Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ "ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ": Δράσεις χορευτικών τμημάτων, δημιουργία λαογραφικού μουσείου



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ
"ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ"
E mail: akarnaniko_fos@yahoo.gr
Φυτείες Ξηρομέρου Αιτωλ/νιας
ΤΚ 30009


      Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Ακαρνανικό Φως" σας ευχαριστεί για τη μεγάλη στήριξη σας στα μαθήματα παραδοσιακών χορών. Η προσέλευση ήταν μεγάλη και για το λόγο αυτό έχει ήδη προστεθεί ένα δεύτερο παιδικό τμήμα για τους μικρούς μας φίλους! Υπενθυμίζουμε ότι τα μαθήματα γίνονται κάθε Κυριακή στην αίθουσα του δημαρχείου από τις 3μμ.-7μμ. Υπεύθυνος χοροδιδάσκαλος είναι ο Τσιάμης Φάνης!.....

 
       Τα χορευτικά μας τμήματα θα παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους στην καθιερωμένη γιορτή Τσιγαρίδας. Καλούμε όσους επιθυμούν να γίνουν μέλος της μεγάλης αυτής χορευτικής παρέας μας! 
     Ταυτόχρονα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη δημιουργία του λαογραφικού μουσείου το οποίο  θα αποτελέσει σήμα κατατεθέν της τοπικής παράδοσης και ένα "κόσμημα" για το χωριό μας! 
   Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν κάτι για το μουσείο μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη του συλλόγου.

Εκ του Δ.Σ. 












11 σχόλια:

  1. Καλες οι δρασης παιδια αλλα χρειαζετε και αντιδραση,γιαυτη τη κανετε?οι προηγουμενοι φωναζαν κιολας,εσεις τη κανετε?σκυβετε το κεφαλι και σολα ναι?οι προηγουμενοι για το θεμα της πλατειας για το θεμα των ποσοσστοσεων των παιδιων και γενικα του σχολειου θα εσκουζαν(χαιδευτηκα το λεω)μερα νυχτα , μηπως γιαυτο τους χαλουσαν την σουπα και τους εφαγαν?ενας συλλογος δεν ειναι μονο ενα χορευτικο και μια τσιγαριδα,και για να υπαρχει στο μελλον πολιτιστικος συλλογος πρεπει να υπαρχη και χωριο.
    ο πρωην φιλος του συλογου συνταξιουχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τον φίλο συνταξιούχο:
    Το να κρίνετε μια ανιδιοτελή προσπάθεια ανάδειξης του τόπου και πόσο μάλλον μετά από ένα πολύ σύντομο διάστημα που έχει αλλάξει το Δ.Σ του συλλόγου μόνο υγιές δεν μπορεί να είναι! Βλέπουμε μια αξιοπρεπή προσπάθεια που γινεται από το νέο σύλλογο για την ανάδειξη του τόπου μας. Να δείξουν τα παιδιά (για να μιλήσω και στη γλωσσά σας) ότι υπάρχει χωριό. Παραβλέπετε το γεγονός ότι πολλά καινούργια παιδιά και από τα γύρω χωριά έχουν ενισχύσει τα χορευτικά τμήματα; Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερος να προσελκύσουμε αυτά τα παιδιά και για το σχολείο μας. Ο Πλάτωνας έλεγε... οι σοφοί μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν, οι ανόητοι επειδή πρέπει κάτι να πουν. Ελπίζουμε στην γιορτή τσιγαρίδας να βοηθήσετε στα καζάνια ως συνταξιούχος και γνώστης του εθίμου και να μη σας διαβάζουμε στα μέσα δικτύωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν χτυπησει ενα μικρο στην αφτιαχτη πλατεια;ποιον μυνηουμε;δημαρχο;αντιδημαρχο;προεδρο του χωριου;προέδρου συλλογου,να ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς κυριο 3:09 οχι δεν θα ειμε στα καζανια οπως δεν ητανα ολα αυτα τα χρονια αυτοι που ανελαβαν τον συλογο τωρα,δειξε μου καποιον απαυτους που ηταν διπλα στα καζανια;γιατι εγω τους θυμαμε ολους διπλα στις καφετεριες.επισης αν θελατε να προσελκυσετε παιδια φιλε μου θα ακολουθουσατε αυτα τα παιδια που ηταν στον συλογο οταν οργωναν τα χωρια για να τα φερουν πανω,η επο δημαρχιας τζαχρηστα θα πιεζατε να γινει αυτο,τωρα αν καταλαβες και με το θεμα ποσοστοσεων πανε να μας κλεισουν το σχολιο καταλαβες φιλε μου;δεν ειμαι τοσο μορφωμενος να σου απαντησω με πλατωνα,ελπιζω να σε καλυψε η απαντηση μου.ξηρομερο δεν υβριζω απετω το σχολιο μου να μπει. Συνταξιουχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο δημαρχος θα κοψει και την κορδελα για τα εγκαινια της καινουργια πλατειας , μην λειψει κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. file 3.09 esy pou milas gia platwnes kai anidiotelis prospatheies i eisai apo allou i poulas trelitsa,akou loipon file otan kapoies nomizoun pws einai dikos tous o sullogos kai ekthetoun atoma pou den kseroun na xoreyoun swsta eite ta bgazoun sthn fora gia thn emfanish tous ,eite gyrnane ta magazia kai milane gia giorth brastogalias ,eite gia spanakopites tyropites kai paei legontas,tote mona toys ayta ta atoma ekthetoun to ergo tous,mona tous efoson apofasisan na ektethoun sta politistika dinoun dikaivma na krithoun.adiaforoi mou htan kai oi prohgoumenoi adiaforoi m einai kai autoi,ligos sebasmos kai sobarothta omws den blaptei.oi progigoumenoi thes h tou papadimitriou,thes h syrizaioi ta eixan ayta,h kainourioi monoi tous koutsompoleyontai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΥ ΦΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είχατε δεν είχατε ρε μαχαλιώτες έναν πυλώνα διαμαρτυρίας και προσφοράς,σωστής όμως προσφοράς τον φάγατε.Αφήστε τώρα τα παράπονα,αφήστε τις διαμαρτυρίες,μπορούσατε να στηρίξετε τους ταλιμπάν που είχατε στο προηγούμενο συμβούλιο και να απαιτείται. Τώρα απλά καθίστε να βλέπεται τα φαντάσματα του παρελθόντος να σας διοικούν πάλι σε οποιονδήποτε τομέα.Τσιμουδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΗΛΑΔΗ Ο "ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ" ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ?
    ΣΤΕΝΕΥΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο συνταξιουχος μολις ξαναρθουν ταναρχοκουμμουνια στα πραματα θα φανερωση την ταυτοτητα του,ο κλοιος δεν στενεψε ποτε φιλε μου.αει και για να σε βοηθησω,ειμαι μαχαλιωτης και διορισμενος επι πασοκ,σου εδωσα μεγαλη βοηθεια ε?
    συνταξιουχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Afoy einai toso kalo to.xoreutiko giati oi gynaikes kai meli eklegmena toy sullogou pane stagriniou xoreutiko??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο