Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Φαινόμενα διάλυσης στο ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας- Σφοδρή κριτική στον Δ. Κωνσταντόπουλο- Πληροφορίες για οργή στην Χ. Τρικούπη

Φαινόμενα διάλυσης  στο ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας – «Δείχνουν» τον Κωνσταντόπουλο για τις απίστευτες μεθοδεύσεις  – Πληροφορίες για οργή στην Χαριλάου Τρικούπη για τον βουλευτή
Σκηνικό για “ράδιο αρβύλα” και “Ελληνοφρένεια” έκαναν το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία  
Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν οι πρωτοφανείς εξελίξεις με φαινόμενα απίστευτης σταλινικής καμαρίλας και πλήρους διάλυσης που συμβαίνουν στο τοπικό ΠΑΣΟΚ οι οποίες αναμένεται να ναρκοθετήσουν την πορεία του κινήματος στο Νομό σε περίοδο που το ζητούμενο ήταν η επανάκαμψη. Την ίδια ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες να οργανώνεται, κινητοποιώντας παλιά και νέα στελέχη, στην Αιτωλοακαρνανία δεν συνεδρίασε κανένα όργανο, δεν έγινε καμιά διαδικασία και η μόνη δραστηριότητα ήταν οι παρουσίες του τοπικού βουλευτή σε μνημόσυνα.......



Το ντόμινο των βίαιων μεθοδεύσεων από συγκεκριμένα κέντρα με στόχο την αλλαγή των συσχετισμών που προέκυψαν από την κάλπη των εσωκομματικών εκλογών του Ιούνιου, ξεκίνησε με τη νοθεία στις εσωκομματικές εκλογές του Ιουνίου, συνεχίστηκε με μια πρωτοφανή διαγραφή στα κομματικά χρονικά μέλους της ΝΕ για… ποσταρισμα στο Facebook και ολοκληρώθηκαν σήμερα με την εν κρυπτώ και παράνομη , όπως καταγγέλλεται,  συνεδρίαση πέντε  μόνο μελών της Νομαρχιακής  (+1 μέλος το οποίο δεν έχει οριστεί ακόμα μέλος της Ν.Ε. που θα αναφερθούν παρακάτω) προκειμένου να εκλέξουν τον «εκλεκτό» της ομάδας.

Οι μεθοδεύσεις αυτές και η πρωτοφανής στα κομματικά οργανωτική-πολιτική ανωμαλία με στόχο την αλλαγή συσχετισμών και δημοκρατικών εκλογικών τετελεσμένων, οδήγησαν την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ  στην Αιτωλοακαρνανία κυριολεκτικά σε διάλυση και απαξίωση πλήτ
po-konstantopoulos
τοντας ανεπανόρθωτα την εικόνα και την εναπομείνασα αξιοπιστία του κινήματος.

Την ίδια ώρα τοπικά στελέχη πνέουν μένεα αλλά και η Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζεται εξοργισμένη με τις μεθοδεύσεις αυτές δείχνοντας ως υπεύθυνο για όσα τραγικά έχουν συμβεί τον βουλευτή του νομού Δημήτρη Κωνσταντόπουλο ενώ το κλίμα φαίνεται πως είναι πολύ άσχημο και βαρύ για τον ίδιο.
Το χρονικό των απίστευτων εξελίξεων – Όλο το παρασκήνιο
Οι μεθοδεύσεις της πολιτικής αυτής ανωμαλίας ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο με την γνωστή στο πανελλήνιο και πρωτοφανή νοθεία στις εκλογές για την οποία δεν τιμωρήθηκε ποτέ, κανείς. Υπενθυμίζουμε ότι κυριολεκτικά πιάστηκαν «με την γίδα στην πλάτη». Η απόπειρα νοθείας είχε γίνει ως γνωστόν κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια όλων, μιας και εντοπίστηκαν δεσμίδες δεκάδων ψηφοδελτίων, με σταυρωμένα συγκεκριμένα ονόματα, να έχουν πέσει μέσα στην κάλπη.
«Αφού δεν τους «έκατσαν» οι εκλογές,  δεν πέρασε η «νοθεία», δοκιμάστηκε πλέον κάτι πιο δραστικό», λένε τώρα οι νέες καταγγελίες. Συγκεκριμένα, δια μιας διαγραφής, θα πετύχαιναν αναπλήρωση από άλλο μέλος και εκλογή άλλου Γραμματέα, μιας και το μέλος της Ν.Ε που διαγράφηκε θα ήταν υποψήφιος  Γραμματέας.
Μπορεί να φαίνεται ως είδηση τρολ αλλά είναι πραγματικότητα. Με ένα οργιώδες παρασκήνιο καμαρίλας η ΕΚΑΠ (το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο) έγραψε ιστορία στα παγκόσμια… κομματικά δεδομένα (πλην ίσως(!) Βόρειας Κορέας) με διαγραφή εκλεγμένου μέλους Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ γιατί ανήρτησε στο Facebook ρεπορτάζ ενημερωτικής ιστοσελίδας που αναφερόταν στην καλοσχεδιασμένη νοθεία που έγινε με ονοματεπώνυμο.
Μιας και δεν τους ενόχλησαν τα όσα γραφόταν για την νοθεία, “ανακαλύφτηκε” από μέλος ΝΕ του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτη του βουλευτικού γραφείου του Δ. Κωνσταντόπουλου (κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ παρεμπιπτόντως, δηλαδή να είναι υποψήφιος συνεργάτης βουλευτή)  μια απίθανη υπόθεση ότι το δημοσίευμα των 1500 λέξεων έθιγε προσωπικά δεδομένα. Έτσι, με μια καταγγελία “που έπεσαν μπετά από τα γέλια όσων την διάβασαν”, όπως λένε τοπικά στελέχη, μεθοδεύτηκε η διαγραφή του μέλους της Ν.Ε. Παναγιώτη Δρούγα. Εισηγητής της απόφασης στην ΕΚΑΠ του ΠΑΣΟΚ ήταν  ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρώην βουλευτής Βαγγέλης Αργύρης.
Σιγά μη τους πείραζε η νοθεία…
Το τρελό της όλης ιστορίας είναι λοιπόν ότι η διαγραφή δεν έγινε επειδή το εν λόγω μέλος του ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε το ρεπορτάζ σχετικά με τη νοθεία η οποία έγινε από συγκεκριμένα στελέχη. Κανένας δεν νοιάστηκε για την νοθεία και δεν ένιωσε την ευθιξία να πει κάτι.
Η διαγραφή εισηγήθηκε και δικαιολογήθηκε επειδή στο ρεπορτάζ των 1500 λέξεων υπήρχε μια αναφορά μιας λέξης (!!) σε συγκεκριμένο μέλος της εφορευτικής επιτροπής (που εννοείται ότι είχε επιφορτιστεί με την διαφάνεια της διαδικασίας) και τη σχέση του με εταίρο στέλεχος  με την αιτιολογία ότι αγγίζει προσωπικά δεδομένα.
Προφανώς η ΕΚΑΠ στηρίχθηκε στην επιχειρηματολογία της καταγγέλλουσας και εκεί είναι που τοπικά στελέχη λένε ότι «θα αρχίσουν να σπάνε και τα πλακάκια τις επόμενες ημέρες στο Αγρίνιο. Θα πέσει πολύ γέλιο…»
H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, εξοργίστηκε με την συγκεκριμένη απόφαση την οποία έλαβε η ΕΚΑΠ του κόμματος η οποία εκλέχτηκε πριν η κ. Γεννηματά αναλάβει την ηγεσία και είναι προϊόν παρασκηνιακών ισορροπιών.
po-pasok-argyris-konstantopoulos
Στα μουλωχτά και παράνομα

Η απόφαση αυτή της ΕΚΑΠ, προϊόν εξώφθαλμης μεθόδευσης προκάλεσε οργή στη Χαριλάου Τρικούπη η οποία ζήτησε ρητά να μην υπάρξει μέχρι νεωτέρας καμία συγκρότηση Ν.Ε μέχρι να εκδικαστεί η ένσταση που κατέθεσε το μέλος που διαγράφηκε.
Όμως σε ένα σκηνικό απόλυτης διάλυσης και απαξίωσης κάθε έννοιας νομιμότητας το μέλος της Ν.Ε. Γιώργος Κασσαβέτης, φίλα προσκείμενος στον βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, κάλεσε τα υπόλοιπα μέλη να γίνει η συγκρότηση της ΝΕ και να εκλέξουν Γραμματέα.
Την ίδια μέρα, κορυφαίο, θεσμικά αρμόδιο, στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη  απέστειλε στην Οργάνωση επιστολή που υπενθύμισε ρητά ότι δεν θα συγκροτηθεί η ΝΕ μέχρι νεωτέρας. Ο Γ. Κασσαβέτης, με την παρότρυνση του Δ. Κωνσταντόπουλου, όπως καταγγέλλεται, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα θεσμικά όργανα, μάζεψε τα 5 από 11 μέλη της ΝΕ για τον εκλέξουν, εν κρυπτω και στα μουλωχτά, Γραμματέα της Ν.Ε.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να εγκριθεί η συγκεκριμένη συνεδρίαση η οποία όπως αναφέρουν κομματικά στελέχη, είναι παράνομη μιας και δεν έχει κριθεί καν η ένσταση του κ. Δρούγα. Όλοι μιλούν για τον βουλευτή Δ. Κωνσταντόπουλο που άνοιξε τον ασκό  του Αιόλου και που επιτείνει τα φαινόμενα διάλυσης και κάνει την εσωκομματική ζωή στην περιοχή, Φαρ Ουεστ.
Στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ φτάνουν στο σημείο να καταγγέλλουν τώρα τον Γ. Κασαββετη και να ετοιμάζονται να προτείνουν την διαγραφή του για την εν κρυπτώ συνεδρίαση.
Όπως αναφέρουν “δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά να συγκαλείται όργανο με αυτό τον τρόπο και να αγνοούνται επιδεικτικά τα καταστατικά όργανα και οι διαδικασίες. Μάλιστα, ενδεικτικό των διαθέσεων είναι ότι κανείς από όσους συνεδρίασαν δεν ρώτησαν που είναι οι υπόλοιποι  έξι!”.
Στον “σχεδιασμό διάλυσης”, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες ερευνώνται εμπλέκεται  και γυναίκα πολιτευτής η οποία φέρεται να μιλούσε εξ ονόματος μέλους της Ν.Ε .
Όπως αναφέρουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ «είναι η μεγαλύτερη κοπτατσια στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία τριάντα χρόνια. Σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τα μέλη της μεγαλύτερης κομματικής καμαρίλας που έδρασε στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια».
Τοπικά στελέχη μάλιστα θυμίζουν και «ένα δείπνο ψαροφαγίας στο Μεσολόγγι το οποίο είχε μενού  πιθανότατα και τον σχεδιασμό της διαγραφής. Εκεί συμμετείχαν πολλοί από τους εμπλεκόμενους».
Όπως, ήδη αναφέρθηκε, το κλίμα είναι πολύ άσχημο για τον βουλευτή Δ. Κωνσταντόπουλο. Μέλη του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και  στελέχη που τον στήριζαν του φορτώνουν όλο το σκηνικό διάλυσης. Σημειώνουν ότι «η στάση του στις εσωκομματικές εκλογές και μετά έχει εξοργίσει το τοπικό ΠΑΣΟΚ. Όσο κατάντια και αστείο και αν φαίνεται, για να κερδίσει τη Ν.Ε έβαλε υποψήφιους… τη συνεργάτιδα του και καταγγέλλουσα και την ανίψια του κάνοντας την εσωκομματική ζωή ελληνική κωμική ταινία».

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο