Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Λύσεις εδώ και τώρα στο θέμα του λιμανιού του Μύτικα.

Με σχετική μας ανάρτηση στις 10.10 (δείτε εδώ) σας ενημερώσαμε για την επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Μύτικα προς το Δήμαρχο και Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη, που αφορούσε το θέμα του καθορισμού της χερσαίας ζώνης του λιμένα Μύτικα, που εκκρεμεί από την Άνοιξη του 2012.
Εμείς έχοντας αναδείξει πολλές φορές στο παρελθόν το συγκεκριμένο θέμα, ρωτήσαμε μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Μύτικα αν πήραν καμία απάντηση από τον κ. Γαλούνη ή κάποιον άλλον (Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αλυζίας ή Πρόεδρο Τ.Κ. Μύτικα) προφορικά ή γραπτά στην εν λόγω επιστολή τους. Δυστυχώς καμία απάντηση από κανέναν δεν έλαβαν εδώ και περίπου ένα μήνα από την στιγμή που έστειλαν την συγκεκριμένη επιστολή.....

Εμείς επανερχόμαστε λοιπόν στο θέμα και λέμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να λυθεί άμεσα το θέμα του καθορισμού της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Μύτικα. Δεν μπορεί και το επόμενο Καλοκαίρι να έχουμε τα ίδια στο λιμάνι.
Επιτέλους πρέπει στο λιμάνι να μπει τάξη. Να αριθμηθούν θέσεις, να μπει ακόμα και ανταποδοτικό τέλος για παροχή υπηρεσιών και το επόμενο Καλοκαίρι με 2 εργαζομένους με δίμηνη σύμβαση, να υπάρχει φύλαξη, καθαριότητα και γενικά ευταξία στο λιμάνι. Οδηγός μας το 2011, όπου επί Αντιδημαρχίας κ. Σπύρου Λύτρα είχαμε μία αρκετά ικανοποιητική λειτουργία του λιμανιού γιατί ήταν ο μόνος που τόλμησε να δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα.
Επίσης νωρίς αρχές του Χειμώνα (αφού θα έχει καθοριστεί η χερσαία ζώνη) θα πρέπει να γίνει μία σύσκεψη μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου και φορέων του Μύτικα, ώστε να αποφασιστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο λιμάνι του Μύτικα, ώστε το ερχόμενο Καλοκαίρι να μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό τουριστικών ιστιοπλοϊκών σκαφών. Το λιμάνι του Μύτικα πρέπει επιτέλους να ανοίξει στα ιστιοπλοϊκά σκάφη που κατακλύζουν κάθε Καλοκαίρι την περιοχή μας και εμείς απλά τα βλέπουμε να περνούν.
Λύσεις υπάρχουν και είναι εφικτές, αρκεί να καθίσουμε όλοι μαζί να τις βρούμε και να τις συμφωνήσουμε. Δεν μπορεί τόσα χρόνια το λιμάνι του Μύτικα αντί για μοχλός ανάπτυξης και ευημερίας της περιοχής να έχει μετατραπεί σε πηγή όχλησης και δυσφήμισης. Πρέπει αυτό το πρόβλημα επιτέλους να λυθεί. Ως εδώ....


mytikaspress

1 σχόλιο:

  1. Τον τότε Αντιδήμαρχο Σπύρο Λύτρα που είχε βάλει μια στοιχειώδη τάξη στο Λιμάνι, κάποιοι τον επιβράβευσαν στέλνοντάς τον στα Δικαστήρια. Και έκτοτε πλήρης ασυδοσία και χάος. Τη μπάρα που τοποθετήθηκε το καλοκαίρι μέσα σε δέκα μέρες την ξήλωσαν. Κανένας δεν είδε τους δράστες ;; Και η Δημοτική Αρχή τι έκανε ; Απλώς δεν ασχολήθηκε. Ο Μύτικας, η από φύση ατμομηχανή τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, που θα έδινε δουλειά και εισόδημα σε πολλούς νέους, πάει από το κακό στο χειρότερο. Οι επαγγελματίες - που έχουν και το άμεσο όφελος - πρέπει να απαιτήσουν από τη Δημοτική Αρχή να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για να αναστραφεί αυτή η κατάσταση. Και οι ίδιοι να δώσουν το έμπρακτο παράδειγμα και να τα στηρίξουν ενεργά. Μέτρα που είναι απλά, έχουν ελάχιστο οικονομικό κόστος και μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα επισκεπτών και κατοίκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο