Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Η ΚΩΝΩΠΙΝΑ γιόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου - Αναβίωσε το έθιμο με τα πολυσπόρια!





Με λαμπρότητα και βαθιά κατάνυξη η γιορτή της Παναγίας Πολυσπορίτισσας στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου!

     Στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2016, στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου, πραγματοποιήθηκε με την προσήκουσα λαμπρότητα και με την αρμόζουσα θρησκευτική ευλάβεια ο εορτασμός της τοπικής  εκκλησίας, που είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Παναγίας Θεοτόκου, της επονομαζόμενης Πολυσπορίτισσας.
      Ο εορτασμός ξεκίνησε την Κυριακή  20 Νοεμβρίου  και ώρα 17.30, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός μέσα σε έντονα κατανυκτικό κλίμα, των αιδεσιμοτάτων: Σπυρίδωνα Μανιαβού, Θεοδοσίου Αθανασοπούλουκαι του εφημερίου του χωριού μας Δημητρίου Χαμαλέτσου, όπου στην κυριολεξία σαγήνεψαν με τις υπέροχες ψαλμωδίες τους, όσους τυχερούς παραβρέθηκαν..........



      Μετά το πέρας, ακολούθησε αρτοκλασία, όπου διενεμήθηκε άρτος  και γλυκά κατά τα καθιερωμένα.
      Την επόμενη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 07.00 τελέσθηκε η θεία λειτουργία χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Μακαρίου  Αντωνόπουλου και  του εφημέριου του χωριού μας Δημητρίου Χαμαλέτσου παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Θεοδώρου Στούπα, του Διοικητού του Α.Τ. Κατούνας κ. Κόκκιου Δημητρίου, του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλή του Συνδυασμού «Ανοικτός Δήμος»  κ. Φερεντίνου Ευθυμίου, της Δημοτικής Συμβούλου και Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας κας Βέμη-Καρέλου Αθηνάς,  της Δημοτικής Συμβούλου και Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατούνας «Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΔΕΩΝΑ»  κας Αφροδίτης Μπουμπούλη, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Πάνου Σαλοδημήτρη, του τεως Δημάρχου Μεδεώνος κ. Δημητρίου  Τζαβαλά, του Προέδρου του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου κ. Βασιλείου Σκούρτα, του Προέδρου της Κωνωπίνας κ. Χρήστου Τίγκα και μελών του Τοπικού Συμβουλίου κ.κ. Κωστακιώτη Σωκράτη και Νώντα Τσαμποδήμου, καθώς και κατοίκων του χωριού και πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή που είχαν  κατακλύσει τον ναό. 

    Στη συνέχεια διανεμήθηκαν τα «πολυσπόρια», που αναβιώσαν και φέτος στην  Κωνωπίνα με τον καλύτερο τρόπο,  οι γυναίκες του χωριού της Κωνωπίνας, το οποίο μερίμνησε για την παρασκευή τους και τη διανομή τους, σ’ όλους τους παρευρισκομένους,  φροντίζοντας έτσι, ώστε να μείνει ζωντανό και στις μέρες μας ένα πανάρχαιο έθιμο του τόπου μας.
    Ευχόμαστε του χρόνου, να αξιωθούμε όλοι μας, να παρευρεθούμε στην γιορτή της Παναγιάς μας και να προσκυνήσουμε τη χάρη της.












ΠΗΓΗ: http://konopinanews.blogspot.gr/

3 σχόλια:

  1. κλασσικα ο αστυνομος και ο προεδρος στο χωριο μας γιατι ο δημαρχος τρεχει στα υπουργεια οπως λεει και μας στελνει τον ψευτοθοδωρο αντ αυτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΛΕΠΩ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟ - ΤΖΑΒΑΛΑ! ΛΕΣ ΝΑ ΨΗΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για την οργάνωση της εορτής. Στις φωτογραφίες φαίνεται ότι όλα ήταν τακτοποιημένα κι οργανωμένα με τον καλύτερο τρόπο. Η Παναγία να μας σκεπάζει όλους. Του χρόνου εύχομαι να συνεχίσετε το έθιμο και να βρεθούν κι άλλοι να σας στηρίξουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο