Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΑΣΟΣ: ΕΥΧΕΣ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017

       Στη δύση αυτής της χρονιάς ας δεχτούμε με αγάπη την ανατολή του νέου έτους 2017.  
     Ο Ορθόδοξος Χριστιανικός κόσμος, τούτες τις ημέρες, θα γιορτάσει για άλλη μια χρονιά το μεγάλο γεγονός της γέννησης του Θεανθρώπου, της Σωτηρίας και της Λύτρωσης των ανθρώπων από τα δεινά των αμαρτιών του. Ο Ελληνισμός καλείται να γεμίσει Θεία Χάρη και Ευλογία από το μεγάλο  μυστήριο της ενσαρκώσεως, της ενανθρωπήσεως του Θεού, που κυριολεκτικά άλλαξε τη μορφή μας, τη ζωή μας............

 
      Ο  χρόνος που φεύγει, χωρίς να άλλαξε  κάτι ουσιαστικό σε τούτον εδώ τον τόπο, φεύγει και μας αφήνει απογοητευμένους, δυσαρεστημένους, ταπεινωμένους. Όσες ευχές, όνειρα, ελπίδες, υποσχέσεις  και αν μας έδωσαν την προηγούμενη χρονιά φίλοι, γείτονες, Δημοτικοί Άρχοντες, πολιτικοί και άλλοι, γράφτηκαν απλά σε μια ευχητήρια κάρτα και έσβησαν στο πέρασμα της χρονιάς. Ήταν ίσως η πιο δύσκολη χρονιά που περάσαμε, ήταν χρονιά της πιο μεγάλης συμφοράς για την Ελλάδα μας, τον άνεργο, την οικογένεια, τον πατέρα, τη μητέρα, για τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο. 
    Τα τελευταία χρόνια, τέτοιες ημέρες, λέμε και αναζητούμε το, «κάθε πέρσι και καλύτερα», ευχόμενοι ο ένας τον άλλον κάτι καλό για το νέο χρόνο που μας έρχεται, όμως, συνεχίζουμε με το, «να μην ξανά ζήσουμε άλλες τέτοιες καταστάσεις…». 
     Το σαθρό κομματικό-πολιτικό σύστημα των Βρυξελών - Αθηνών άφησε  πίσω του αγιάτρευτες  πληγές και  σημάδια της πρωτοφανούς κοινωνικοοικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων. Βλέπουμε  την απελπισία να κουνάει συνεχώς το κεφάλι,  βλέπουμε απογοητευτικό και απαισιόδοξο το μέλλον των παιδιών μας που δυστυχώς αναζητούν  την έξοδο! στα αδιέξοδα της ζωής των και την αποκατάστασή τους να μοιάζει σαν… άπιαστο όνειρο. Με πίκρα σκέφτονται να εγκαταλείψουν την Πατρίδα τους που, δυστυχώς τα εγκατέλειψε! 
     Πριν χρεοκοπήσουν παντελώς οι ελπίδες μας και έχοντας μπροστά μας τη νέα χρονιά θα πρέπει να βρούμε την αισιόδοξη πλευρά της ζωής μας  για καλοτυχία και ευημερία. Να μπορέσουμε να βρούμε το λαμπερό χρώμα που θα ζωντανέψει την καθημερινότητά μας, ανακουφίζοντας και τον συνάνθρωπό μας που μας έχει ανάγκη. Ζήσαμε την αδιαφορία, την απελπισία, την εγκατάλειψη, από τους Κυβερνόντες.
      Εμείς οι  Έλληνες που θεμελιώσαμε τη Δημοκρατία σε τούτον εδώ τον τόπο, μετά από  πολλά χρόνια σκλαβιάς, έχουμε δικαίωμα να ελπίζουμε… να μην στηριζόμαστε σε ευχολόγια, να αρνηθούμε τη μιζέρια και την ηττοπάθειά μας, να ανακαλύψουμε τον κρυμμένο πλούτο μας, να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας. 
    Οι τριακόσιοι Εθνοπατέρες μας, με σταθερά φθίνουσα πολιτική αντοχή, βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την άκαμπτη στάση και τις «αιματηρές» απαιτήσεις των δανειστών εις βάρος των συμπολιτών μας, φοβούμενοι ακόμα την «αναζωπύρωση» της Ελληνικής κρίσης μέχρις εσχάτων!!! 

    Ας ευχηθούμε στο νέο χρόνο, 2017,  που έρχεται σε λίγες ημέρες, να έχουμε υγεία, ειρήνη, δύναμη ψυχής, φώτιση, δημιουργικότητα, για να μπορούμε να έχουμε και ελπίδες και όνειρα και χαρές, να ελπίζουμε για μια πραγματική – αληθινή  απελευθέρωση του «χειμαζόμενου»  Ελληνικού Λαού από τα δεσμά της κάθε τρόικας, του κάθε ξένου κατακτητή. 
Τα φετινά Χριστούγεννα και το νέο έτος, ας είναι η απαρχή μιας νέας ζωής γεμάτη από Χάρη και Ευλογία Θεού, που τόσο αγαπά την Ελλάδα μας. 

Φιλικά δεχτείτε εγκάρδιες ευχές,
Άρωμα αγάπης, υγείας, ευτυχίας, δημιουργίας
ας φέρει στις ψυχές μας τούτες 
τις Άγιες ημέρες το Μικρό Βρέφος της Βιθλεέμ, 
ο Ιησούς Χριστός μας,
που έδωσε ζωή και ελπίδα σε όλη την ανθρωπότητα. 
Μπορούμε να ελπίζουμε…
Χρόνια Πολλά 
Ειρηνικό και Καρποφόρο το 2017

Χρήστος Γερ. Σιάσος 
Καθηγητής 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο