο κάνε αντιπολίτευση ή σε κρατάνε; Δεν βλέπεις ότι ρημάξανε τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ξέρετε σε ποιο Δήμο δεσμεύουν πιστώσεις από κωδικούς του προυπολογισμού του 2017; Ξέρετε ότι ο προϋπολογισμός του 2017 δεν έχει συζητηθεί ακόμη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ξέρετε ότι για τα καύσιμα του 2017 κάνουν -για να είναι καλυμμένοι- διαγωνισμό που λήγει σε δύο μήνες και εν τω μεταξύ κάνουν απευθείας αναθέσεις. Αυτά συμβαίνουν στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας με Δήμαρχο τον Αποστολάκη και Αντιδήμαρχο Οικονομικών τον ενάρετο Λάκια. Μείζονα αντιπολίτευση υπάρχει; Αυτά λέγονται μεθόδευση και είναι απαράδεκτα πολιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ Πάντας τι λέει για το άρθρο του Τριαντακωνσταντή; Υπάρχουν οι υπηρεσίες να ωφεληθούν οι Δημότες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και οι δυο απαντήσεις στον κύριο Τριαντακωνσταντή δείχνουν ένα και το αυτό:ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.Ο κύριος Δήμαρχος ΔΕΝ εχει διδαχθεί τίποτα απ την σύγχρονη ιστορία.Λογικό, επειδή το μόνο που διαβάζει είναι αθλητικές εφημερίδες.Γι αυτό όταν έρθει η ΩΡΑ, δεν θα ξέρει πως έγινε.Μαζί του όμως θα πληρώσουν και όλοι όσοι έγλυψαν λίγο απ το μέλι.Κάτι παιδάκια που το παίζουν αντιδήμαρχοι και βρίσκονται εκεί επειδή έχουν γλώσσα μόνο για να γλύφουν.Και απ το πολύ γλύψιμο κοντεύουν να παθουν αφηδάτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αργά ή γρήγορα θα αποδοθούν τα τω Καίσαρι στον Καίσαιρα και στα τω Θεώ στο Θεό. Και οι μεν αιρετοί καλά να πάθουν. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες ας πρόσεχαν.Τα ψέματα τελείωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμπεριφορά κατακτητών και ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας λαφυρο πολέμου στα χερια τους. Αμείλικτα ερωτήματα για την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος! Κατηφόρα χωρίς τέλος. Κατηφόρα ηθική, διαχειριστική, οικονομική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ντροπη και αισχος. Αγνωστες λεξεις μαλλον για τους διοικουντες. Βογγανε απο την ανεργια ολοι οι δημοτες εκτος απο τους εχωντες την κουταλα στο χερι. Μη περιμενετε προκοπη πια στο δήμο. Αισχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φάγανε... φάγανε... φάγανε! !!!!! Τρώνε.... τρώνε... τρώνε! !!!!!!! Θα τρώνε... θα τρώνε... θα τρώνε....
    Δεν σώνεται αυτός ο τοπος, ειναι ολα σάπια και τιποτα καινουργιο δε μπορει να χτιστεί. Ζητω η μάσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Απαντήστε πρώην και νυν.Τι έγιναν τα λεφτά; Το δάσκαλο που το ξέρω , τον είδα αποφασισμένο για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σκάνδαλο μεγάλο, χωρίς καμία αμφισβήτηση. Συγχαρητήρια Κώστα. Βλέπω δεν σε σταματάει τίποτε. Περιμένω τα επόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο