Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Δηλώσεις Υπουργών και Δημάρχων μετά την παράδοση της παράκαμψης Αμφιλοχίας (video)

        Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης και των ομιλιών για την παράδοση του τμήματος της Ιόνιας Οδού, οι τρεις υπουργοί αλλά και οι δήμαρχοι Αγρινίου και Αμφιλοχίας προχώρησαν σε δηλώσεις.
         Ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης επικεντρώθηκε σε θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και ανέφερε πως «θα κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση”:  “Μπαίνουμε πια στην ποσοτική χαλάρωση άρα θα μπορούμε πιο εύκολα να έρθουμε σε επαφή με χρήμα. Και όταν αυτό έρθει σε εμάς θα το αξιοποιήσουμε σωστά. Ούτε θαλασσοδάνεια, ούτε θα τα χαρίσουμε σε ημετέρους, ούτε θα τα φάμε εμείς οι ίδιοι”, ανέφερε...............



Σχετικά με  το βοήθημα στους συνταξιούχους δήλωσε  πως «η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να παρέχει την 13η σύνταξη και του χρόνου»: Δεν θεσμοθετούμε αλλά θα προσπαθήσουμ», είπε χαρακτηριστικά.
Δείτε το video του agriniotv.gr με όλες τις δηλώσεις:
Στο αν το 2017 θα είναι χρονιά εκλογών, ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που «πολλοί θέλουν και το λένε κάθε μέρα, αλλά δεν καταλαβαίνουν πως έτσι στην Ελλάδα δεν θα έρθουν επενδύσεις αφού μιλάμε για πολιτική αποσταθεροποίηση της κατάστασης». Αυτή η γραμμή , είπε ο ίδιος, δεν τους βγάζει πουθενά. «Οι Έλληνες πολίτες καθορίζουν τα πολιτικά πράγματα. Η έκκληση μου είναι να μην κάνουν μια τέτοια επιστροφή σε κυβερνήσεις των περασμένων ετών».

Ο υπουργός υποδομών κ. Σπίρτζης, ερωτώμενος για το Άκτιο – Αμβρακία, ξεκαθάρισε πως  το ένα τμήμα θα ξεπαγώσει , αλλά για τα επόμενα τρία θα γίνει νέα δημοπράτηση. «Αν η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου  και για την πρώτη εργολαβία δεν είναι θετική, θα υπάρξει και εκεί νέα δημοπράτηση», εξήγησε.
geg-ionia12
Για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό ανέφερε: «έχουμε ξεκινήσει να «βλέπουμε» τη χάραξη. Δυστυχώς και στους πέντε αυτοκινητοδρόμους αλλά και στην Εγνατία είχε γίνει ένας σχεδιασμός που άφηνε εκτός αστικά κέντρα. Το μήνυμα μας πλέον δεν είναι «μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι» αλλά οι συνδέσεις με αστικά κέντρα της χώρας. Για τη σύνδεση του Αγρινίου θα γίνει συντονισμός, θα δοθούν χρονοδιαγράμματα , αλλά πλέον το θεσμικό πλαίσιο είναι πολύ διαφορετικό. Όταν γίνει μια δημοπρασία θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις, οι αρχαιολογικές τομές και οι μεταφορές δικτύων, αλλά τα χρονοδιαγράμματα δεν θα είναι αυτά που ήταν , θα μπορούν να τηρούνται. Μέχρι τότε δουλεύουμε».

Για τα διόδια ανέφερε πως  για τους συχνούς χρήστες θα προβλέπονται εκπτώσεις μέχρι και 50%, ενώ γίνεται προσπάθεια  να υπάρξουν  εκπτωτικά τιμολόγια και για τα βαριά οχήματα.
geg-ionia13
Η κα Όλγα  Γεροβασίλη δήλωσε πως «εκτός από την ταχύτητα και την ασφάλεια που θα παρέχει ο νέος δρόμος , θα δώσει και έναν τόνο αναπτυξιακό στον πρωτογενή τομέα , τον μεταποιητικό και φυσικά στον τουρισμό και την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων».

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, ανέφερε και εκείνη πως «το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι κοντά» και πως « η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας αυτό το διάστημα έχει μεγαλώσει».
Ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου επικεντρώθηκε, όπως ήταν λογικό, στην κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και χαρακτήρισε «τραγικό λάθος» τον σχεδιασμό υπήρξε και που τώρα «γίνονται προσπάθειες να αλλάξει»: «Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο που υπό συνθήκες θα βγάλει την ευρύτερη περιοχή από την απομόνωση. Τα πρώτο μεγάλο έργο που έπρεπε να γίνει ήταν η Ιόνια Οδός που πέρασε από μύρια κύματα. Το πνεύμα αυτό θα πρέπει να συνδυαστεί και με τις συνδέσεις των μεγάλων πόλεων με την Ιόνια Οδό. Το μεγαλύτερο αστικό κέντρο που περνάει αυτός ο δρόμος, είναι το Αγρίνιο. Όπου δυστυχώς μιλάμε για τραγικά λάθος σχεδιασμό που υπήρξε, αφού κανείς δεν προέβλεψε τη σύνδεση με την μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας. Περιμένω άμεσα την ολοκλήρωση των εργασιών και την ωρίμανση των έργων. Ένα αυτοκινητόδρομος μόνο δεν φτάνει, χρειάζεται και συνδέσεις με τις μεγάλες πόλεις, για να μπορέσει να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Παπαναστασίου.
Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Κοιμήσης, είπε μεταξύ άλλων πως η Αμφιλοχία προσδοκά πλέον ευκολότερη προσβασιμότητα στις αγορές ενώ εξέφρασε ως ανάγκη για το μέλλον «να ενστερνιστεί η χώρα την αποκέντρωση και τέτοιου είδους  εγκαίνια να γίνονται από δημάρχους και περιφερειάρχες και όχι από ανθρώπους της κεντρικής εξουσίας».
Αναλυτικά ανέφερε: «Πρόκειται πράγματι για μια πολύ σημαντική στιγμή που την περιμέναμε από καιρό. Για εμάς δεν είναι η «παράκαμψη της Αμφιλοχίας», αλλά η γειτνίαση της με ευκολότερο  τρόπο  και η διευκόλυνση της προσβασιμότητας της στις μεγάλες αγορές και τα μεγάλα αστικά κέντρα. Προσδοκούμε ότι τα προϊόντα μας θα φτάνουν πολύ πιο εύκολα στις αγορές. Επομένως το έργο αυτό δεν είναι από μόνο του ικανή και αναγκαία συνθήκη, αν δεν υπάρξουν και πολιτικές στήριξης της περιοχής. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν με αυταπάρνηση για να μπορέσει να έρθει αυτό το αποτέλεσμα, την κατασκευάστρια εταιρία, αλλά και τους ανθρώπους της διοίκησης, που είναι παρεξηγημένοι, που με δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες κατάφεραν να φέρουν αυτό το αποτέλεσμα. Ελπίζω και εύχομαι κάποια στιγμή η χώρα μας να ενστερνιστεί την αποκέντρωση και αυτά τα εγκαίνια να γίνονται από δημάρχους και περιφερειάρχες και όχι από ανθρώπους της κεντρικής εξουσίας».
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο