Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Στερνό αντίο στον εφημέριο του Προδρόμου Παπα-Ζώη Κακιώνη



του Ιωάννη Παπούλια*

    Κηδεύτηκε χθες Τρίτη 6-12-2016 στο Αρμενοχώρι Φλώρινας ο παπά-Ζώης Κακιώνης, μέχρι προχτές εφημέριος στον Άγιο- Ιωάννη Προδρόμου Ξηρομέρου. 
     Από τον Πρόδρομο την Ενορία του παρέστησαν στην Νεκρώσιμο Ακολουθία οι: Σωτήρης Βλάχος, Παναγιώτης Ζανιάς, Κων/νος Ροβίσης, Παπούλιας Αναστάσιος, Χριστίνα Βλάχου, Διονύσιος Νικολές, Χρήστος Παπούλιας, Αλέκος Σταματάκης και Ιωάννης Παπούλιας.......



    Η Προδρομίτικη αντιπροσωπεία ξεκίνησε από τον Πρόδρομο για το Αρμενοχώρι Φλώρινας εκπροσωπώντας όλους τους χωριανούς τους για να τον συνοδεύσουν στην τελευταία κατοικία του και για να του πουν το τελευταίο αντίο στον παπά Ζώη  που τον αγαπήσανε για τους κέρδισε όλους με την ευσπλαχνία - την συμπόνια και την καλοσύνη του.
      Ο ξαφνικός και πρόωρος θάνατος του έφερε μεγάλη θλίψη στο χωριό μας.  Η μελωδική και ζωηρή φωνή του που όταν έψελνε τρίζανε τα τζάμια της εκκλησίας και των γύρω σπιτιών και όχι μόνο αλλά και οι καρδιές μας. 
       Μεταφέρανε τις ευχές για το καλό του ταξίδι και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του από τους υπόλοιπους συγχωριανούς τους που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν. 
 Ο Θεός να τον αναπαύσει και να τον κατατάξει μεταξύ τωναγγέλων όπως του ανήκει. 

Καλό σου ταξίδι  παπά μας θα μας λείψεις αλλά θα είσαι πάντα μέσα στις καρδιές μας…

*********************************

* Ο Ιωάννης Παπούλιας κατάγεται από τον Πρόδρομο Ξηρομέρου και είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Αγρινίου 




1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια σε όλους σας μας κάνετε ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΝΕΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.Ο Θεός Να ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο