Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Λαμπρός εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα του ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ (ΦΩΤΟ)







    Παρουσία πλήθους πιστών και με την καθιερωμένη λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Άγιος Σπυρίδωνας, πολιούχος του Αρχοντοχωρίου.
    Ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας τελέστηκε από τους ιερείς: π. Αθανάσιο Φραγκοτάσιο εφημέριο Αρχοντοχωρίου, π. Θεόδωρο Ντάλλα εφημέριο Αγίου Νικολάου Μάστρου και τον π. Ευφρόσυνο Γρίβα εφημέριο Κανδήλας και κατόπιν ακολούθησε η ιερή λιτανεία της εικόνας......



    Την ακολουθία του εσπερινού πλαισίωσαν και οι ιεροψάλτες Χαράλαμπος Καρκάσης, Χαράλαμπος Κόλιος και ο μοναχός π. Γαβριήλ Γρίβας. 
  Η γιορτή του Πολιούχου του Αρχοντοχωρίου, ξεκίνησε σήμερα με την με την καθιερωμένη δοξολογία με προεξάρχοντα τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού Αρχιμανδρίτη πατέρα Ιερόθεο Κοκκώση, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς π. Αθανάσιο Φραγκοτάσιο εφημέριο Αρχοντοχωρίου και τον Πατέρα Παναγιώτη Αναστασίου παλιό εφημέριο του Ιερού Ναού. 
    Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Κοκώσης.

      Με το πέρας της πρωινής θείας λειτουργίας, ακολούθησε το νεανικό χορευτικό συγκρότημα του Αρχοντοχωρίου που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, υπό την επίβλεψη των χοροδιδασκάλων Σπύρου Σκλαβενίτη και Αθηνάς Μπάρδη. 
     Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριος Γαλούνης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βασίλης Μουρκούσης και κ. Κώστας Λαϊνάςο πρόεδρος της Τ.Κ. Αρχοντοχωριού Γεώργιος Λιοντάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, κ.α.
     Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν παραδοσιακά κεράσματα σε όλους του παρευρισκόμενους.



























1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο