Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Μπουρδολογία και το πείσμα του μουζίκου

Άγνοια της Ιστορίας, ιδεοληψία, σπουδαιοφάνεια, νοσταλγία της λάσπης


της Σώτης Τριανταφύλλου




Εν όψει της επίσκεψης του Ομπάμα στην Αθήνα, ο δήμος Καισαριανής ανεκήρυξε ανεπιθύμητο τον Αμερικανό πρόεδρο. Το να είσαι persona non grata στη σοσιαλιστική δημοκρατία της Καισαριανής είναι φυσικά μεγάλο πλήγμα· προκαλεί σοκ και δέος· αμαυρώνει ανεπανόρθωτα μια λαμπρή πολιτική σταδιοδρομία. Η ναρκισσιστική διαταραχή της αριστεράς: όλοι πρέπει να ντρέπονται εκτός από την ίδια.
Η λεβεντογέννα Καισαριανή «συντάσσεται με το λαϊκό αίσθημα και τους φορείς του κινήματος που έχουν κηρύξει ανεπιθύμητο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 15 και 16 Νοέμβρη, παραμονές του εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, της λαϊκής εξέγερσης ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα και στο πλαίσιο των σημερινών επικίνδυνων παιχνιδιών των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και σχεδιασμών που ξεδιπλώνονται στην περιοχή». Αυτά γράφει το «ψήφισμα» του δημάρχου κ. Σταμέλου ο οποίος τυγχάνει συνταξιούχος της ΔΕΗ· όχι και τόσο κολασμένος της γης, νομίζω.
Ποιοι είναι λοιπόν το «λαϊκό αίσθημα» και οι φορείς του εν λόγω «κινήματος»; Οι κινηματίες του ΚΚΕ; Τα αναρχοφασιστικά γκρουπούσκουλα; Οι διάφοροι άσχετοι που πιστεύουν ότι στη Συρία .................
εκτυλίσσεται πόλεμος μεταξύ των δημοκρατικών δυνάμεων και του ιμπεριαλισμού; Πού θα φτάσει η μπουρδολογία μας; Η άγνοια της Ιστορίας, η ιδεοληψία, η σπουδαιοφάνεια, η νοσταλγία της λάσπης; Το «κίνημα» στην Καισαριανή νοσταλγεί τις ηρωικές εποχές των εκτελέσεων, όταν η αριστερά είχε ακάνθινο στεφάνι· το πληρώσαμε ακριβά αυτό το στεφάνι: με τη σαρωτική ηγεμονία μιας ολοκληρωτικής ιδεολογίας, με πολιτιστική καθήλωση, με το επαναληπτικό, ανελέητο σφυροκόπημα της αριστερής προπαγάνδας. Αν ο εμφύλιος πόλεμος έγινε εξαιτίας του πείσματος του μουζίκου, η ευπαθής ειρήνη διατηρείται επειδή όλοι οι υπόλοιποι δείχνουμε υπομονή και μεγαθυμία.
Υπομονή και μεγαθυμία δείχνουμε κάθε μέρα, όταν η τάξη και η ομαλότητα διασαλεύονται από τις ανόητες τελετουργίες της αριστεράς και του συνδικαλισμού. Υπομονή και μεγαθυμία δείχνουμε και τώρα «στις παραμονές» του Πολυτεχνείου, αυτές τις άγιες ημέρες, όπου τολμάει να επισκεφτεί την Ελλάδα ο επάρατος ιμπεριαλιστής Μπαράκ Ομπάμα, κι όπου το ΚΚΕ και όλες του οι παραφυάδες ετοιμάζονται για νέο κύμα μπουρδολογίας. Το 1999, στη διάρκεια της επίσκεψης Μπιλ Κλίντον, διάφοροι προγλωσσικοί του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο, έστησαν «λαϊκό δικαστήριο» στην πλατεία Συντάγματος και καταδίκασαν τον Αμερικανό πρόεδρο για «εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας». Τότε, η αφορμή ήταν η επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο και γενικότερα ο ρόλος των ΗΠΑ στη Γιουγκοσλαβία: μια μάλλον επιχείρηση, την οποίαν όποιος προσπαθούσε να ερμηνεύσει, χαρακτηριζόταν πράκτορας της CIA. Aπλοϊκές αναλύσεις σύνθετων ζητημάτων: πλην όμως οι άνθρωποι που, εκείνη την εποχή, καταδίκαζαν τον Κλίντον εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στην πολιτική μας ζωή: Δημήτρης Παπαδημούλης, Αλέκος Αλαβάνος, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Μανώλης Γλέζος. Κι ανάμεσα στον όχλο που κραύγαζε στην πλατεία Συντάγματος «Στην κρεμάλα!» ήταν ο Σπύρος Λυκούδης, ο Φώτης Κουβέλης, ο Πέτρος Κουναλάκης και ο μαθητής Αλέξης Τσίπρας που δεν είχε ιδέα, στοιχηματίζω, πού έπεφτε το Κόσοβο στον χάρτη και τι στην ευχή συνέβαινε εκεί πέρα. Το μόνο που ήξερε είναι ότι οι «Αμερικάνοι» είναι φονιάδες των λαών. Αναρωτιέμαι αν έχει κατανοήσει πώς και γιατί διαμελίστηκε η Γιουγκοσλαβία και ποιος ήταν ο ρόλος του ΝΑΤΟ.       
Το ΚΚΕ και ο αναρχοφασισμός εξακολουθούν να αποτελούν δυο δυνάμεις με περισσότερη επιρροή στις νοοτροπίες από όσο στις εκλογές και στο κοινοβούλιο. Ο δήμος Καισαριανής θεωρείται από αυτές τις δυνάμεις τόπος προσκυνήματος· κάτι σαν το Όρος των Ελαιών για τους χριστιανούς ― κάθε τόσο, γιορτές αναβιώνουν τον μύθο της μαρτυρικής και ανυπότακτης αριστεράς που τραγουδάει ακόμα κομμουνιστικούς ύμνους και θυμάται την Εθνική Αντίσταση. Το παρόν δεν υπάρχει ει μη μόνον για να καλλιεργείται το μίσος, η εγκάρδια εκδίκηση· για να ανακηρύσσονται ηγέτες διεθνούς κύρους «ανεπιθύμητοι», για να στήνονται νοερές και αληθινές κρεμάλες.

 http://www.athensvoice.gr

2 σχόλια:

  1. Φοβάμε μήπως η "υπομονή (γαιδουρινή) και μεγαθυμία" της υπογράφουσας την μπουρδολογία εξαντληθεί και τότε... θα ανοίξει πάλι τα ξερονήσια και τις φυλακές για τους κομμουνιστάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι μονίμως βρίζουμε αυτούς απ΄τους οποίους περιμένουμε στήριξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο