Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Η εκδήλωση της παράδοσης της Παράκαμψης Αμφιλοχίας (video-φωτο)

     Δείτε, όπως μεταδόθηκε ζωντανά  από το agriniopress.gr, την εκδήλωση παράδοσης τμήματος του αυτοκινητοδρόμου της Ιονίας Οδού, συγκεκριμένα του τμήματος από κόμβο Κουβαρά έως και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας, μήκους 26 χιλιομέτρων. 
     Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο 93,5 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ύψος της Αμφιλοχίας..............



Δείτε όλη την εκδήλωση παράδοσης της Παράκαμψης Αμφιλοχίας:

Παρόντες στην εκδήλωση ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και ο  υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.
Πρώτος στην εκδήλωση το λόγο έλαβε ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης που ανέφερε πως «τα έργα δεν ανήκουν σε καμία Κυβέρνηση, δήμαρχο ή περιφερειάρχη» ωστόσο άσκησε σφοδρή κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις αναφέροντας πως οι συμβάσεις που υπέγραψαν για τους αυτοκινητοδρόμους δεν υπηρετούσαν το δημόσιο συμφέρον και βελτιώθηκαν μετά από κοπιαστικές διαπραγματεύσεις της  τωρινής Κυβέρνησης .
epi-ionia-parakampsi9
Υποστήριξε πως το 2015 τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους  αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα τα οποία έλυσε η κυβέρνηση με μεγάλη μάχη που έδωσε παράλληλα με τη μάχη για  έξοδο της χώρας από την κρίση. «Αν δεν προχωρούσαν τα έργα παραχώρησης θα έπρεπε να επιστραφούν τέσσερα δισεκατομμύρια στην Ε.Ε. Ένα μνημόνιο μόνο για τους δρόμους», είπε με νόημα.
Αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της Ιόνιας Οδού τονίζοντας πως στόχος είναι η λειτουργική της ολοκλήρωση τον Μάρτιο του 2017 όταν και θα γίνουν τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ευχαρίστησε τις εταιρείες για τις προσπάθειες και τις ενέργειες ενώ ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για τις καλύτερες λύσεις στα διόδια.  Στάθηκε και στην ανάγκη να προχωρήσουν τα συνοδά έργα, οι συνδέσεις με τα αστικά κέντρα όπως αυτές του Αγρινίου και της Πρέβεζας.
geg-ionia2
«Νοιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι μεταξύ φίλων, γνωστών και συντοπιτών», ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.Όλγα Γεροβασίλη. «Καθώς είμαι από τους χρήστες του δρόμου αισθάνθηκα τη διαφορά» ανέφερε επισημαίνοντας πως ανοίγονται  προοπτικές με την παράδοση στην κυκλοφορία της Ιονίας Οδού υπογραμμίζοντας πως η αναπτυξιακή υστέρηση της Δυτικής Ελλάδας οφείλεται και στην περιφερειακή οδική απομόνωση.«Αισθάνομαι και πιο ασφαλής.  Πολλοί από εμάς χάσαμε φίλους και γνωστούς σε αυτόν το δρόμο», σημείωσε η Αρτινή πολιτικός ευχαριστώντας τους παρόντες, εκφράζοντας ευχές και ανανεώνοντας το ραντεβού στην εκδήλωση παράδοσης του συνόλου της Ιονίας Οδού.
dscn6387
Aμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά είχε η ομιλία του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη που επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και ειδικά στη ΝΔ τονίζοντας πως δεν πρέπει να επιστρέψουν στην Κυβέρνηση οι άνθρωποι που έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση και τον κόσμο στην καταστροφή. Επισήμανε πως η Κυβέρνηση εφαρμόζει κατά γράμμα τη συμφωνία του 2015 και κάνει ότι μπορεί για τον κόσμο αναφέροντας με έμφαση την “13η σύνταξη” που δόθηκε από το πλεόνασμα.
Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση, ήταν η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου και οι δήμαρχοι Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Θέρμου.
dscn6427
epi-ionia-parakampsi1
epi-ionia-parakampsi3
epi-ionia-parakampsi4
epi-ionia-parakampsi5
epi-ionia-parakampsi6
epi-ionia-parakampsi7
epi-ionia-parakampsi8
epi-ionia-parakampsi10
epi-ionia-parakampsi11
epi-ionia-parakampsi12
epi-ionia-parakampsi13
epi-ionia-parakampsi14
epi-ionia-parakampsi15
epi-ionia-parakampsi16
epi-ionia-parakampsi18
epi-ionia-parakampsi19
epi-ionia-parakampsi20
epi-ionia-parakampsi21
epi-ionia-parakampsi22
epi-ionia-parakampsi23
epi-ionia-parakampsi24
epi-ionia-parakampsi25
epi-ionia-parakampsi26
epi-ionia-parakampsi27
epi-ionia-parakampsi28
epi-ionia-parakampsi29
epi-ionia-parakampsi30
epi-ionia-parakampsi31
epi-ionia-parakampsi32
geg-ionia7
geg-ionia8
geg-ionia9
geg-ionia10
geg-ionia11
geg-ionia3
geg-ionia4
geg-ionia5
geg-ionia12
geg-ionia13
geg-ionia14
geg-ionia15
geg-ionia16
geg-ionia17
geg-ionia18
geg-ionia19
geg-ionia20


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο