Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Απεργία: Η συγκέντρωση στο Αγρίνιο (video-φωτο)




           Mε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου, ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, η απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.
     Η επιδεινούμενη κατάσταση σε μισθούς και συντάξεις, οι επιπτώσεις των μνημονίων αλλά και το πρόσφατο Eurogroup -2η αξιολόγηση, απαιτήσεις για πλεονάσματα κλπ, που σύμφωνα με τους συνδικαλιστές οδηγούν  μοιραία την χώρα σε νέο μνημόνιο και περαιτέρω “σφαγή” σε εργασιακά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά, κυριάρχησαν στους χαιρετισμούς και τις ομιλίες που έγιναν στην συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας.......



     Ειδικότερα χαιρετισμοί έγιναν από την Ελισάβετ Καραμπούλη, πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ “Απόστολος Λουκάς”, τον  Ηρακλή Μπατσίδη, μέλος του Δ.Σ. του Τμήματος ΔΠΦΠ του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύει στο Αγρίνιο, τον  Γιώργο Καραμητσόπουλο, πρόεδρο του Ν.Τ. Αιτωλ/νίας της  ΑΔΕΔΥ  και τον Γιώργο Δημητρουλή, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.
    Κεντρικός ομιλητής ήταν ο  Κώστας Μαργιώλης, Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

     Τα προβλήματα των ΑμεΑ και των οικογενειών τους περιέγραψε η κ. Καραμπούλη, που κατέθεσε μια σειρά απο αιτήματα. Την ενίσχυση των επιδομάτων, την πρόσβαση σε υγεία και πρόνοια, τις προσλήψεις προσωπικού, την κατάργηση των τροφείων, αφορολόγητο, πάγωμα πλειστηριασμών κλπ. Μίλησε για εμπαιγμό των αναπήρων και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να αντισταθούν: “Η αναπηρία δεν έχει παράταξης. Όλοι μαζί πρέπει να  σταματήσουμε τα απάνθρωπα μέτρα. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε”, είπε συγκεκριμένα.
     Τα προβλήματα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου παρέθεσε ο κ. Μπατσίδης , τονίζοντας πως οι φοιτητές έχουν κάθε λόγο να επαιτούν και να διεκδικουν τη ζωή και το μέλλον τους. “Θέλουμε πτυχία στο αντικείμενα μας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Η ανεργία στους αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αγγίζει το 33%, θέλουμε όλοι δουλειά με σύγχρονους εργασιακούς και μισθολογικούς όρους. Δεν δεχόμαστε τη διάλυση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Η δύναμη μας βρίσκεται στους αγώνες που στοχεύουν τον πραγματικό ένοχο. Κυβερνήσεις, ΔΝΤ, Ε.Ε. και όλους τους υποστηρικτές αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής”, είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος των φοιτητών.
      “Τώρα χρειάζεται ενιαία πανεργατική κλιμάκωση με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις σε κοινό μέτωπο με την νεολαία και τα πληττόμενα μικρομεσαία στρώματα. Για να σταματήσει η αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας, στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Για να μην έρθει στη βουλή η νέα αντεργατική λαίλαπα. για τον απεγκλωβισμό από τη θηλιά του χρέους και τη διαγραφή του. Για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό” είπε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γ. Καραμητσόπουλος.
     Ακολούθησε ο χαιρετισμός του κ. Δημητρουλή, που από την μεριά των συνταξιούχων μετέφερε χαιρετισμό και σημείωσε τις κινητοποιήσεις του κλάδου, όλη αυτήν την περίοδο που κορυφώνονται με μεγάλο  πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στα Προπύλαια και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. Ζήτησε δυνάμωση και κλιμάκωση των αντιδράσεων και κάλεσε σε συμμετοχή και τους Αιτωλ/νες συνταξιούχους στο συλλαλητήριο, μιας και θα αναχωρήσουν λεωφορεία. Απο το Αγρίνιο τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 11 το πρωί από τον παλιό σταθμό των τρένων.
   Ο κ. Μαργιώλης, κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, κατήγγειλε την επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών στην περιοχή σήμερα, μέρα της πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας, αλλά και την στάση του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί σε συμμετοχή στην απεργία, απέναντι στην ίδια κυβέρνηση του, κατηγορώντας το κόμμα ότι επιδιώκει να “ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων”.
      Χαιρέτισε επίσης την συμμετοχή στην απεργία και τόνισε πως κυβέρνηση και κουαρτέτο εξαπολύουν νέο κύκλο επίθεσης, με αντεργατικά μέτρα, για να θωρακίσουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων των μεγαλοεργολάβων και των εφοπλιστών. Έκανε λόγο για “οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει” και “μακρύ κατάλογο μέτρων” που είναι αποφασισμένα εδώ και καιρό.
     Παρέθεσε ακόμη  τις απαιτήσεις που όπως είπε υπάρχουν από τους δανειστές και το κεφάλαιο, για κατάργηση λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων ενώ την ίδια στιγμή, επιδιώκεται η αλλαγή στον νόμο για την συνδικαλιστική δράση, ώστε να περιοριστούν ή να μην υπάρχουν καν αντιδράσεις και απεργίες.
      Δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να μιλήσει για “εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό” που κι αυτός “βάζει πλάτη” ώστε να επέλθει “συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο” και κάλεσε σε οργάνωση στα ταξικά σωματεία “για να ‘ρθουν τα πάνω – κάτω”.
     Πρόσθεσε ακόμη πως η όποια ρύθμιση στον συνδικαλισμό, θα “…αξιοποιηθεί από τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονονόδρομου που ψήφισαν τα μνημόνια, για να εμφανίσουν τον λαό σύμφωνο με την άγρια αντιλαϊκή πολιτική και υποστηρικτή της. Σας καλούμε να απαντήσουμε αγωνιστικά, ταξικά για να μην περάσει και στην συνείδηση μας η λογική της συναίνεσης και της υποταγής. Δεν έχουμε τίποτε να περιμένουμε από την διαπραγμάτευση ούτε  από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται. Δεν θα σταματήσουν εάν δεν τους σταματήσουμε εμείς.”

http://www.agriniopress.gr/

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης.


geg-apergia-1
geg-apergia-3
geg-apergia-4
geg-apergia-5
geg-apergia-6
geg-apergia-7
geg-apergia-8
geg-apergia-9
geg-apergia-10
geg-apergia-11
geg-apergia-12
geg-apergia-13
geg-apergia-14
geg-apergia-15
geg-apergia-16
geg-apergia-17
geg-apergia-18
geg-apergia-24
geg-apergia-19
geg-apergia-20
geg-apergia-21
geg-apergia-23
geg-apergia-25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο