Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ: Αισιοδοξία ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί το τμήμα Λουτράκι-Αμβρακία

του Νώντα Νικάκη*

         Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να καταλάβουν οι αρμόδιοι, ότι το τμήμα Λουτράκι-Αμβρακία ή Σαμάρι (μήκους 15χλμ) του αυτοκινητόδρομου Άκτιου-Αμβρακία, πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα και να δοθεί στη κυκλοφορία σύντομα γιατί πρόκειται για ένα «έργο πνοής» για το τόπο μας. 
     Η τοπική κοινωνία και οι φορείς της περιοχής με δημοσιεύματα είχαν επισημάνει πολλές φορές ότι επείγει να ολοκληρωθεί το προαναφερόμενο τμήμα, για να σταματήσει το μποτιλιάρισμα στον κόμβο της Αμφιλοχίας, να βοηθήσει τις μετακινήσεις να γίνονται σε σύντομο διάστημα αποφεύγοντας επικίνδυνες στροφές και το σπουδαιότερο να μειώσει στο ελάχιστον τα αμέτρητα θανατηφόρα τροχαία που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια ειδικότερα στο τμήμα Αμφιλοχίας - Σπάρτου κ.α. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το «μακελειό» που διαδραματίζεται, εδώ και χρόνια, στο παλιό οδικό δίκτυο Αμφιλοχίας-Βόνιτσας και που το μέγεθος της δυστυχίας, της θλίψης  και της τραγικότητας καταμαρτυρούν τα αμέτρητα «εικονοστάσια»........



       Στην προ  ημερών επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού, σε ερώτηση του αγαπητού φίλου Νικ. Καραγιάννη (ypodomes.com) για την τύχη του έργου Ακτιου-Αμβρακία, ο Υπουργός είπε πως θα προχωρήσει η 4η εργολαβία που αποτελεί την Παράκαμψη Αμφιλοχίας ενώ για τις άλλες 3 είπε πως ετοιμάζεται εργολαβία σκούπα που θα βγει στον αέρα το 2017.
      Θα ήταν παράλειψη μου, να μην αναφερθώ και στο συνεχές και αδιάκοπο ενδιαφέρον του γείτονά μας βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά, ο όποιος συναντήθηκε στη βουλή με τον υπουργό Σπίρτζη και επέμενε για την ολοκλήρωση της 4ης εργολαβίας Λουτράκι-Αμβρακία και ειναι και ο μοναδικός βουλευτής Δυτικής Ελλάδας που επισκέφτηκε αμέτρητες φορές το ημιτελές τμήμα όπως και ο δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Γ. Αποστολάκης ο οποίος θα πρέπει εδώ και τώρα εντός των ημερών να συντονίσει τις ενέργειες μαζί με τους γείτονες δημάρχους Πρεβέζης και Λευκάδος  έτσι ώστε να αρχίσουν οι εργασίες και να τελειώσει η καθημερινή αφάνταστη  ταλαιπωρία των οδηγών που μετακινούνταν από το παλιό δρόμο καρμανιόλα αμφιλοχίας-Βόνιτσας και τέλος να σταματήσουν και τα θανατηφόρα τροχαία. 

ΧΑΜΟΓΕΛΆ  ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΜΒΡΑΚΙΑ- ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΦΩΝΆΞΟΥΜΕ- ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΡΙΝΙΟ-ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

* Νώντας Νικάκης: τ. Λυκειάρχης, κάτοικος Βόνιτσας.

*********************
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ypodomes.com
Αμβρακία Οδός: Προχωρά η Παράκαμψη Αμφιλοχίας, εργολαβία-σκούπα το υπόλοιπο

    Τα νέα για τον αυτοκινητόδρομο της Αμβρακίας Οδού, το μεγαλύτερο οδικό δημόσιο έργο της χώρας θα ολοκληρωθεί κατά το 1/4 σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού.
    Σε ερώτηση του ypodomes.com για την τύχη του έργου από το εργοτάξιο Αμβρακίας, ο Υπουργός είπε πως θα προχωρήσει η 4η εργολαβία που αποτελεί την Παράκαμψη Αμφιλοχίας ενώ για τις άλλες 3 είπε πως ετοιμάζεται εργολαβία σκούπα που θα βγει στον αέρα το 2017.
    Νωρίτερα σε δηλώσεις του Υπουργού στο εργοτάξιο Κλόκοβας, χαρακτήρισε το έργο του Άκτιο-Αμβρακία "μία άλλη πονεμένη ιστορία, ένα άλλο πονεμένο έργο που εκεί δεν εμπλέκονται μόνο κακές συνθήκες και στρεβλώσεις των δημοσίων έργων. Υπάρχουν και κακές υπηρεσίες από το τραπεζικό σύστημα". 
      Για την αποπεράτωση του έργου πιέζουν πλέον όχι μόνο φορείς και κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και από Λευκάδα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία καθώς με την ολοκλήρωση του θα εξυπηρετεί σχεδόν όλη τη Δυτική Ακτή του Ιονίου.
   Η 4η εργολαβία μήκους 13χλμ που είναι σχεδόν ολοκληρωμένη με την παράδοση της στην κυκλοφορία θα κάνει εφικτή την Δυτική Παράκαμψη Αμφιλοχίας η οποία μαζι με την Ανατολική Παράκαμψη λόγω της Ιόνιας Οδού θα αποσυμφορηθεί η κίνηση στην πόλη ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
    Με την προγραμματιζόμενη εργολαβία-σκούπα η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου των 48,5χλμ μετατίθεται οριστικά για το 2020, έχοντας όμως εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 καθώς είναι έργο-γέφυρα (Phasing) στο Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

1 σχόλιο:

  1. να ερθουν τα γαιδουρια που ψηφιζουμε ουτε ενας δεν εχω δει να δειχνη ενδιαφερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο