Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Το Πανεπιστήμιο Αγρινίου στο Έλεος των μνημονίων και των μικροπολιτικών..!!!

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Πανεπιστήμιο Αγρινίου
στο Έλεος των μνημονίων και των μικροπολιτικών..!!!

     Το πολύπαθο πανεπιστήμιο Αγρινίου, που από ίδρυσή του δεινοπαθεί, μαζί με τους φοιτητές του και τους εργαζόμενούς του, βρίσκεται και σήμερα έρμαιο στη θεομηνία των μνημονίων και των διαχρονικώνκυβερνητικών μικροπολιτικών.
     Οι φοιτητές του Αγρινίου και συγκεκριμένα των τμημάτων Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (ΔΠΦΠ) και Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ), μετά από απόφαση συνέλευσής τους, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για να ακουστεί η φωνή τους, από την Κοσμητεία, τις πρυτανικές αρχές και το Υπουργείο παιδείας, για αιτήματά τους απόλυτα δίκαια και αυτονόητα. 
    Αιτήματα αναφορικά με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, την κάλυψη των διδακτικών τους αναγκών με το προβλεπόμενο διδακτικό προσωπικό,  τη σίτιση και τη στέγασή τους, τα προγράμματα σπουδών τους, τις υλικοτεχνικές υποδομές, που δείχνουν το μέγεθος της εγκατάλειψης των τμημάτων του Αγρινίου.....



    Οι φοιτητές της πόλης, από χθες 30 Νοέμβρη έχουν προβεί σε κατάληψη του Δημαρχείου της πόλης  και συνεχίζουν, για να βρουν ευήκοα ώτα στα αιτήματά τους και συμπαραστάτες στον αγώνα τους. 
     Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έχει και στο παρελθόν τονίσει, πως όσο τα πανεπιστημιακά τμήματα Αγρινίου αποτελούν περιφρονημένο παράρτημα του πανεπιστημίου της Πάτρας (άλλοτε των Ιωαννίνων) και δεν αυτονομείται σε άρτιο αυτοτελές πανεπιστήμιο, με όλες τις απαραίτητες υποδομές και στελεχώσεις και που θα «δένει» με τις επιστημονικές ανάγκες, και την οικονομία και θα συνδέεται με την ιστορία και τον πολιτισμό της  περιοχής, τα προβλήματα θα οξύνονται, με πιθανότερη προοπτική το κλείσιμο των τμημάτων (το έργο το έχουμε ξαναδεί). Άρα λοιπόν απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει προοπτική το πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο και για να έχουν φωνή οι φοιτητές και οι φορείς της Αγρινιώτικης κοινωνίας, απόλυτα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αυτονόμηση του πανεπιστημίου Αγρινίου.
    Οι πολιτικές που επιδεινώνουν την κατάσταση στα πανεπιστήμια έχουν ήδη εκδηλωθεί με κυνισμό από την εφαρμογή τουμνημονιακού Σχεδίου «Αθηνά», που σαλαμοποιεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι πολιτικές αυτές συνεχίζονται και σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την ουσιαστική  στήριξη και των άλλων μνημονιακών δυνάμεων. Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έχει υποστηρίξει και εξακολουθεί να υποστηρίζει, ότι, όσο, η χώρα κυβερνιέται κατοχικά και εξοφλεί μνημονιακές επιταγές, ερήμην της κοινωνίας και των αναγκών της, καμιά ευοίωνη προοπτική δεν θα υπάρξει συνολικά για την παιδεία, για τη νεολαία και το λαό μας, παρά μόνο η συνεχής εξαθλίωσή τους.
     Καλούμε τους φορείς τους Αγρινίου και όλη την Αγρινιώτικη κοινωνία να στηρίξει τον αγώνα των φοιτών της πόλης και τα δίκαια αιτήματά τους! Ταυτόχρονα καλούμε και τους φοιτητές του Αγρινίου να αγωνιστούν μαζί με τον Ελληνικό λαό ενάντια στα μνημόνια και στη θηλειά της ευρωζώνης που πνίγουν τη χώρα και να απαιτήσουν την αυτονόμηση και πλήρη λειτουργία του πανεπιστημίου Αγρινίου.

Το γραφείο  τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο