Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Συζήτησαν για όλα (και προσλήψεις) Αποστολάκης- Σταρακά με Fraport

Αισιόδοξες προοπτικές για το αεροδρόμιο του Ακτίου. Τι αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Ακτίου- Βόνιτσας.

  Xρήσιμη και εποικοδομητική από κάθε άποψη υπήρξε η συνάντηση του δημάρχου Ακτίου- Βόνιτσας Γιώργου Αποστολάκη και της αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά με στελέχη της fraport στην οποία έχει παραχωρηθεί το Αεροδρόμιο του Ακτίου .
    Η συνάντηση έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, στα κεντρικά γραφεία της Fraport στην Αθήνα στα πλαίσια της έναρξης λειτουργίας του αεροδρομίου από την Fraport με βασικό αντικείμενο την περαιτέρω ανάπτυξή του και τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από αυτή για την ευρύτερη περιοχή.....


Η συνάντηση αυτή είναι η δεύτερη μιας και η πρώτη είχε γίνει στην Βόνιτσα στις 8 Απριλίου.
      Όπως επισημάνεται από τον δήμο Ακτίου- Βόνιτσας, το ενδιαφέρον που επιδεικνύει είναι μεγάλο γιατί υπάρχουν υψηλές προσδοκίες από το Αεροδρόμιο του Ακτίου, που συνδέονται με τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.
     Στην συνάντηση από την κοινοπραξίας FRAPORT -που έχει αναλάβει 14 αεροδρόμια στην Ελλάδα- έλαβαν μέρος οι κκ. Κώστας Παπακωνσταντίνου (Διευθυντικό στέλεχος Fraport Greece), Alexander Zinell (Διευθύνων Σύμβουλος Fraport Greece )και Bernd-Andreas Becker (Chief Master Planner Fraport Greece).
     Η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα, με επίκεντρο πάντα την λειτουργία του αεροδρομίου που σύμφωνα με τα στοιχεία αναδεικνύεται σε ένα από τα κορυφαία περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
   «Συζητήθηκαν και δρομολογούνται πολλά θέματα και προτάσεις που είχαν γίνει κατά το παρελθόν, μιας και η Fraport έχει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία, αφού διαχειρίζεται με εξαιρετική επιτυχία πολλά αεροδρόμια παγκοσμίως», τονίζεται από τον δήμο Ακτίου- Βόνιτσας.

Αποστολάκης- Σταρακά και οι Κώστας Παπακωνσταντίνου /Διευθυντικό στέλεχος Fraport Greece, Alexander Zinell/ Διευθύνων Σύμβουλος Fraport Greece και Bernd-Andreas Becker Chief Master Planner/ Fraport Greece 

    Η αμέσως επόμενη κίνηση είναι η πραγματοποίηση μιας ενημερωτικής συνάντησης στο Δήμο (προγραμματίζεται μέχρι το Μάιο) των στελεχών της κοινοπραξίας με τους φορείς αλλά και τους πολίτες που θα αφορά στο πρόγραμμα βελτίωσης των εγκαταστάσεων και της αναβάθμισης των υπηρεσιών στο Άκτιο.
     Επίσης αποφασίστηκε η προσέγγιση και ενημέρωση και άλλων εταιρειών για δρομολόγια έτσι ώστε να λειτουργεί ανταγωνιστικά με καλύτερες τιμές.
     Απαραίτητη κρίθηκε η ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος όπως και η αναβάθμιση της πυροσβεστικής.

  Επίσης η συνεργασία με τα επιμελητήρια (Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας, Ηπείρου) για την καλύτερη τουριστική ενημέρωση και ανάπτυξη καθώς και η ποσόστωση στις προσλήψεις που θα γίνουν να αφορά σε ανέργους από την Αιτωλοακαρνανία και ειδικά την ευρύτερη περιοχή.
     Χρήσιμες θα είναι και οι συμφωνίες για μεταφορές, συγκοινωνίες, ξεναγούς με επαγγελματίες από την Αιτωλοακαρνανία, όπως η δημιουργία αίθουσας προβολής τοπικών προϊόντων και τουριστικής ενημέρωσης αλλά και η προώθηση τουριστικών καμπανιών για την Αιτωλοακαρνανία στην οποία ανήκει το Αεροδρόμιο.
    Κορυφαίας σημασίας κρίνεται και η συμφωνία για τη δημιουργία ενός χώρου/μουσείου κοντά στο Αεροδρόμιο ώστε να αναδειχθεί το ιστορικό γεγονός της ναυμαχίας του Ακτίου (2 Σεπτεμβρίου 31 π.Χ.) με την τεράστιο παγκόσμιο αντίκτυπο .

      Επίσης παρουσιάσθηκαν σχεδιαγράμματα του Αεροδρομίου που είναι ένα από τα καλύτερα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας μιας και η Fraport θα επενδύσει πολλά εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση του αεροδρομίου άμεσα αλλά και στα επόμενα χρόνια, ενώ θα πραγματοποιηθούν επιπλέον επενδύσεις για συντήρηση και επισκευή, καθώς και για αύξηση της χωρητικότητας, με βάση την εξέλιξη της επιβατικής κίνησης.
      Τέλος συμφωνήθηκε πως οι προσπάθειες θα είναι κοινές, μιας και από τις δύο πλευρές υπάρχει η διάθεση για συνεργασία, το κλίμα είναι εξαιρετικό και ο στόχος είναι η ανάπτυξη του αεροδρόμιου Ακτίου –Βόνιτσας ως κινητήριος μοχλός , με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας και τους κατοίκους της.
      Οι συναντήσεις πλέον θα γίνονται σε τακτά διαστήματα έτσι ώστε να δρομολογηθούν και να πραγματοποιηθούν όλες οι προαναφερόμενες συμφωνίες, τονίζει ο δήμος Ακτίου- Βόνιτσας.

http://www.agrinionews.gr/

7 σχόλια:

  1. Εμ βέβαια, μόνο οι υποσχέσεις για ρουσφέτια ενδιαφέρουν! Α ρε κατακαημένη Ελλάδα! Ξηρόμερο νιουζ κοίτα να δημοσιευτεί το σχόλιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περυσι ρε Αποστολακη εβγαζες ψηφισματα κατα της ιδιωτικοποιησης.....φετος πανηγυριζεις για τα ρουσφετια με προσληψεις.....ρε μας κουφανες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού συνάντησε τον δήμαρχό και ο δημαρχός του έδωσε την άδεια η Fraport θα αναλάβει το αεροδρόμιο.
    Α ρε κλωτσίες.
    Παεί να κάνει προσωπικες σχέσεις το ταγάρι και το παίζει και τοπικός ευεγέρτης.

    Συζητησαν για ποσοστόσεις στις πιθανές προσλήψεις. Μεγάλη επιτυχία των αστέρων μας. Αλλιώς θα προσλαμβάνανε απο την Πάτρα, την Ηλεία και την Αρκαδία. Μπορεί και απο την Αίγυπτο.

    Θα κάνουμε μουσείο για την ναυμαχία του Ακτίου. Έλα; Και την γνώμη της Fraport τι την θέλει; Να μας πεί την γνώμη της για τα γεγονότα; Ετσι και αλλιώς, αν γίνει, θα γίνει με εξοδά του δήμου.

    Μαλλόν προσωπική ατζέντα φτιάχνουν τα παιδιά για να πουλάνε ρουσφέτια όπως λέει και φίλος 2:16.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέθηκε το θέμα συλλογής των σκουπιδιών από το πολιτικό αεροδρόμιο;
    Θα πληρώσουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ;.
    Ακούγεται ότι στους όρους της σύμβασης δεν υπάρχει η υποχρέωση της πληρωμής για την συλλογή των σκουπιδιών.
    Να απαντηθεί από τον Δήμο.
    Αν πράγματι συμβαίνει τότε εμείς οι δημότες της Βόνιτσας θα πληρώνουμε κάθε μέρα το κόστος μιας σκουπιδιάρας και τριών υπαλλήλων.
    Παρακαλώ να απαντηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα γλείφουν εκεί που έφτυναν.....
    «Όπου φυσάει το χρήμα...». Αυτή είναι η βασική αρχή του Αποστολάκη.
    Θυμάστε τι λέγανε εναντίον της Fraport για την αποκρατικοποιήση και του Ακτίου;

    ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ:
    Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας
    ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 91-2014
    Ψήφισμα με το οποίο εκφράζει τη διαφωνία του και θεωρεί επιζήμιες τις δρομολογούμενες αποκρατικοποιήσεις των περιφερειακών Κρατικών Αερολιμένων (μεταξύ αυτών και του Ακτίου) έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας.
    ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
    -Εκφράζει τη διαφωνία του και θεωρεί επιζήμιες για την Ελληνική πολιτεία και τις επιμέρους τοπικές μικροοικονομίες, τις δρομολογούμενες αποκρατικοποιήσεις των περιφερειακών Κρατικών Αερολιμένων
    -Στα πλαίσια της αντίθεσης μας στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση το δημοτικό μας συμβούλιο επιφυλάσσεται για ειδικότερες ενέργειες που θα λάβει τόσο σε θεσμικό όσο και επίπεδο κινητοποιήσεων με τους φορείς και τους πολίτες του Δήμου μας και των όμορων δήμων για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης...

    ΓΙΑ 2 και πλέον χρόνια την θεωρούσατε επιζήμια την Fraport. Τώρα αποδεικνύεστε μανούλα στο γλείψιμο. Επιτέλους σταματήστε τις αξιολύπητες κωλοτούμπες. Από αφεντικά τους δημότες τους καταντήσατε χαμάληδες στον τόπο τους να παρακαλάνε για μια θεσούλα εργασίας. Έλεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις ακουσα για τη συναντηση Αποστολάκη-Fraport Ακτίου νόμισα ότι πήγε να τους απειλήσει για την αποικιοκρατικη συμβαση που υπέγραψαν με το Ελληνικο δημοσιο...
    ....Αει στο διάολο πάλι γελάστηκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως λέγεται η κωλοτουμπα στα Γερμανικά λόγω Fraport;
    kolotoumbation

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο