Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ένας Καραμανλής στην Αιτωλοακαρνανία

     Ο Σερραίος  πολιτικός ήρθε στο Νομό με την ιδιότητα του Τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας. Μίλησε σε κατάμεστη αίθουσα, επέκρινε την Κυβέρνηση και προέταξε τις αρχές του «καραμανλισμού» και του γνήσιου φιλελευθερισμού.  

     Γεμάτο ήταν το πρόγραμμα της επίσκεψης στην Αιτωλοακαρνανία του Βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή. Ο 42χρονος πολιτικός ήρθε στο Νομό με την ιδιότητα του Τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας και ως εκ τούτου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για όλα τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του όπως η πορεία των έργων στους οδικούς άξονες , να πληροφορηθεί τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις (από αντιπλημμυρικά έργα έως τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό). Αντελήφθη και αυτός πως η Αιτωλοακαρνανία έχει αδικηθεί σε πολλά επίπεδα σχολιάζοντας πως ο «νομός έμεινε πολλά χρόνια πίσω».........



 Η περιοδεία ξεκίνησε από την Κλόκοβα όπου ξεναγήθηκε στο τούνελ και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός πως το μεγάλο αυτό έργο οδεύει προς την ολοκλήρωση του. Με νόημα μάλιστα τόνισε πως «σε αυτό συνέβαλλαν πολλοί» προσθέτοντας πως τα έργα δεν ανήκουν στα κόμματα αλλά στο λαό  ενώ υπογράμμισε πως ο άξονας θα παραδοθεί τον ερχόμενο Μάρτιο. Η επίσκεψη του μάλιστα αυτή σημειώθηκε μια ημέρα πριν τη σημερινή έλευση του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη.
9

Ο Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης αρχικά στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας όπου έγινε σύσκεψη με τους αντιπεριφερειάρχες Χρ.Σταρακά και Γιάννη Λύτρα παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και δημάρχων . Επισκέφθηκε εξάλλου τους δημάρχους Αγρινίου και Μεσολογγίου στις έδρες τους. Xαρακτήρισε αυτές τις συζητήσεις εποικοδομητικές κατά τις οποίες τέθηκαν και τα ζητήματα των οδικών αξόνων. Επανέλαβε ο κ. Καραμανλής την πρόθεση της ΝΔ ως κυβέρνηση να δρομολογήσει την σύνδεση Αγρινίου με Ιόνια Οδό στη βάση της πρότασης του ΤΕΕ. Εκτίμησε μάλιστα πως και για αυτό το ζήτημα θα υπάρξει σήμερα ανακοίνωση από τον υπουργό υποδομών Χρ. Σπίρτζη. Για το «παγωμένο» έργο Άκτιο- Αμβρακία ανέφερε πως μία από τις αιτίες των προβλημάτων υπήρξε η κατάτμηση του σε τέσσερις εργολαβίες, τακτική που περιείχε ρίσκο. Τόνισε πως αν το έργο αυτό δεν ολοκληρωθεί το 2020 χάνονται τα χρήματα με αποτέλεσμα να πιέζει ο χρόνος και αναγκαστικά να επιλέγεται «πλέον μια εργολαβία-σκούπα».

2
Σε κατάμεστη αίθουσα αιχμηρός για την Κυβέρνηση 
Πολλές ήταν οι συναντήσεις του με κομματικά στελέχη σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο. Συνάντησε βουλευτές, πολιτευτές και πολλά στελέχη που τον συνόδευσαν σε όλη την περιοδεία. Δεν έλειψαν ωστόσο οι γραφικότητες με κομματικούς παράγοντες που με κάθε τρόπο επιδίωκαν να μπουν στο κάδρο της περιοδείας. Γραφικότητες συνηθισμένες αφενός στους κομματικούς κύκλους, σε έξαρση αφετέρου καθώς ξεκινούν οι ζυμώσεις για τα ψηφοδέλτια.
Το κεντρικό σημείο της παρουσίας του Κώστα Καραμανλή αποτέλεσε η ομιλία στο Αγρίνιο που έλαβε χώρα σε κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου και με πολλούς νεολαίους, φαινόμενο σπάνιο στις κομματικές εκδηλώσεις. Το όνομα «Καραμανλής» λειτούργησε σαν μαγνήτης που τράβηξε ακόμη πρόσωπα με σπάνια παρουσία πλέον στα δρώμενα όπως για παράδειγμα του Δημήτρη Σταμάτη που ήταν στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου. Πρώην και νυν βουλευτές παρέστησαν και χειροκρότησαν τον νεαρό πολιτικό που με όσα ανέφερε στην ομιλία επιβεβαίωσε πως προβάλλεται ως ο φυσικός συνεχιστής του «Καραμανλισμού» τις αρχές του οποίου προέταξε και δεν παρέλειψε τις σημειολογικές αναφορές στην διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. «Θα θυμάστε πως το 2009 κάποιος μας είχε προειδοποιήσει για την κρίση. Ο τότε πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής είχε το θάρρος να προκηρύξει  εκλογές και να πει την αλήθεια στους πολίτες που δυστυχώς επέλεξαν άλλο δρόμο, άκουσαν αυτούς που τους χάιδευαν τα αυτιά. Τη συνέχεια τη ζήσαμε  όλοι . Όμως τον  περιβόητο αρχηγό πω έταζε πως λεφτά υπάρχουν , οι πολίτες τον άφησαν εκτός βουλής», ανέφερε. Στην αναφορά του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού το χειροκρότημα ήταν θερμό και παρατεταμένο…
Ο βουλευτής Σερρών ωστόσο αποτελεί και τον βασικότερο δίαυλο των «καραμανλικών» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για το λόγο αυτό έστειλε εκ νέου το μήνυμα πως «καραμανλικός και με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται». Δίνοντας εξάλλου το πολιτικό στίγμα ο κ. Καραμανλής τόνισε πως «στόχος για τη φιλελεύθερη παράταξη είναι να κερδίσει τη μάχη κατά του λαϊκισμού, όχι για να αναστηλώσει το παλιό σύστημα αλλά για να εξυπηρετήσει τους πολίτες».
Εφ’ ολης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστερά» άσκησε ο κ. Καραμανλής στην ομιλία του. «Ήρθαν απροετοίμαστοι χωρίς πρόγραμμα και χωρίς να έχουν συναίσθηση. Και σήμερα ακόμη αυτοσχεδιάζουν και μας οδήγησαν στα οδυνηρά αποτελέσματα. Χρέωσε στην Κυβέρνηση ιδεολογικές αγκυλώσεις, επιπολαιότητα, αβάσταχτη ελαφρότητα σε όλα τα θέματα ακόμη και στις διεθνείς σχέσεις. «Υποσχέθηκαν μείωση φόρων έφεραν και άλλους, τάσσονταν κατά των ιδιωτικοποιήσεων και έκαναν το υπερταμείο δεσμεύοντας τη δημόσια περιουσία για 99χρόνια. Υποσχέθηκαν αύξηση συντάξεων και ενεργοποίησαν τον κόφτη. Λέγανε πως θα σκίσουνε τα μνημόνια και ..έσκισαν μόνο το οπισθόφυλλο», είπε χαρακτηριστικά.
15317956_10211075086414672_6468987592598396827_n
«Γνήσιος φιλελευθερισμός»

Σφαιρική εικόνα από την τοπική οικονομία ο τομεάρχης της ΝΔ σίγουρα απέκτησε καθώς επισκέφθηκε (και αυτός) επιχειρήσεις πρωτίστως του πρωτογενή τομέα (δοκίμασε ως και αυγοτάραχο), συνάντησε τη διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου στο Μεσολόγγι και του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο. Την ομιλία του άλλωστε την ξεκίνησε με αναφορές στο «επιχειρείν» τονίζοντας πως η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζουν την επιχειρηματικότητα.  Ανέφερε χαρακτηριστικά πως στο Νομό μας συνάντησε ανθρώπους που «δημιουργούν σε δύσκολες και μίζερες συνθήκες, δεν συμβιβάζονται αλλά ασφυκτιούν σε μια αρρωστημένη κατάσταση με κράτος που τους βάζει εμπόδια».Στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής  μάλιστα μετέφερε ως μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι  «πλησιάζει η ώρα που το κράτος δεν θα είναι δυνάστης δεν θα βάζει περιορισμούς και εμπόδια στους πολίτες και θα δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον ώστε ο καθένας να προκόψει». Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή «χρειάζεται ώθηση και αυτό θα πει ανάπτυξη και γνήσιος φιλελευθερισμός, να λειτουργεί η ελεύθερη αγορά προς όφελος των πολλών. Η ιστορία έδειξε πως η δική μας παράταξη κάθε  φορά έβγαζε τη χώρα από την κρίση και αυτό συμβαίνει και σήμερα. Χρειάζεται μια παράταξη που πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία».
Στα φάουλ της επίσκεψης πως επέλεξε ο κ.Καραμανλής  να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ημέρα κατά την οποία τα ΜΜΕ απεργούσαν.
Σύμφωνα με τους κομματικούς της ΝΔπάντως  το πρόσημο της παρουσίας υπήρξε απολύτως θετικό ενώ χθες πρωί ο Κ.Καραμανλής παρέστη σε μια λιτή τελετή εγκαινίων στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Μεσολόγγι . Εκεί δεν μίλησε ωστόσο για τη ΝΟΔΕ θα είναι αξιομνημόνευτο το γεγονός πως τα εγκαίνια έγιναν παρουσία Καραμανλή.

3456

po-karapanos-karamanlis4

karamanlis

15337611_1820775564847816_6314180722052614257_n

    
http://www.agrinionews.gr/

8 σχόλια:

  1. Δεν μας έφταναν οι δικοί μας άχρηστη φέρνουμε και ξένους .Αμαν ποια όχι άλλο κάρβουνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 11:18 Τι να πω.Ουδεν σχόλιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετοιμάζεται η μετάΜητσοτάκη εποχή. Μάλλον οι Καραμανλικοί κάτι θα ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειμαστε καταδικασμενοι........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξηρομερο δεν είναι κακό να γράφεις σχόλια που είναι αλήθεια όπως η φωτογραφία με τον κατελη κατμαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλιστα τώρα δεσαμε.Ήρθε και κάποιος από την οικογένεια των (σωτηρον).Τωσα και τόσα φαγανε από την Ελλάδα και θέλουν και αλλα.Μερικες οικογένειες ξεπέρασαν και τη γενιά του πολυτεχνιου.ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο