Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Δημήτρη Αρβανίτη «ο έρωτας σκοτώνει και του πάει» στο Αγρίνιο




Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο συνεδριακό κέντρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, η «ΒΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ» και ο συγγραφέας Δημήτρης Αρβανίτης, παρουσίασαν την Δευτέρα 12 Δεκέμβρη το μυθιστόρημα «ο έρωτας σκοτώνει και του πάει».....


Την εκδήλωση άνοιξε με ένα θερμό και από καρδιάς χαιρετισμό, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, η οποία αφού συνεχάρη τον συγγραφέα για το έργο του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κοινωνική διάσταση της προσπάθειας και τους σκοπούς της «ΒΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ».

Ιδιαίτερη αίσθηση με την τοποθέτηση της, προκάλεσε η εκπαιδευτικός Έλενα Μάντζιου – Κοτρολού, η οποία μιλώντας με λόγια ψυχής, εξείρε τον συγγραφέα για το τελικό αποτέλεσμα, κάνοντας παράλληλα μία λεπτομερή παρουσίαση του βιβλίου, εξομολογούμενη στους παρευρισκόμενους τα συναισθήματα που την κυρίευσαν διαβάζοντάς το. Κλείνοντας, παρατήρησε ότι το έργο αυτό, της έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τον συγγραφέα, τον οποίο είχε την τύχη ή την ατυχία όπως τόνισε χαραχτηριστικά να γνωρίσει μόνο στα δύσβατα μονοπάτια της πολιτικής ενώ συμπερασματικά, παραφράζοντας και τον τίτλο του μυθιστορήματος, αποφάνθηκε ότι τελικά, το γράψιμο… πάει στον Δημήτρη Αρβανίτη χωρίς αμφιβολία!

Την σκυτάλη της παρουσίασης, πήρε ο φιλόλογος και Δρ. κλασσικής φιλολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Παναγιώτης Κοντονάσιος. Ο κ. Κοντονάσιος, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, έκανε μια λεπτομερή ανάλυση του «ο έρωτας σκοτώνει και του πάει» από φιλολογική άποψη και τεχνικής γραφής του από τον συγγραφέα. Χαραχτήρισε το μυθιστόρημα εξαιρετικό ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στο κοινό που ήταν παρών, η σύγκριση της γραφής του Δ. Αρβανίτη με εκείνες των Ν. Καζαντζάκη και Μ. Καραγάτση! Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του, συμπέρανε ότι αξίζει τον κόπο κάποιος να αποκτήσει το βιβλίο και να το διαβάσει.

Ο συγγραφέας Δημήτρης Αρβανίτης, με την τοποθέτηση του εν συνεχεία, παρέσυρε το κοινό σε μία συζήτηση για τον έρωτα, την προδοσία, τις ανθρώπινες σχέσεις και την αγάπη. Με το καυστικό του χιούμορ και τα υπονοούμενα του για τις ιστορίες που μας αφηγείται στο βιβλίο, γέννησε πολλές απορίες και προκάλεσε τον καθένα αφού διαβάσει το βιβλίο, να αναζητήσει την αλήθεια μέσα του…

Τον συντονισμό της εκδήλωσης, είχε ο εκδότης της εφημερίδας «ΓΕΓΟΝΟΣ» κ. Γιώργος Ροΐδης, ενώ αποσπάσματα του έργου απέδωσαν οι ηθοποιοί του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου Γιούλη Μαρούση, Σίμος Πετρόπουλος και Χρήστος Καρτέρης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου, θα ενισχύσουν τις προσπάθειες του «Φάρου Τυφλών Ελλάδος», για το δικαίωμα των συμπολιτών μας με τύφλωση στην ζωή, την εργασία και την κοινωνικοποίηση.






























Οι φωτογραφίες είναι ευγενική παραχώρηση του κ. Ντ. Τσιρογιάννη τον οποίο και ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο