Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΟΑΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ: Κάλεσμα στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στις 8 Δεκέμβρη στο Αγρίνιο

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) Αιτωλοακαρνανίας
Συνάδελφοι 8 Δεκέμβρη βγαίνουμε στο δρόμο, όλοι και όλες στη συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου

    Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι συνθήκες μας βγάζουν και πάλι στο δρόμο του αγώνα. Η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που μαζί με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, φέρνει μεγαλύτερη φτώχεια, εξαθλίωση και νέο ξεκλήρισμα για χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφους.........

 
Νέα χαράτσια ετοιμάζονται να προστεθούν στα παλιά χαράτσια που ροκανίζουν το εισόδημά μας. Σχεδιάζουν νέα μεγάλη αύξηση στο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια για να πάρουν επιπλέον 600 εκατ. ευρώ. Αύξησαν από φέτος τις ασφαλιστικές εισφορές για την Υγεία στο 6,95%, ενώ η Υγεία είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα και πρέπει να καταργηθεί η εισφορά.
Συνάδελφοι, συνεχώς φορτωνόμαστε με νέα βάρη όπως η αλματώδης αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ, η αύξηση του φορολογικού συντελεστή, η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, τα συνεχόμενα χαράτσια κ.ά. 
Ταυτόχρονα, οι τιμές των προϊόντων μας έχουν φτάσει σε εξευτελιστικά επίπεδα, τόσο που δεν καλύπτουν ούτε τα καλλιεργητικά έξοδα και μας οδηγούν να εγκαταλείψουμε την παραγωγή μας, τα κοπάδια, τον κλήρο μας. Επιπλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις απειλές για κατασχέσεις των περιουσιών μας, για χρέη στην εφορία, στον ΟΓΑ και στις τράπεζες.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, που επιδεινώνεται και απειλεί την ύπαρξή μας και το ψωμί των οικογενειών μας, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις, για μοιρολατρία.
Μόνο ένα δρόμο έχουμε. Μια επιλογή.
Να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε παλιά και νέα αντιαγροτικά μέτρα και πολιτικές. Μέσα από τους Αγροτικούς μας Συλλόγους, την Ομοσπονδία μας και τον Πανελλαδικό Συντονισμό μας με τους αγρότες της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων να διεκδικήσουμε μέτρα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Να αγωνιστούμε ενάντια στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει με ζήλο η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα που πάρθηκαν στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου, να αγωνιστούμε για την αξιοπρεπή παραμονή μας στην παραγωγή.
Συνάδελφοι 8 Δεκέμβρη βγαίνουμε στο δρόμο, όλοι και όλες στη συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο