Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Με επιτυχία ο δημόσιος θηλασμός στο Μεσολόγγι

H εκδήλωση, γιορτή στήριξης του πρώτου σε σειρά ,και για δεύτερη χρονιά φέτος, δημόσιου θηλασμού της ομάδας «Μητέρες – Γυναίκες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας»  https://www.facebook.com/groups/motherwoman.aitoloakarnanias/?ref=bookmarks στο Μεσολόγγι πραγματοποιήθηκε επιτυχώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:...


«Ενημερωτικά, στο σημείο όπου βρισκόμασταν , στην κεντρική πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, συγκεντρώθηκαν 15 μαμάδες εκ των οποίων οι δύο γιαγιάδες υποστηρίκτριες του μητρικού θηλασμού, μία έγκυος η οποία ήρθε προς το τέλος, 4 πρώην θηλάζουσες μητέρες και 8 νυν θηλάζουσες μητέρες. Δημόσια θήλασαν έξι μαμάδες, των οποίων τα μωρά / παιδιά τους θήλασαν σε ξεχωριστές στιγμές, διότι όπως γνωρίζουμε ο μητρικός θηλασμός δεν έχει ρολόγια, δεν έχει συγκεκριμένο ωράριο αλλά γίνεται ανεμπόδιστα και ελεύθερα και οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Στην εκδήλωσή μας μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό, κονκάρδες στήριξης θηλασμού, ο χρυσός φιόγκος σύμβολο του μητρικού θηλασμού και λοιπά αναμνηστικά δώρα. Στο τέλος ακολούθησε κλήρωση δώρων για τις παρευρισκόμενες μητέρες και παιδιά.
Ευχαριστούμε πολύ τους μπαμπάδες που ήρθαν στην γιορτή μας και στήριξαν και στηρίζουν τις συζύγους τους, τις μαμάδες που ήρθαν στην εκδήλωση, τις μητέρες που θήλασαν δημόσια. Ευχαριστούμε το Atemoya café που μας φιλοξένησε, όλους τους χορηγούς μας που μας στήριξαν ώστε να πραγματοποιηθεί η γιορτή μας. Τέλος, να ευχαριστήσουμε τις εθελόντριες μαμάδες Dora Stumpu και Martha Giannis οι οποίες μας βοήθησαν στην διανομή αφισών και στην προετοιμασία της εκδήλωσης θηλασμού στο Μεσολόγγι.
Ωστόσο, οι δημόσιοι θηλασμοί της ομάδας μας μας δεν σταματούν εδώ. Σας περιμένουμε στις 5/11, ημέρα Σάββατο, στην όμορφη Ναύπακτο στο καφέ – ζαχαροπλαστείο Ναυπακτιακόν «nouveau» ,στην παραλία Γριμπόβου, να γιορτάσουμε κι εκεί ,τον δεύτερο σε σειρά και για πρώτη χρονιά φέτος, δημόσιο θηλασμό μας.

Έτσι λοιπόν, όσες εγκυούλες, θηλάζουσες και απλά υποστηρίκτριες του δημόσιου μητρικού θηλασμού μπορέσετε να έρθετε μαζί με τα παιδιά σας, συζύγους σας και άλλα άτομα που σας στηρίζουν σχετικά ή για να ενημερωθείτε μπορείτε να προσέλθετε. Επιπλέον, θα γίνει διανομή ενημερωτικών εντύπων αλλά και λοιπών αναμνηστικών δώρων , όπως επίσης στο τέλος θα πραγματοποιηθεί κλήρωση οι οποία θα αφορά δώρα που έχουν δοθεί από ευγενή μέλη μας για τις μαμάδες των εκδηλώσεών μας.

Επιπροσθέτως, δεν θα μπορούσε να μην γίνει δημόσιος θηλασμός και στο Αγρίνιο! Συγκεκριμένα, στις 6/11 και ημέρα Κυριακή σας περιμένουμε στον δημόσιο θηλασμό μας,  ο τρίτος κατά σειρά και για δεύτερη χρονιά φέτος, οποίος θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου στο πολιτιστικό κέντρο , στο Εντευκτήριο του Τρένου (Παλαιό Τρένο) στην οδό Μαβίλη.
Έχουμε ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους που δεν πρέπει να χάσετε. Θα διανεμηθούν ενημερωτικά έντυπα σχετικά με τον μητρικό θηλασμό και λοιπά αναμνηστικά δώρα, όπως επίσης στο τέλος θα πραγματοποιηθεί κλήρωση δώρων τα οποία έχουν δοθεί από μέλη μας για τις μαμάδες και τα παιδιά της εκδήλωσης!
Να επισημάνουμε επίσης ότι στον δημόσιο θηλασμό στο Αγρίνιο, στο Εντευκτήριο του Τρένου, θα υπάρχει επιδαπέδιος κουμπαράς ο οποίος θα στηθεί από το Χαμόγελο του Παιδιού που εδρεύει στα Καλύβια Αγρινίου , όπως επίσης θα συγκεντρωθούν βασικά  είδη πρώτης ανάγκης για τα 13 παιδιά που φιλοξενούνται μέχρι αυτή την στιγμή στην Δομή. Τα παιδιά αυτά έχουν ανάγκες και από ρούχα, μεταχειρισμένα αλλά σε καλή κατάσταση (εξαιρούνται υποδήματα και εσώρουχα). Τέλος, υπάρχει για τα παιδιά αυτά ανάγκη σε χαρτόνια για χειροτεχνίες, κόλλες, επίσης για χειροτεχνίες ( κόλλες σε μορφή stick ή σωληνάριο), αλλά και σε  παιδικά καθίσματα τύπου booster. Tα παιδιά του Χαμόγελου του Παιδιού που εδρεύει στα Καλύβια Αγρινίου ,αξίζει να σημειωθεί, πως είναι ηλικίας μεταξύ 4 και 16 ετών.


agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο