Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Μήνυμα της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για το νέο έτος 2017

Με αίσθημα ευθύνης, μπορούμε   να είμαστε αισιόδοξοι!


 Στη φωτογραφία ο Ερύμανθος, από τα πιο όμορφα βουνά της Δ. Ελλάδας.
 Αγαπητοί συμπολίτες, Αιτωλοακαρνάνες, Αχαιοί, Ηλείοι,    
         
Μέσα σε ένα κλίμα διεθνώς αυξημένης ανησυχίας και αβεβαιότητας, μετά την εκλογή του Τράμπ και την άνοδο λαικίστικών δυνάμεων στην Ευρώπη, η σημαντικότερη ευχή για το νέο έτος, αλλά και απαίτηση που πρέπει να έχουμε ως Έλληνες, από τον εαυτό μας και τους θεσμούς μας, κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση,  είναι η απαίτηση για ρεαλισμό, αξιοπιστία και κανονικότητα.....


Ελπίζουμε και απαιτούμε από την κυβέρνησή μας να συμβάλει στην εφαρμογή της συνθήκης του Παρισιού για το κλίμα – ότι καλύτερο μας αφήνει το 2016 – και να να αλλάξουμε την οπισθοδρομική μας ενεργειακή πολιτική που δεν συμβαδίζει με την ενεργειακή ανειφορία.
Ελπίζουμε και απαιτούμε ψυχραιμία, αίσθημα ευθύνης και αποφυγή πατριωτικών πλειοδοσιών από όλους στην κρίσιμη καμπή που βρίσκεται το κυπριακό.

Ελπίζουμε και απαιτούμε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα το έτος που έρχεται, ώστε να αξιοποιήσει άμεσα και χωρίς προβλήματα για πολίτες και επενδυτές τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που αναμένεται να προσφέρει το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης.
Ελπίζουμε και απαιτούμε να αντιμετωπίσει με θάρρος και μακριά από λογικές αναβολής τις περιβαλλοντικές βόμβες της Αμιαντίτ στην Αχαία και του χώρου απόθεσης δεμάτων σκουπιδιών στο Ποτόκι στην Ηλεία, καθώς και να συμβάλει στην εφαρμογή του νέου Σχεδιασμού για τα απορρίμματα.
Ελπίζουμε και απαιτούμε να προλάβει κινδύνους και να πάρει πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του ξεχωριστού φυσικού μας περιβάλλοντος, του κυριότερου κεφαλαίου και προνομίου που διαθέτει η Δυτική Ελλάδα.
Με αίσθημα ευθύνης και αξιοπιστία  μπορούμε επιτέλους να αισιοδοξήσουμε ότι το 2017, θα είναι μια χρονιά, επιτέλους, καλύτερη από τις προηγούμενες!

Καλή χρονιά σε όλους!

Γιώργος Κανέλλης
Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας

Επικεφαλής της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο