Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Η ομιλία του Νίκου Μωραΐτη ΚΚΕ για τον προϋπολογισμό (VIDEO)

        Τα δώρα που φέρνει η κυβερνώσα αριστερά στους φτωχομεσαίους αγρότες, είναι η ένταση της φοροληστείας, οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, τα χαράτσια, αλλά και τα αγροτοδικεία, σημείωσε ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

ΒΙΝΤΕΟ
                  Απαντώντας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, αφού προσπάθησε να πείσει ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες, είναι κερδισμένοι, απέδωσε τις κινητοποιήσεις σε παρακίνηση του ΚΚΕ, ο Ν. Μωραΐτης, τόνισε ότι τους αγρότες τους ξεσηκώνει η αντιαγροτική πολιτική που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα και τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια...........


     Τόνισε ότι την ώρα που με τις προηγούμενες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις οι φτωχομεσαίοι αγρότες κατάφεραν να πάρουν το αφορολόγητο, τώρα η κυβέρνηση κυριολεκτικά τους τα παίρνει όλα πίσω, με τους έμμεσους φόρους, το κόψιμο του αφορολόγητου πετρελαίου, την αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, τις εισφορές σε ΟΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ, θα πληρώσουν κυριολεκτικά εκατομμύρια ευρώ.
      Παράλληλα, αφού σημείωσε ότι η κυβέρνηση φοβάται τους αγώνες της αγροτιάς και το μέτωπό της με τους εργάτες, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τόσο τον κοινωνικό αυτοματισμό, όσο και τις διώξεις, σημειώνοντας ότι η τροπολογία που έφερε στη Βουλή για τα αγροτοδικεία, παραμένει ανενεργή, με αποτέλεσμα εκατοντάδες αγρότες να καλούνται από την Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο