Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Αγρίνιο: Μητέρες υποστηρίζουν τον δημόσιο θηλασμό (φωτο)


      Το 1992 η διεθνής κοινότητα καθιέρωσε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (World Breastfeeding Week) από την 1 έως τις 7 Αυγούστου, ενώ στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο από τη 1 έως τις 7 Νοεμβρίου αρχής γενομένης από το 1996, με σκοπό την προώθηση της πρακτικής αυτής που παρέχει πολλαπλά οφέλη τόσο στη μητέρα όσο και στο παιδί.
   Σήμερα στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της εβδομάδας αυτής, έλαβαν χώρα δράσεις δημόσιου θηλασμού, από ομάδες γυναικών που υποστηρίζουν τον θηλασμό και δη το δικαίωμα της μητέρας να μπορεί να θηλάζει σε οποιοδήποτε μέρος, οποιαδήποτε στιγμή............



  Η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρότητας και Μητρικού Θηλασμού του νομού Αιτωλοακαρνανίας και οι γυναίκες – μέλη της, θήλασαν τα παιδιά τους στην  Πλατεία Σιντριβανιού. Στον χώρο υπήρχαν γλυκίσματα και κλόουν για την ψυχαγωγία των λίγο μεγαλύτερων παιδιών. Η καταμέτρηση των θηλαζουσών έγινε στις 12.00, ώρα που είχε οριστεί  σε όλες τις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την ίδια ώρα σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο.
  Η Βίβιαν Θωμάτου, διαχειρίστρια της ομάδας Αιτωλοακαρνανίας που ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο εθελοντικών ομάδων Υποστήριξης Μητρότητας και Μητρικού Θηλασμού, τόνισε ότι το μήνυμα είναι η ανάγκη να μπορούν οι γυναίκες να θηλάζουν οπουδήποτε και οποτεδήποτε: «Να καταλάβουν οι μητέρες ότι δεν είναι ταμπού, ούτε χρειάζεται να κλείνονται σε τουαλέτες και αυτοκίνητα ή να μη βγαίνουν από το σπίτι τους προκειμένου να θηλάσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
  Οι  ομάδα «Μητέρες – Γυναίκες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας»   συναντήθηκε λίγο μετά τις 10 στο πρ. Εντευκτήριο του Τρένου, ενώ δεν έλειψαν και τα μουσικοχορευτικά δρώμενα.

     Η κα Παρασκευή Δημοπούλου, από την ομάδα «Μητέρες – Γυναίκες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας» , μία εκ των τριών εκπροσώπων της ομάδας, με καταγωγή από τη Ναύπακτο, εξήγησε πως η ομάδα ξεκίνησε τη δράση της πριν από 1,5 χρόνο και τα μέλη είναι πλέον πολλά: «Να μην υπάρχει επικριτική στάση απέναντι στις μητέρες που θηλάζουν δημόσια. Μια μητέρα που θηλάζει δεν μπορεί να μείνει κλεισμένη στο σπίτι. Το παιδί πρέπει άλλωστε να μπορεί να φάει όταν έχει την ανάγκη. Θέλω να κάνω την εξής ερώτηση στις γυναίκες ή στους άνδρες που κατακρίνουν τις γυναίκες που θηλάζουν δημόσια: θα ήθελαν οι ίδιοι να κρύβονται σε τουαλέτες και αυτοκίνητα για να φάνε το φαγητό τους;» λέει η ίδια.

http://www.agriniopress.gr/

dscn4960

koi-dimosios-thilasmos-agrinio7

dscn4962

dscn4964
dscn4967

dscn4972
dscn4974
dscn4975
dscn4978
dscn4987
koi-dimosios-thilasmos-agrinio2
koi-dimosios-thilasmos-agrinio3
koi-dimosios-thilasmos-agrinio4
koi-dimosios-thilasmos-agrinio5
koi-dimosios-thilasmos-agrinio6
koi-dimosios-thilasmos-agrinio8
koi-dimosios-thilasmos-agrinio9

1 σχόλιο:

  1. Εμ βέβαια! Δεν σας χωράνε τα σπίτια σας να θηλάσετε! Πρέπει να είστε στην καφετέρια για καφέ και κουτσομπολιό, αλλά να θηλάσουμε και το παιδί...μην μας πουν και κακές μανάδες... Για συνέλθετε κάτι μανάδες γιατί έχετε ξεφύγει και μετά απορείτε γιατί χάνετε τα παιδιά σας και δεν μπορείτε να τα μαζέψετε! Έχετε τακτοποιήσει όλα τα άλλα θέματά σας σαν γονείς και έμεινε ο δημόσιος θηλασμός που είναι το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο