Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ο Mεσολογγίτης Γρηγόρης Θεοδωράκης σε σημαντική κυβερνητική θέση

  Σημαντική κυβερνητική θέση για τον Μεσολογγίτη μαθηματικό Γρηγόρη Θεοδωράκη. Ανέλαβε ΓΓ στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

      Καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέλαβε ο Μεσολογγίτης Γρηγόρης Θεοδωράκης που μέχρι σήμερα ήταν προϊστάμενος του Γραφείου Διοίκησης και Οργάνωσης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.
      Νέος σε ηλικία, 44 ετών, έμπειρο στέλεχος στο χώρο της δημόσιας διοίκησης και με συνδικαλιστική δράση, είχε διοριστεί με απόφαση του κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Φεβρουάριο του 2015, στο Μαξίμου, αποσπασμένος από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής......



    Τώρα, ο κ. Γρηγόρης Θεoδωράκης, ως Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, δίπλα στην κυρία Γεροβασίλη, έχει να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που προκύπτουν κατά την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής για τη δημόσια διοίκηση. Θεωρείται ότι θα είναι κρίσιμη η συμβολή του στη λειτουργία του υπουργείου, στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων.
       Τώρα που το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ξεχωριστή υπόσταση από εκείνο του Εσωτερικών, ο κ. Γρηγόρης Θεοδωράκης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα. Η εργασιακή του εμπειρία, ως στελέχους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, οι σπουδές του αλλά και η συνδικαλιστική του δράση φαίνεται ότι συνδέονται με την ανέλιξή του στο Μαξίμου και την πορεία του στην κεντρική Διοίκηση.
     Είναι μαθηματικός (πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο αντικείμενο «Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» από το ίδιο Πανεπιστήμιο) καθώς και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
        Εδώ και χρόνια έχει αναπτύξει συνδικαλιστική δράση στο χώρο της δημόσιας διοίκησης ενώ διετέλεσε από το 2008 έως το 2010 πρόεδρος της Ένωσης των Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), και από το 2012 έως το 2014 αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων ΕΣΔΔΑ. Ο κ. Γρηγόρης Θεοδωράκης είναι μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΔΕΕ).
       Στέλεχος Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, από όπου αποσπάστηκε στο Μαξίμου και τώρα στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, διετέλεσε επί σειρά ετών, εισηγητής στη Διεύθυνση Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης με αρμοδιότητα τον έλεγχο αποφάσεων ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, κυρίως οικονομικού αντικειμένου.
     Στη συνέχεια ήταν Προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης Επενδυτικών Προγραμμάτων του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης με βασικό αντικείμενο τον έλεγχο και την πληρωμή έργων του ΠΕΠ Αττικής . Από τον Ιανουάριο του 2011 έχει οργανική θέση ως Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εθνικών Κληροδοτημάτων, με αρμοδιότητες που σχετίζονται με την εκκαθάριση και εποπτεία κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών.
    Η θητεία του στο Μαξίμου ακολούθησε. Εκεί, ως προϊστάμενος του Γραφείου Διοίκησης και Οργάνωσης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού είχε σημαντικές αρμοδιότητες , με δικαίωμα υπογραφής \των εγγράφων, πράξεων και αποφάσεων που αφορούσαν οικονομικά θέματα, όπως συμβάσεις παροχής υπηρεσιών και διάφορες δαπάνες μέχρι του ποσού των δέκα χιλιάδων ευρώ, αλλά και τις εγκρίσεις μετακίνησης υπαλλήλων και στελεχών της υπηρεσίας εκτός έδρας κ.ά.

http://messolonghinews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο