Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Με ψεύτικο προφίλ στο Facebook εξαπάτησε πολίτες σε Άμφιλοχία και Άρτα

      Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 28χρονος Έλληνας, ο οποίος μέσω πλαστών προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εξαπατούσε πολίτες και αποσπούσε χρηματικά ποσά.
      Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης μέσω του διαδικτύου, που έλαβε χώρα σε βάρος πολιτών, σε περιοχές της Άρτας και της Αμφιλοχίας.
    Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, για απάτη μέσω του διαδικτύου, σε βάρος ενός 28χρονου 'Ελληνα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
      Σημειώνεται ως προς τον τρόπο δράσης, ότι ο 28χρονος δημιουργώντας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πλαστά προφίλ, που υποτίθεται ότι ανήκαν σε φιλικά πρόσωπα των παθόντων, στη συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους και με το πρόσχημα της οικονομικής ανάγκης, τους έπειθε να του καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά (που κυμαίνονταν από 25 έως 50 ευρώ), με τη χρήση κωδικών προπληρωμένων καρτών........



    Ειδικότερα, από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης ενεργώντας με την παραπάνω μεθοδολογία, κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 24-11-2016, εξαπάτησε οκτώ πολίτες ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει τουλάχιστον άλλους δύο, από τους οποίους απέσπασε συνολικά το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 28χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο