Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ο 15χρόνος Γιώργος Λιάβας με ρίζες απο το Αρχοντοχώρι... στον Παναιτωλικό και στην Εθνική Παίδων!

Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Κρίθυμου

       Ο νεαρός συμπατριώτης μας Γιώργος Λιάβας του Ιωάννη (γεννημένος στις 12/2/2001) με ρίζες απο το Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου, αγωνίζεται στην ομάδα Κ17 του Παναιτωλικού και αγωνίζεται και στην Εθνική Παίδων και ξεδιπλώνει σταθερά και ανοδικά το ταλέντο του. Η συνεχόμενη δουλειά, η προσωπικότητα και οι συνθήκες στις ακαδημίες του Παναιτωλικού αρχίζουν και δείχνουν τα αποτελέσματα τους.
     Η πρώτη επιβράβευση έρχεται με την κλήση του και τη συμμετοχή στην Εθνική Παίδων. Ο νεαρός Ξηρομερίτης διακρίθηκε πρόσφατα με την εθνική Παίδων στο 18ο τουρνουά Aegean Cup 2017, η οποία στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι της διοργανώτριας Τουρκίας και η παρουσία του ήταν άκρως επιτυχημένη...........



Ας δούμε τι γράφει για τον αγώνα η ιστοσελίδα sport24.gr:
Κούπα μέσα στην Τουρκία για την Εθνική Παίδων

       Στην κορυφή του 18ου τουρνουά Aegean Cup 2017 ανέβηκε η Εθνική Παίδων U16 (γενν. 2001), η οποία στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι της διοργανώτριας Τουρκίας. Στην κανονική του διάρκεια ο αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 0-0.
    Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Εθνική μας, ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου Χρήστος Μανδάς, ο οποίος στη διαδικασία των πέναλτι, απέκρουσε δύο φορές πέναλτι των Τούρκων και χάρισε το κύπελλο στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η ο πρώτη φορά που Εθνική ομάδα της Ελλάδας κατακτά το Aegean Cup.

Τουρκία: Αρντά, Μπατουχάν, Ατακάν, Γιασέρ, Σερκάν (67' Μουσταφά), Αλί Γιαβούζ, Φιράτ, Ογκουζχάν (54' Σεμίχ), Γιουσούφ Τσαν (67' Ριντβάν), Μπόρα, Καπί.

Ελλάδα: Μανδάς, Αλεξανδρόπουλος, Βουτσάς, Βρακάς (60' Δόσης), Γκοτζαμανίδης, Καραγιάννης, Κωτσόπουλος,Θεοδωρόπουλος (50' Γεωργαντής), Λιάβας, Μαρουδής, Μαρτίνης, Σεπρεζής (60' Θυμιάνης)

   Ευχόμαστε στο Γιώργο Λιάβα να είναι πρώτα απ’όλα υγιής, να κρατάει χαμηλούς τόνους όπως στη μέχρι σήμερα πορεία του, να εκπληρώσει τους στόχους του και να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα.










5 σχόλια:

  1. και για να φθάσει εδώ που έφθασε - κι εχει ακόμα μέλλον - η οικογένειά του έκανε φοβερές θυσίες ...ο αείμνηστος πατέρας του τον πήγαινε με το αγροτικό απ΄το Αρχοντοχώρι στο Αγρίνιο για να προπονείται στον Παναιτωλικό. Ο πατέρας του Γιάννης που έφυγε ξαφνικά και πολύ νέος θα τον καμαρώνει από εκεί ψηλά που βρίσκεται , οι δε χωριανοί του νιώθουμε υπερήφανοι που βρίσκεται ήδη στην Εθνική Νέων και το μέλλον θα είναι όλο δικό του. Συγχαρητήρια Γιώργο !!!
    Ν.Θ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα μεγάλο μπράβο στον Γιώργο Λιαβα και μακάρι να πάει ακόμα ποιο ψηλά . Ο Λιαβας δεν έχει ρίζες από το αρχοντοχωρι Είναι από το Αρχοντοχωρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση την πρώτη εμφάνιση στη βασική ενδεκάδα της Εθνικής Παίδων, στο 18ο τουρνουά Aegean Cup 2017, του νεαρού Αρχοντοχωρίτη ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού, Γεωργίου Ιωάννη Λιάβα.

    Συγχαρητήρια Γιώργο!!! Η μεγάλη αυτή επιτυχία ανήκει σε σένα και στον αείμνηστο πατέρα σου Γιάννη.... Τέλος συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν ακόμα για να φτάσεις στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    Η επιτυχία του Γιώργου μας λέει πως στο Ξηρόμερο υπάρχουν πολλά ταλέντα, και πως χρειάζεται δουλειά και αλλαγή νοοτροπίας απ’ όσους ασχολούνται με τα σωματεία, για να μπορέσει ο τοπικός αθλητισμός να παράγει τακτικά έτοιμους αθλητές και να μην παρακολουθούμε απλά ένα «πυροτέχνημα» ανά δεκαετία και αυτό… αυτοπυροδοτούμενο!
    Αν γυρίσουμε πίσω τη μνήμη μας θα δούμε πως πολλές ποδοσφαιρικές προσωπικότητες του Ξηρομέρου χάθηκαν(Καρκάσης, Ντέμος, Σκουλικαρίτης,....)εξαιτίας της κακής οργάνωσης και της κοντόθωρης αντίληψης των παραγόντων!...
    Συρ. Ζς - Αρχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο ρε μάγκα από την τζαφτζα να είσαι πάντα ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ.ΑΠΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΝΑΣΕ ΠΑΛΝΤΑ ΓΕΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ⚽️🇬🇷Γιωργακι μου να σε παντα γέρος κ δυνατος κ να συνεχεισες να μας κανεις περήφανους.⚽️🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο