Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΒΟΝΙΤΣΑ - ΚΑΤΟΥΝΑ με ποδήλατο: Φωτογραφίες του Γερμανού ποδηλάτη Αnton ΟchsenkühnHeinz


     O Αnton ΟchsenkühnHeinz, ο Γερμανός ποδηλατοταξιδιώτης που γυρίζει τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι (Ιούλιος 2015) ένα ταξίδι πάνω σε δυο τροχούς και πέρασε και από το τόπο μας και απαθανάτισε τα μέρη που πέρασε, μέσα από πανέμορφες φωτογραφίες:

Η αφετηρία της διαδρομής ξεκινάει μέσα από τη πόλη της Βόνιτσας. Το πανέμορφο "Πέτρινο" είναι οίκημα του 1850 αναπαλαιώθηκε και έχει μετατραπεί σε ξενώνα στη παραλία της Βόνιτσας.

Στη παραλία της Βόνιτσας με φόντο την Κουκουμίτσα 

Η πρώτη ανηφόρα με ήπια κλίση αποχαιρετώντας τη Βόνιτσα............

Νεκρός οδηγός νεκροφόρας σε τροχαίο στα διόδια Αγγελοκάστρου

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 6:00 σήμερα το πρωί στο ύψος των διοδίων του Αγγελοκάστρου. Ο οδηγός μιας νεκροφόρας, που μετέφερε νεκρή γυναίκα με κατεύθυνση προς Αμφιλοχία  έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε πάνω στα διόδια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα......

Give me more. Μια ακόμη αξιόλογη εγκατάσταση της εικαστικού Αλεξάνδρας Πετρανάκη (ΒΙΝΤΕΟ)


Give me more, το νέο έργο της Άντας Πετρανάκη στο πλαίσιο της έκθεσης Who is afraid of Rhinoceros? σε επιμέλεια της Μαρίας Ξυπολοπούλου.
 
Το έργο παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2016 στο 4o φεστιβάλ Back to Athens με διοργανωτή την Cheapart.

Εγκατάσταση. Μεταβλητές διαστάσεις/ [ενδεικτικά (4Χ3Χ4)m].

Υλικά έργου: Σκοτάδι, ήχος, μυρωδιά, αποξηραμένες κοιλιές βοοειδών, φώτα, σχοινιά, σίδερα.

Ο ήχος είναι φτιαγμένος με εγγραφή, επεξεργασία και μοντάζ της δικής μου φωνής καθώς και φίλων που δέχτηκαν να ηχογραφηθούν πάνω σε δικό μου κείμενο.

Ελκυστικές φωνές της καθημερινότητας διαφημίζουν το όνειρο, σπρώχνουν προς την ομοιομορφοποίηση, την αγελοποίηση. Θέτουν ..........

Στίβεν Χόκινγκ: «Κινδυνεύει το ανθρώπινο είδος από τη στάση μας για το χρήμα και τον πλούτο»

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξος για το μέλλον της ανθρωπότητας εμφανίζεται ο διάσημος επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ. Με δοκίμιό του στον βρετανικό Guardian, προειδοποιεί ότι το ανθρώπινο είδος θα χαθεί, εάν συνεχιστεί η στάση των ανθρώπων σχετικά με τα χρήματα και τον πλούτο, η οποία και συνετέλεσε στο Brexit.
"Η νοοτροπία μας απέναντι στον πλούτο έπαιξε σημαντικό ρόλο στο Brexit. Χρειάζεται να σκεφτούμε ξανά". Αυτός είναι ο τίτλος του δοκιμίου που υποπγράφει στον Guardian ο θρυλικός Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος συνδέει το κυνήγι του πλούτου με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, αλλά και την ίδια την ανθρωπότητα.
Επιχείρηση... αναθεώρηση
Ο Χόκινγκ καλεί τη Βρετανία να αναθεώρησει την αξία του χρήματος και του πλούτου μετά το Brexit ώστε να υπάρξει ελπίδα για το μέλλον, ενώ παράλληλα εκτιμά πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επηρεάστηκε από τον τρόπο με τον οποίο ιεραρχεί η σύγχρονη κοινωνία τα υλικά αγαθά.
Όσο για τις συνέπειες του δημοψηφίσματος; Αυτές εκτιμά πως θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο και στην επιστημονική έρευνα, αφού όπως τονίζει, το Brexit θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις επιχορηγήσεις για έρευνες σε μαθητές με προβλήματα αναπηρίας.
"Έχω μιλήσει στο παρελθόν για την ανησυχία μου ότι οι περικοπές των κρατικών δαπανών στη Βρετανία θα επηρέασουν αρνητικά τις επιχορηγήσεις σε μαθητές με αναπηρία. Αυτή η χρηματική υποστήριξη με βοήθησε πολύ κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Στην περίπτωσή μου βέβαια, τα χρήματα όχι μόνο με βοήθησαν να κάνω την καριέρα μου, αλλά με κράτησαν κυριολεκτικά ζωντανό", τονίζει χαρακτηριστικά ο διάσημος Βρετανός θεωρητικός φυσικός στο δοκίμιό του.
Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας πως τα χρήματα μπορούν να δώσουν την ελευθερία στα ξεχωριστά άτομα και η φτώχεια αντίθετα, να τα παγιδεύσει και να τα περιορίσει, ενώ ως άνθρωπος με σοβαρή αναπηρία, κατέστησε σαφές πως για εκείνον τα χρήματα είναι απλά ένα μέσο για να κάνει τη δουλειά του και να λειτουργήσει και πως ποτέ δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει τους κατόχους του πλούτου που τον στήριζαν οικονομικά.
"Οι άνθρωποι πρέπει να αρχίσουν να αμφισβητούν την αξία του καθαρού πλούτου. Είναι η γνώση πιο σημαντική από τα χρήματα; Μπορεί να έχουμε πραγματικά κάτι δικό μας, ή είμαστε απλά παροδικοί θεματοφύλακες;", διερωτάται.
Ο Χόκινγκ ακόμη προτρέπει την Βρετανία να αλλάξει τη γενική στάση της απέναντι ........

Νεκροφόρα που μετέφερε νεκρή έπεσε πάνω στα διόδια του Αγγελοκάστρου

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 7:30 σήμερα το πρωί στο ύψος των διοδίων του Αγγελοκάστρου που κατασκευάστηκαν πρόσφατα.
Ο οδηγός μιας νεκροφόρας, που μετέφερε νεκρή γυναίκα για κηδεία στην Κέρκυρα έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε πάνω στα διόδια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.....

Γνωρίστε τη νέα τεχνική «ευθυγράμμισης» στο σεξ για σίγουρο οργασμό

Κάθε άτομο αλλά και κάθε ζευγάρι ξεχωριστά έχει τις δικές τους στάσεις κατά την σεξουαλική επαφή, με τις οποίες νιώθει πιο άνετα, μεγαλύτερο ερεθισμό και φτάνει πιο εύκολα στον -πολυπόθητο για όλους- οργασμό.

Η ιεραποστολική στάση στο σεξ, η στάση όπου η γυναίκα είναι από πάνω και η στάση όπου η γυναίκα είναι στα τέσσερα και ο άντρας είναι πίσω της, είναι οι πιο συνήθεις και διαδεδομένες στάσεις.
Αλλά πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό και αυτό είναι γνωστό. Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν σώφρον να δοκιμάσετε την επόμενη φορά την τεχνική ευθυγραμμισμένης συνουσίας (coital alignment technique), ή αλλιώς την στάση CAT.
Είναι μια τροποποιημένη έκδοση της ιεραποστολικής στάσης στο σεξ. Η θέση των δύο εραστών είναι ........

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕΔΕΩΝΟΣ: ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕΔΕΩΝΟΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 21-7-2016



Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλά για την ημέρα που έχασε την όρασή του

Η εικόνα που του έχει μείνει από τη στιγμή εκείνη
Στην ημέρα που, σε ηλικία 10 ετών, έχασε την όρασή του από έκρηξη χειροβομβίδας, αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ.
«Ήταν του Αγίου Πνεύματος και δεν είχαμε σχολείο. Στο χωριό μου, στο Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας», ανέφερε.....

ΤΟ ΔΟΥΛΙΧΙΟΝ-ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ

Ἡ Ἐποχὴ τῶν Τρωικῶν μετὰ τὸν τελευταῖο Κατακλυσμό (νέα θεωρία)

τοῦ Ἀναστασίου Στάμου, Μηχανολόγου Μηχανικοῦ, Ἐκπαιδευτικοῦ-Συγγραφέως

      Ἐρευνῶντας τὴν λεγομένη «Μυθολογία» ἤ «Προϊστορία» μας (ἀπὸ Ὅμηρο, Ἡσίοδο, Ὀρφικά, ἕως Διόδωρο Σικελιώτη) καὶ συνδυάζοντας τὰ ἀρχαῖα μας κείμενα μὲ σύγχρονα πορίσματα Γεωλογικῶν καὶ ἄλλων ἐρευνῶν μποροῦμε νὰ ὁδηγηθοῦμε σὲ νέα ἐκπληκτικὰ συμπεράσματα. 
     Σταθερὰ σημεῖα ἀναφορᾶς στὴν παροῦσα μελέτη εἶναι οἱ τρεῖς μεγάλοι Κατακλυσμοὶ τῆς Προϊστορίας καὶ ἡ χρονολόγησίς τους. Δεδομένου ὅτι ἔχουμε πλέον τὴν νέα Ἐπιστήμη τῆς Γεωμυθολογίας, μποροῦμε σήμερα νὰ τεκμηριώσουμε μὲ ἀκρίβεια, π.χ. ἄν καὶ πότε τμήματα τῆς σημερινῆς ξηρᾶς ἦσαν προηγουμένως καλυμμένα ἀπὸ θάλασσα καὶ τὸ ἀντίστροφο, ὥστε νὰ τεκμηριώσουμε γεγονότα ποὺ ἀναφέρονται στὰ ἀρχαῖα μας κείμενα καὶ ἀποτελοῦν «αἰνίγματα» ἀπὸ τὴν ἐποχὴ ἀκόμα τῶν ἀρχαίων Κλασικῶν Ἑλλήνων συγγραφέων......

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου, με συνοδεία ποντιακής λύρας

       Μία όμορφη παρουσίαση βιβλίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας από τον συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο και το βιβλίο του: "Σέρρα, η ψυχή του Πόντου".
    Την εκδήλωση πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βόνιτσας, οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και φυσικά δεν έλειψε η ποντιακή λύρα και οι πόντιοι χορευτές που χόρεψαν τον πολεμικό χορό του Πόντου, Σέρρα...........

Αποθήκες Παναγοπούλου: «Εκεί το αίμα σκούζει ακόμα»



Έρευνα-κείμενο: Μαρία Αγγέλη, Φιλόλογος

       Η γνωστή φιλόλογος Μαρία Αγγέλη, στη πολύ διαφωτιστική  μελέτη της για τις καπναποθήκες του Αγρινίου στη διάρκεια της Κατοχής που δημοσιεύτηκε στην περιοδική έκδοση «Αιτωλικά» (τεύχος 15) της Αιτωλικής Πολιτιστικής εταιρείας, γράφει εισαγωγικά: «Στη διάρκεια της Κατοχής τα καπνομάγαζα-καπναποθήκες του Αγρινίου αλλάζουν χρήση…
        Από χώροι διαλογής, επεξεργασίας και αποθήκευσης καπνού, γίνονται χώροι φυλάκισης και φρικτών βασανιστηρίων ανδρών και γυναικών, που με οποιοδήποτε τρόπο προβάλλουν αντίσταση στους κατακτητές. 
       Οι προφορικές μαρτυρίες των ανθρώπων οι οποίοι βίωσαν τα γεγονότα της περιόδου αυτής, έρχονται να συμπληρώσουν αυτά που η «επίσημη» ιστορία δεν πρόλαβε ακόμα να καταγράψει. Ωστόσο ο τοπικός τύπος και η ελάχιστη ιστοριογραφία τα αναφέρουν».....

Μυσταγωγία Ποίησης στο μεγάλο αφιέρωμα στον Φιλοκτήτη Λαμπράκη στη Βόνιτσα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

BORGO Ενετικής Βόνιτσας
29 Ιουλίου 2016, στην συμβολή των αρχοντικών Αρνή-Γρίβα(Γράψα)-Γιαννέλου-Γεωργίου

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
Ενας Βονιτσιάνος ποιητής

Η εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι «Μανούλα μου». Το τραγούδησαν μαζί ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος και η μουσικός Δανάη Σγουρόπουλου:

ΒΙΝΤΕΟ 


ΒΟΝΙΤΣΑ: Μια Μυσταγωγική και Ιστορική Βραδιά για τον στοχαστή ποιητή Φιλοκτήτη Λαμπράκη

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

BORGO Ενετικής Βόνιτσας
29 Ιουλίου 2016, στην συμβολή των αρχοντικών Αρνή-Γρίβα(Γράψα)-Γιαννέλου-Γεωργίου

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
Ενας Βονιτσιάνος ποιητής

Ο ηθοποιός και συμπατριώτης μας, Δημήτριος Βερύκιος, στον ρόλο του ποιητή Φιλοκτήτη Λαμπράκη:
«Προσπαθώ να φωνάξω
     Που πάτε, μείνετε εδώ, όχι μη φύγετε. Η φωνή μου σπάει τα μελίγγια μου από την δύναμή της, αλλά δεν φτάνει στην οικογένειά μου, αυτή είναι η μοίρα του νεκρού.
   Τρέχω, μπαίνω μπροστά τους, όχι,  περνούν από μέσα μου.
   Φεύγουν και αισθάνομαι το ίδιο σύγκρυο όπως παλιά, όπως παιδί. 
    Κοιτάζω αριστερά και δεξιά να δώ την μοίρα μου, να την παρακαλέσω να μην αρχίσει πάλι η τραγωδία. Τρέχω αλλά δεν προχωρώ, κάνω βήματα μεγάλα αλλά μένω στον ίδιο τόπο, τώρα θέλω να φωνάξω αλλά πνίγομαι, η φωνή μου δεν βγαίνει.  Θέλω να πετάξω πάνω από το πλοίο, να είμαι εκεί για κάθε τι, αλλά τα πόδια μου είναι μαρμαρωμένα.
Θέλω να κλάψω, αλλά δεν μπορώ. 
Θέλω να κλάψω ………….. αλλά δεν μπορώ!!!!!!!!!!!!!!».....

ΒΟΝΙΤΣΑ: Με επιτυχία η Τιμητική εκδήλωση στον ποιητή Φιλοκτήτη Λαμπράκη

 




       Η Αμφικτιονία Ακαρνάνων διοργάνωσε χθες Παρασκευή εκδήλωση τιμής για τον Βονιτσιάνο διακεκριμένο ποιητή, ζωγράφο, μουσικό, επιστήμονα Φιλοκτήτη Λαμπράκη, σε συνεργασία με το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 
     Η βραδιά που έγινε στο Borgo της Ενετικής Βόνιτσας, στην συμβολή των παλαιών αρχοντικών (Αρνή-Γρίβα-Γιαννέλου-Γεωργίου), αποτελούσε αφιέρωμα και απόδοση τιμής εκ μέρους όλης της Βόνιτσας στο ποιητικό έργο του ποιητή και στοχαστή Φιλοκτήτη Λαμπράκη........

Ο Ψαράς του Αστακού (Χρήστος Μπόνης)




Του Χρήστου Μπόνη

     Aψηφώντας την αφόρητη ζέστη και χωρίς καμιά προστασία ο ψαράς του Αστακού, επιδίδεται στην διαδικασία του μπαλώματος των διχτυών του, ούτως ώστε να είναι έτοιμος για την επόμενη εξόρμησή του. 
      Μια διαδικασία επίπονη κατά την οποία χρειάζεται επιμονή και υπομονή…………

Περιπετειώδεις συλλήψεις μετά από καταδίωξη μοτοσικλέτας στην εθνική οδό

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο για δυο νεαρούς που προκάλεσαν επικίνδυνες καταστάσεις στην εθνική οδό  το περασμένο βράδυ. Πρόκειται για επιβάτες μια μοτοσικλέτας οι οποίοι, στις 21.30,  δεν υπάκουσαν σε σήμα των αστυνομικών της ΟΠΚΕ για να σταματήσουν σε μπλόκο στο 91ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αγρινίου- Αντιρρίου, στο ύψος του Αγίου Στεφάνου.
Οι νεαροί, 20 και 21 ετών, γκάζωσαν και ανέπτυξαν ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη για δύο χιλιόμετρα, Τελικά συνελήφθησαν αφού πρώτα αντιστάθηκαν ενώ στην κατοχή τους εντοπίστηκε και μικροποσότητα χασίς......

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το «χτύπημα» στα ΕΛ.ΤΑ. Παναιτωλίου!

Κινηματογραφική ληστεία με πιστολέρο δράστη
Απείλησε με περίστροφο, πελάτη και προϊστάμενο – Στα 3.500 ευρώ η λεία του
Σκηνές τρόμου και πανικού, βγαλμένες από σενάριο κινηματογραφικής ταινίας εκτυλίχθηκαν χθες στις 12:30 το μεσημέρι στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Παναιτώλιο Αγρινίου.....

Βαθιές πληγές στην Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου από την κρίση – Έχασε 2 εκ. διελεύσεις σε τέσσερα χρόνια! Αναλυτικά στοιχεία

Σημαντικές επιπτώσεις στις μετακινήσεις των πολιτών και στο κομμάτι από το Ρίο στο Αντίρριο και αντίστροφα έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί την Ελλάδα από το 2010 και μετά. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία οι διελεύσεις από την Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης μειώθηκε κατά πολύ στο διάστημα 2009-2013 ενώ και μέσα στο 2014 εκτιμάται ότι αυτή η πτωτική τάση συνεχίστηκε....

Παρακλήσεις στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Δρυμού

       Από την Δευτέρα 1 Αυγούστου θα τελούνται στην ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Δρυμού (Ακτίου Βόνιτσας) η μικρή και μεγάλη Παράκληση προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου. 
        Οι Παρακλήσεις θα ξεκινούν στις 07:00 το απόγευμα. Παρακαλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί να προσέλθουν για να τιμήσουμε την Παναγία μητέρα μας. 

Εκ της ιεράς Μονής


Ο απίστευτος γάμος στη ΒΟΝΙΤΣΑ για τον οποίο μιλά όλο το Facebook! (VIDEO: Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

      Ο γαμπρός και η νύφη που τρέλαναν την Αιτωλοακαρνανία! Το βίντεο γυρίστηκε στη Βόνιτσα και τα σπάει στα social media...

ΒΙΝΤΕΟ...

Ανοικτή επιστολή Νίκου Θ. Νταή προς 6ης Υ.ΠΕ: Να επανέλθει ο οδηγός του ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Μύτικα. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές!

Του Νίκου Θωμά Νταή

     Το πρόβλημα της έλλειψης οδηγού Ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Μύτικα, συνέχεια και κατ΄ εξακολούθηση, δεν έπαψα ποτέ να θέτω υπ’ όψη των εκάστοτε αρμοδίων Υπηρεσιών και τελευταία υπ’ όψη της νέας αρμόδιας Υπηρεσίας 6ης Υ.ΠΕ, τόσο σε συχνές τηλεφωνικές μου επικοινωνίες, όσο και με δημοσιεύματά μου.
   Με μία αδικαιολόγητη, αψυχολόγητη και ανάλγητη απόφαση του πρώην Διοικητού του Νοσ/μείου Μεσολογγίου "ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ" (ας μνημονεύσω και το όνομα του Ηπειρώτη ιδρυτή και ευεργέτη, που από του τόκους των καταθέσεών του στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, εισπράττει ακόμη και σήμερα το Νοσ/μείο τούτο), στο οποίο υπάγονταν το Κ.Υ. Μύτικα, ο οδηγός του ασθενοφόρου με μόνιμη οργανική θέση στο Κ.Υ. Μύτικα, μετατέθηκε στο Κ.Υ. Αστακού, όπου μεταφέρθηκαν και τα αυτοκίνητα, ασθενοφόρο και ημιφορτηγό, Δωρεές αντίστοιχα της οικογένειας ΧΙΩΝΗ και Κων/νου Αυδή προς το Κ.Υ. Μύτικα και όχι στο Κ.Υ. Αστακού.....

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Εκδηλώσεις στην Μπαμπίνη

Πολιτιστικός εκδηλώσεις πραγματοποιεί στην Μπαμπίνη, από τις 8 έως τις 14 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης «Χριστόδουλος Παμπλέκης», ως εξής:



Απάντηση απο τη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου για τις ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελληνική παράδοση και ειδικότερα η παράδοση του τόπου μας, του Ξηρομέρου,  αποτελεί μια ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά, που οφείλουμε πρωτίστως να την γνωρίσουμε βαθύτερα, ύστερα να την οικειοποιηθούμε και να μετέχουμε σ’ αυτή, ώστε εμπνεόμενοι από το χθες, να διαμορφώσουμε το σήμερα,  έχοντάς την πάντα  ως βάση και αφετηρία για να μπορούμε να διαμορφώσουμε πιο θετικά τη σύγχρονη ζωή, προχωρώντας σταθερά και σίγουρα το μέλλον του τόπου μας χωρίς να χάσουμε την ταυτότητά μας και τα κυριότερα στοιχεία που κρατάνε την παράδοσή μας, όπως π.χ. η Ελληνική γλώσσα, η Ορθόδοξη χριστιανική  πίστη, τα δημοτικά τραγούδια, οι λαϊκοί χοροί, η λαϊκή τέχνη, τα ήθη και έθιμα, η διάρθρωση και ο θεσμός της ελληνικής οικογένειας, η ελληνική αδελφοσύνη και πολλά έθιμα από τη ζωή, τα αγροτικά έργα και τα ιστορικά γεγονότα που μας συνδέουν με τις ρίζες μας, αποφάσισε να προβεί στην Συνδιοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το Καλοκαίρι 2016, στα χωριά του Ξηρομέρου με όλους τους πολιτιστικούς Συλλόγους, που υπέβαλλαν το αίτημά τους προς την Επιχείρηση.  
Αναλυτικότερα,  η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου επιδιώκει μέσω ποικίλων εκδηλώσεων, αναπτύσσοντας στενούς δεσμούς με τους πολίτες και φορείς-συλλόγους ψυχαγωγίας του τόπου να προστατέψει και να διατηρήσει την ιστορική και μοναδική πολιτισμική κληρονομιά του Ξηρομέρου για τις μελλοντικές γενιές........

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ: Εγκαίνια λαογραφικού μουσείου, Κυριακή 31 Ιουλίου 2016


Αύγουστος πολιτισμού στο ΒΑΡΝΑΚΑ με πολλές εκδηλώσεις απο τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Βάρνακα

Ένα Αύγουστο πλούσιο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις υπόσχεται το φετινό πρόγραμμα του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βάρνακα. 

Το πρόγραμμα έχει ως: 


Σύλλογος Γυναικών Αστακού: Κάλεσμα στους παραγωγούς για την Έκθεση τοπικών προϊόντων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αστακός 29/7/2016

       Το Δ.Σ. του πολιτιστικού λαογραφικού συλλόγου γυναικών Αστακού διοργανώνει έκθεση τοπικών προϊόντων και γυναικείας δημιουργίας, την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 9μμ έως 12 μμ στην παραλία Αστακού. 
     Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. στα τηλέφωνα: 6942050063 και  6944613595.

Κώστας Καραγκούνης: Τραγική είναι η κατάσταση που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας Μύτικα

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό
ΘΕΜΑ: Κέντρο Υγείας Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας

ΕΡΩΤΗΣΗ
   Τραγική είναι η κατάσταση που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας Μύτικα, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Αιτωλοακαρνανία, καλύπτει επίσης 5 χωριά της ευρύτερης περιοχής καθώς και τις ανάγκες του απέναντι νησιωτικού όγκου. 
    Το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί, με ελάχιστα ιατρικά αναλώσιμα και  μηδαμινό ιατρικό προσωπικό (συγκεκριμένα έναν ιατρό και 2 νοσηλεύτριες). Λειτουργεί κατά κανόνα μόνο 5 ημέρες της εβδομάδας (Δευτέρα έως Παρασκευή), ενώ ενδεικτικά οι  προγραμματισμένες εφημερίες για όλο το μήνα Αύγουστο είναι μόλις 5! (συγκεκριμένα στις 8,9,14,16,17 /8)...........

Τατιάνα Στεφανίδου: Τα μεσάνυχτα με τη κόρη της για πεντικιούρ στη Λευκάδα (εικόνες)


   Η Τατιάνα Στεφανίδου χθες βράδυ βγήκε με τη κόρη της.
   Η παρουσιάστρια κάνει διακοπές με την οικογένειά της γυρνώντας τα νησιά με το σκάφος τους. Μετά τη Κεφαλονιά και τους Παξούς βρίσκονται στη Λευκάδα. Το βράδυ της Πέμπτης μαμά κόρη πήγαν για beaute.
     Έκαναν πεντικιούρ σε fish spa. Η Τατιάνα «ανέβασε» στο instagram φωτογραφία και έγραψε: «Με το Λυδάκι μου, που είναι ο μόνος λόγος για να κάνω Fishspa τα μεσάνυχτα»....

Τα δρομολόγια του καραβιού "Ιόνιον Πέλαγος" από Αστακό για Κεφαλονιά - Ιθάκη (2016)

    Τα δρομολόγια του "Ιόνιον Πέλαγος" (1/7/2016 - 31/10/2016), που συνδέει τον Αστακό με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, είναι τα εξής.........

Πρώτος ο 17χρονος Γκάμπριελ Πίσσας από την Γουριώτισσα, στα 2.000μ στιπλ στη Λευκωσία



ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΑ 2.000μ στιπλ Παίδων με χρόνο: 6:29.80 στην αθλητική συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας

    Ο νεαρός αθλητής Γκάμπριελ Πίσσας, απο τη Γουριώτισσα, πήρε μέρος με την εθνική ομάδα στίβου στη διεθνή συνάντηση Ελλάδας Κύπρου, που διεξήχθη στο Εθνικό Στάδιο Στίβου στη Λευκωσίαστις 27 και 28 Ιουλίου και αναδείχτηκε Χρυσός νικητής στα 2.000μ στιπλ.
     Ο νεαρός αθλητής της Γ.Ε. Αγρινίου, ο οποίος έχει προπονητή το Χρήστο Πίσσα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία με την εντυπωσιακή του εμφάνιση και έδωσε σημαντικές υποσχέσεις για το μέλλον.........

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Παναγιώτης Αγγελέτος στο TAEKWON-DO στο ΒRIGHTON της Αγγλίας

Πριν από λίγο!!

     Παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχθηκε και ο Παναγιώτης Αγγελέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του ΤΑΕΚWON-DO της Αγγλίας.
   Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα κέρδισε τον Καναδό αντίπαλο του.
     Ο Παναγιώτης πήρε από την αρχή του αγώνα ένα μικρό προβάδισμα που ήταν αρκετό για να τον στέψει παγκόσμιο πρωταθλητή.

http://preveza-info.gr/

Η Τσανάκα Ελευθερία (Ρία) στον τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα TAEKWON-DO του ΒRIGHTON της Αγγλίας

     Συνεχίζονται οι διακρίσεις της ελληνικής αποστολής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα TAEKWON-DO του  ΒRIGHTON της Αγγλίας.
    Πριν από λίγο η Τσανάκα Ελευθερία (Ρία) προκρίθηκε στον  τελικό της κατηγορίας της κερδίζοντας την αντίπαλό της από την Αργεντινή
    Νωρίτερα σε ένα συγκλονιστκό προημιτελικό κατέβαλε την αντίσταση της Βρατανίδας  στην παράταση.
Την Κυριακή θα διεξαχθεί ο τελικός...

http://www.preveza-info.gr/