Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Γρήγορο internet από την Πέμπτη σε αγροτικές και ορεινές περιοχές της Αιτωλ/νίας


Πρόσβαση σε υπηρεσίες γρήγορου Ίντερνετ, στο πλαίσιο του έργου «Rural Broadband» του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, θα έχουν από την Πέμπτη οι κάτοικοι αγροτικών, ορεινών και νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας, καθώς θα συνδέονται στο Διαδίκτυο με ταχύτητες ως 50Mbps.
   Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το «Rural Broadband» αναπτύσσεται στις εξής περιοχές:.....
  Σε 804 οικισμούς 19 Νομών της Βόρειας Ελλάδας (Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λέσβου, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Φλωρίνης, Χαλκιδικής και Χίου).
   Σε 1.411 οικισμούς 15 Νομών της Στερεάς Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κυκλάδων, Λάρισας, Μαγνησίας, Πρέβεζας, Σάμου, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Χαλκίδας).
   Σε 1.443 οικισμούς 17 Νομών της Νότιας Ελλάδας (Αργολίδος, Αρκαδίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Λασιθίου, Λευκάδος, Μεσσηνίας, Πειραιώς, Ρεθύμνης και Χανίων).
Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με την ολοκλήρωση του έργου «Rural Broadband Internet», που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποίησε η ΚτΠ Α.Ε., με συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, θα εξυπηρετούνται σχεδόν 3.700 οικισμοί της χώρας, με περισσότερους από 525.000 κατοίκους. Επιπλέον, εκτιμάται πως τα οφέλη για την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας θα είναι άμεσα και σημαντικά.
  Το «Rural Broadband», στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές “Λευκές” Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας», υλοποιείται με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.

4 σχόλια:

  1. Μήπως και αυτό το έργο το εχει κάνει ο Γιαννης παπουλιας παρακαλώ να ανεβάσετε το σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοειται οτι ο Κος Παπουλιας εκανε κ αυτο το εργο.....αν δεν συμφωνουσε δεν θα εμπαινε σε εφαρμογη.....θα ειμασταν στο σκοταδι.......καπου ειναι προεδρος.....αν δεν υπηρχε καποτε ο μακαριτης ο Παπαδημητριου θα ηταν προεδρος Ρουστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΚΑΡΠΕΡΟ ΔΕΝΤΡΟ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΕΤΡΟΒΟΛΟΥΝ Ο ΕΝΕΩΝ ΝΟΕΙΤΟ ΦΙΛΑΚΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο