Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ: από όσα είπαν ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης και ο Πρόεδρος Παλαίρου κ. Στάχτιαρης, στο δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας για ΧΥΤΑ παλαίρου


Συνεργασία Λευκάδας-Βόνιτσας-Παλαίρου στο ζήτημα των απορριμάτων -ΗΧΗΤΙΚΟ-

ΑΠΟ prismaradio 91.6 

    Το θέμα διαχείρισης καθώς και του σχεδιασμού των απορριμμάτων συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας της Παρασκευής με ξεχωριστή αυτή την παρουσία του Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας κύριο Γιώργο Αποστολάκη, καθώς και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παλαίρου κ.Δημήτρη Στάχτιαρη.
    Όπως ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο αντιδήμαρχος Στάθης Βλάχος, προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η συνεργαστική πρόταση με τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, ωστόσο παραμένει και η δεύτερη θέση, για την αυτόνομη διαχείριση του θέματος από την πλευρά του Δήμου.
    Μάλιστα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δημοτικό Συμβούλιο της Βόνιτσας την προηγούμενη Κυριακή, με την πλευρά της Λευκάδας να αναπτύσσει την θέση της.
    Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, έκανε λόγο για μια σημαντική ημέρα, καθώς το πρόβλημα των σκουπιδιών, ταλανίζει τον τόπο μας για πάνω από σαράντα χρόνια, έχει περάσει από χιλιάδες κύματα, λέγοντας ότι ενέργειες, πρωτοβουλίες, και προσπάθειες που έπρεπε να προωθηθούν και από τις δυο πλευρές, για διάφορους λόγους δεν έκαναν εφικτή μια τέτοια συνεργασία.
     Το γεγονός ότι οι πρωτοβουλίες είχαν ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2014 και αφού πέρασαν από στάδια και επίπεδα, έρχονται να επιβεβαιωθούν, όπως έγινε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου Βόνιτσας, που ουσιαστικά επισημοποιούν αυτή την συνεργασία.

      Ο κύριος Αποστολάκης στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι ήταν αυτός που από το 2009 όταν γινόντουσαν ζυμώσεις για τον Καλλικράτη είχε υποστηρίξει δημόσια την θέση ότι η Περιφέρεια θα πρέπει να είναι με Λευκάδα-Πρέβεζα-Αιτωλοακαρνανία και Ευρυτανία.
   Οι κοινωνίες μας είναι συνδεδεμένες εδώ και πολλά χρόνια και συνεργάζονται υπηρεσίες και άνθρωποι.
     Ο ίδιος επιβεβαίωσε τις συζητήσεις που είχαν γίνει πριν αναλάβουν την θητεία τους για το πώς μπορεί να υπάρξει μια συνεργασία, με το δικό τους ΠΕΣΔΑ να υπάρχει η λύση μέσω Λευκάδας, με δεύτερη λύση τον Δήμο Αγρινίο.
      Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι είναι δύσκολο πολλές φορές η κοινωνία να καταλάβει ότι είναι προς το συμφέρον ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας να πάει με την πλευρά της Λευκάδας. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι πρέπει να βιαστούν, καθώς θα βγει εγκύκλιος και όσοι δήμοι δεν αποφασίσουν τι θα πράξουν θα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμο από 1-1-2018.

     Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παλαίρου Δημήτρης Στάχτιαρης, έκανε λόγω για την διαχείριση των σκουπιδιών, λέγοντας ότι είναι ένα πρόβλημα πανελλαδικών διαστάσεων.
     Όσον αφορά το σχέδιο Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, το χαρακτήρισε πρωτοποριακό, με τον ίδιον να αναφέρεται στην άψογη συνεργασία των δύο Δήμων, λέγοντας ότι επάνω σε αυτή την συνεργασία πρέπει να πατήσουμε όλοι μαζί για να πάμε μπροστά.

Επακριβώς μπορείτε να ακούσετε: 
-Στο 1ο μέρος: στο 23:40΄τον Δήμαρχο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ 
-Στο 2ο μέρος: στο 1:40΄ τον πρόεδρο της Παλαίρου Δημήτρη Στάχτιαρη
-Στο 2ο μέρος: στο 44:10 την δευτερολογία απο τον Δήμαρχο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ...

ΗΧΗΤΙΚΟ 1


ΗΧΗΤΙΚΟ 2



Πηγή: http://www.prismaradio.gr/

10 σχόλια:

  1. Τελικά τον αγώνα τον πρόλαβε; Αν είναι δυνατόν να έχουμε αυτόν τον δήμαρχο. Όσο για τον πρόεδρο της Παλαιρου καλύτερα να παραιτηθεί όσο είναι καιρός. Δεν θα υπάρχει γυρισμός μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, τι δεν καταλαβαίνεις. Πρέπει να βολέψει τους κολλητούς κα συγγενείς δικών του και των συμβούλων του. Δεν τον νοιάζει αν θα κάνει το πιο ωραίο μέρος της Αιτωλοακαρνανίας σκουπιδότοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας του κάνει κάποιος δώρο ένα βιβλίο ιστορίας της Ελλάδας. Αμόρφωτοι άνθρωποι μας διοικούν που το μόνο που τους νοιάζει είναι η κονόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άκουσα προσεκτικά όλα αυτά τα απίστευτα που ακούγονται στο ηχητικό,οι Λευκάδα φυσικά θέλει να φορτώσει εσαεί τα απόβλητα της αλλού.Ο Αποστολάκης πρέπει να απολογηθεί ακριβώς για τα οφέλη του δήμου μας Όσο για τη κυρία που ο λόγος της ήταν γεμάτος τοπικισμό πρέπει να της πούμε οτι τα μαγαζιά κάποιων βρίσκονται εντός Ελλάδας κι όχι στο ανεξάρτητο κράτος Λευκάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To να κάνεις το τόπο σου σκουπιδότοπο είσαι βλάκας ή έχεις προσωπικό συμφέρον ή και τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αποστολάκης- Φραδέλος- Στάχτιαρης- Γαλούνης η τετράδα των σκουπιδιών. Εδώ τα λεφτά είναι πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To να κάνεις το τόπο σου σκουπιδότοπο είσαι βλάκας ή έχεις προσωπικό συμφέρον ή και τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηθικέ όπως μόνος σου χαρακτηρίστηκες μέσα στο ΔΣ Λάκια Στούπα μέλος του ΔΣ του ΦΟΣΦΑ όταν έλεγες ούτε μια ξένη σακούλα σκουπίδια στη Πάλαιρο και μετά φέρνεις τα σκουπίδια του Πύργου,της Αρχαίας Ολυμπίας , της Λευκάδας τότε λες ψέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατσαμπίρη Πρόεδρε του ΦΟΣΔΑ τα πολιτικά σου αφεντικά σε έχουν να βάζεις υπογραφές και να αγοράζεις χώμα από ιδιώτη. Δεν ντρέπεσαι καθόλου; Επιστήμονας είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι κάτοικοι της Καρυάς ξεσηκώθηκαν στην απόφαση του Δήμου να τοποθετηθούν τα σκουπίδια ψηλά στο βουνό. Η περιοχή απόθεσης ήτανε πάνω στα βουνά της Λευκάδας και πολύ μακρυά από κατοικημένες περιοχές. Απόδειξαν και το πέτυχαν να μην γίνει χωματερή ένα βουνό της Λευκάδας.
    Εμείς 1 χιλόμετρο από τον κάμπο και 3 χιλιόμετρα από τη Πάλαιρο, δεχόμαστε τα σκουπίδια της νότιας Ελλάδας. ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο