Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Δυο (2) σπάνιες φωτογραφίες απο τον ΑΣΤΑΚΟ (1932)

ΑΣΤΑΚΟΣ 1932: Περίπατος στον Αστακό.
   Μια παρέα Αστακιωτών κόντρα στο κρύο του χειμώνα, απολαμβάνουν στιγμές ανεμελιάς στη βόλτα τους. 
   Καλοντυμένοι, με κοστούμια, πανωφόρια, γραβάτες, καπέλα και τραγιάσκες στο κεφάλι, αξιόπιστοι μάρτυρες μιας εποχής, τότε που ο πλούτος και η αρχοντιά ήταν κυρίαρχα στον Αστακό.
     Οι παλιότεροι θυμούνται (σ.σ. Τιμολέων Τσαμποδήμος) ότι ο περίπατος του Αστακού για πολλά χρόνια δεν ηταν η παραλία αλλά τα Περιβόλια και άρχιζε η βόλτα απο τη Πλατεία και τελείωνε περίπου στο σημερινό Κέντρο Υγείας. 
   Η επεξηγηματική λεζάντα της φωτογραφιάς γράφει: "Αστακός 3/1/1932".

ΑΣΤΑΚΟΣ 1932: Δυό Καλοντυμένοι νεαροί Αστακιώτες φωτογραφίζονται και αναδίνουν μέσα από την αισθητική και ενδυματολογική προσέγγιση, το άρωμα μιας άλλης εποχής. 
   Η λεζάντα της αναμνηστικής φωτογραφίας γράφει: "Αστακός τη 1/1/1932. Ι. Γαλάνης"..............





ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ:




Πηγή: eBay

2 σχόλια:

  1. Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΔΕΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΑΣΤΑΚΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΙΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΣΤΑΚΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΣΧΕΙ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΓΑΝ. ΕΝΑΣ ΑΣΤΑΚΙΩΤΗΣ ΜΕ ΡΙΖΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΝΑΝΕ "ΚΥΡΙΟΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο