Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τοπική Οικονομική και Ποιοτική ανάπτυξη στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας!

ΓΡΑΦΕΙ Ο:
Γεροκωστόπουλος Κωνσταντίνος (στρατηγός)
Δημοτικός Σύμβουλος Ακτίου-Βόνιτσας
Της Μείζονος Αντιπολίτευσης «Ανοικτός Δήμος»


      Δεν είναι ο σκοπός αυτών των γραμμών να αναλύσουν τα της βιώσιμης ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο δήμου. Κάτι τέτοιο εξ άλλου απαιτεί μελέτες, σχέδια δράσης, προγραμματισμούς  και το σημαντικότερο, απαιτεί τη διοικητική ικανότητα και παιδεία της δημοτικής αρχής (που στερείται παντελώς) να οραματιστεί και να υλοποιήσει με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, διαφάνεια και συνέπεια ένα τέτοιο σχεδιασμό.
      Θα αναφερθώ ωστόσο επιγραμματικά σε δύο μόνο τομείς βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης που θεωρώ πυλώνες του οικοδομήματος  «οικονομική στήριξη και ποιότητα ζωής των δημοτών» ιδιαίτερα στη κρίσιμη οικονομική συγκυρία των ημερών μας. Σ’ αυτούς τους τομείς πυλώνες να δούμε τι έχει προσφέρει η δημοτική Αρχή. 

 1ος πυλώνας: Πρωτογενής Παραγωγή  

        Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας είναι κατεξοχήν αγροτο-κτηνοτροφικός.  Η γεωργία και η κτηνοτροφία δεν είναι απλώς δύο κλάδοι της παραγωγικής δραστηριότητας,  συμβολίζουν πολλά περισσότερα. Είναι η ταυτότητά μας, είναι η παράδοση, είναι η φυσική μας κληρονομιά. Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ και είναι χρέος μας να τον προστατεύσουμε. Τι προστασία όμως παρέχει η δημοτική Αρχή στο χειμαζόμενο αγρότη, κτηνοτρόφο, αλιέα;.......


        Του εξασφάλισε την επαρκή και αξιόπιστη άρδευση; -ΟΧΙ! Όταν έθεσα το θέμα άρδευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, η απάντηση της δημοτικής αρχής του κ. Αποστολάκη ήταν ότι ο δήμος έχει την επίβλεψη και όχι την ευθύνη λειτουργίας των ΤΟΕΒ! Δηλαδή υπεκφυγή και αδιαφορία!

 -Που είναι τα σφαγεία της Κατούνας που ο νυν δήμαρχος είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα δουλεύουν τα Χριστούγεννα του 2014; Είμαστε ήδη Χριστούγεννα 2016! 
 -Που είναι το Γραφείο Αγροτικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης του δήμου; -ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ! 
   -Που είναι οι δράσεις του δήμου για τη δημιουργία ενώσεων παραγωγών; -ΚΑΜΙΑ!
 -Αγροτική οδοποιία;  Αγροτικός εξηλεκτρισμός; Μόνο κατ’ επιλογήν για εξυπηρέτηση ημετέρων! 

2ος  πυλώνας: Τουρισμός και εναλλακτικές μορφές του.
  Η θερινή τουριστική δραστηριότητα στο δήμο επικεντρώνεται στις  ακτές του Ιονίου με κέντρο την Πάλαιρο. Και ευτυχώς εκεί η ιδιωτική πρωτοβουλία και μόνο, έχει καταφέρει τα όποια θετικά αποτελέσματα, της δημοτικής Αρχής βεβαίως ΑΠΟΥΣΗΣ!
     Η γεωγραφία του δήμου όμως δίνει απλόχερα πάμπολλες δυνατότητες για την ανάπτυξη πλήθους μορφών εναλλακτικού τουρισμού όπως, για να αναφέρω μερικούς μόνο, ο ιαματικός τουρισμός (π.χ. λουτρά Τρύφου), ορειβατικός τουρισμός (τα βουνά του δήμου προσελκύουν κάθε χρόνο πλήθος  ορειβατών, δυστυχώς με πολλά ατυχήματα), μοναστηριακός τουρισμός (η Μονή Ρόμβου και το Μοναστήρι Αγίου Δημητρίου Παλαίρου, αποτελούν μνημεία τεράστιας ιστορικής και θρησκευτικής αξίας!
       Τι κάνει ο δήμος προς την κατεύθυνση αυτή; Να σημειώσω μόνο τούτο: Τον περασμένο Οκτώβριο έγινε στην Ναύπακτο η Ετήσια έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού (nostos expo 2016) στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες δήμοι, εταιρείες τουρισμού και τουριστικά Γραφεία  από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Κλείστηκαν συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων που βέβαια θα ενισχύσουν τις οικονομίες των αντίστοιχων δήμων.  Ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας; ΔΕΝ συμμετείχε! ΑΠΩΝ και αδιάφορος!

Κυρίες και κύριοι 
Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης!
Kύριε Αποστολάκη! Εκλέχτηκες δήμαρχος το 2014 με βασικό σου προεκλογικό σύνθημα την δήθεν απραξία και αδράνεια της τότε δημοτικής αρχής. Υποσχέθηκες ότι εσύ ως δήμαρχος θα εξασφάλιζες αναπτυξιακές δράσεις στο δήμο, υποσχέθηκες νέα έργα υποδομών, νέες πιστώσεις και κονδύλια που θα άλλαζαν το πρόσωπο του δήμου και τη ζωή των δημοτών! 
     Σήμερα, δυόμιση χρόνια μετά την εκλογή σου, οι δημότες διαπιστώνουν με αγανάκτηση ότι τους εξαπάτησες, υπέκλεψες την ψήφο τους και οδήγησες το δήμο στο τέλμα της στασιμότητας, της υπανάπτυξης, της απραξίας και της χλεύης! 
   Μετέτρεψες το δήμο σε σκουπιδότοπο της Λευκάδας, της Αλυζίας, του Πύργου Ηλείας, της Ολυμπίας και ποιος ξέρει τι ακολουθεί!

     Το φαινόμενο βέβαια στις μέρες μας δεν είναι μοναδικό. Η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, η αρχομανία και η διαπλοκή, διαβρώνουν διαχρονικές Αρχές, Αξίες, Πολιτικά Ήθη και Αξιοπρέπειες! 
     Θα μου πει κανείς, ποιος νοιάζεται γι’ αυτά, η δουλειά μας να γίνει!  Μα θα του απαντούσα: 

   Συμπατριώτη, νοιάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών αυτού του ιστορικού τόπου, νοιάζεται η ρωμιοσύνη και η αξιοπρέπεια αυτών των δημοτών και ιδιαίτερα της νεολαίας που απεχθάνεται την απάτη, το ψέμα, το λαϊκισμό, την ανικανότητα! Θα τον καλούσα μάλιστα να ενώσει τη φωνή του μαζί τους, στους στίχους του Γιάννη Ρίτσου: Τη ρωμιοσύνη μην τη κλαίς … 

Γεροκωστόπουλος Κων/νος (στρατηγός)
Δημοτικός Σύμβουλος Ακτίου-Βόνιτσας
Της Μείζονος Αντιπολίτευσης «Ανοικτός Δήμος»

4 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΚΩΣΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ....ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΦΥΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ.ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΥΛΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΠΑΝΤΑ ΦΡΑΔΕΛΟΥ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στρατηγέ τι άλλο περίμενες απο την δημοτική αρχή του κάρυ αφού το μόνο που τον νοιάζει είναι τα ρουσφετάκια και τέλος.Δέκα χρόνια τον λουζόμαστε εδώ στην Βόνιτσα,τώρα ας τον μάθετε και εσείς στήν Πάλαιρο και Κατούνα.Με το σκυλολοι ολο μαζεμένο γύρω του μοιράζει δημοτικό χρήμα σύμφωνα με την διαύγεια κομπάζει οτι κάνει έργα και τρέχει στα Υπουργεία.Το ψέμα και το παραμύθι σε δυο χρόνια τελειώνουν.Ο άνθρωπος είναι ανίκανος για τον τόπο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό είναι να ονειρευόμαστε αλλά μέσα στα πλαίσια της εθνικής οικονομικής δυσπραγίας να επιδιώκουμε το εφικτό, αποφεύγοντας τους λαϊκισμούς, τα ευηχα κοσμητικά και τις απλουστεύσεις. Οφείλει ο κάθε καλοπροαίρετος να αποφεύγει τη προσβολή των δημοτών περί υποκλοπής και εξαπάτησης τους. Αγνοείται βέβαια σκόπιμα όσα γίνονται για την αγροτική οδοποιΐα. Σκόπιμα αγνοείται ο νόμος για τη λειτουργία του ΤΟΕΒ. Η μεθοδευμένη απαξίωση των λουτρών (χάθηκαν από τους προηγούμενους ακόμα και τα λογιστικά) και τις περιβόητες φωτογραφίες των σφαγείων. Εύκολα διαπιστώνεται ότι οι περισσότερες πιστώσεις κατευθύνονται στη Πάλαιρο. Όλοι θέλουμε να φέρει η ΔΕΗ ρεύμα στις εγκαταστάσεις μας χωρίς επιβάρυνσή μας αλλά και να μη πληρώνουμε τα ανταποδοτικά. Για φανταστείτε να μη είχαμε ΧΥΤΑ, που τόσο πολεμήθηκε από κάποιους, προτείνοντας διαφορετική περιοχή από αυτή που προτάθηκε, επιλέχθηκε και έγινε. Αλλά πλησιάζουν οι εκλογές και πρέπει να βγούμε από την αφάνεια. Ε! ας το καταλάβουν όλοι ότι έχουμε κρίση, γνώμη και άποψη.
    Ελπίζω να δημοσιευτεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 7.55 ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ.ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΝΩ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.ΡΕ ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΑΡΧΗ.ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο