Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ρίο-Αντίρριο: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Υπουργείο για τα πλοία στο Πορθμείο-Τί θα γίνει με δρομολόγια

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα που προέκυψε στην πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου όπως έγραψε το tempo24.gr.
Η σύσκεψη πραγματοποιείται στην Αθήνα σήμερα το πρωί με τη συμμετοχή Κεντρικού Λιμενάρχη Πατρών Δημήτρη Κυριακουλόπουλου, του Διευθυντή Θαλασσίων Συγκοινωνιών και εκπροσώπων των κοινοπραξιών με κύριο θέμα την μειωμένη επιβατική κίνηση και τα φέρρυ που εγκατέλειψαν τη γραμμή.....

Στο μεταξύ απάντηση δόθηκε στις 31 Οκτωβρίου στην επίσημη σελίδα στο facebook από το  Πορθμείο Ρίου – Αντιρρίου  που λεει τα εξής:
«Επειδή απο το πρωι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια δηλωση του δήμου Ναυπακτίας και του λιμενικού ταμειου Ναυπακτίας για υποβάθμιση της γραμμής απο αύριο επειδή προς το παρόν δεν θα εκτελούν δρομολόγια αμφίδρομα πλοία θα θελαμε να ενημερώσουμε πως η γραμμή δημαρχε δεν σταματά αυριο. Υπάρχουν και αλλα πλοία στην γραμμη που εργάζονται δημότες σου δήμαρχε Ναυπάκτου. “Η μηπως εισαι δήμαρχος νησου Σαλαμίνας; Επίσης κύριε προεδρε του λιμενικού ταμείου τα πλοια που απο αυριο θα δουλεύουν στην γραμμή πληρώνουν λιμενικά τελη…σε ευρω ξερεις οχι σε ρουβλια.
Αυτα τα λεφτα δεν μετρανε; Γιατί ολους εσας που δεν περνάτε ποτε με τα καράβια αλλα πατε με την γέφυρα, σας επιασε ξαφνικα καψα για τα αμφιδρομα πλοια; Νομιζω πως όλοι εμεις που απο αυριο θα συνεχίσουμε να περπατάμε στις προβλήτες δικαιούμαστε μια απαντηση…»
Παράλληλα ανακοινώνονται τα δρομολόγια που ισχύουν από αρχές Νοεμβρίου:

Δρομολόγια πλοίων από 01.11.2016 μέχρι νεοτέρας

Από 05:45 ώς 15:00 ανά 45 λεπτά

Από 15:00 ώς 23:45 ανά 30 λεπτά

Στη σύσκεψη τέθηκαν τα αιτήματα των δύο κοινοπραξιών τα οποία αναμένεται να προωθηθούν στα ανώτερα στελέχη του υπουργείου προς εξέταση. Παράλληλα, εκτιμήθηκε ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων προκειμένου να είναι βιώσιμα, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι δεν σταματά η εξυπηρέτηση μέσω του Πορθμείου.
«Το πρόβλημα αυτό παρατηρείται κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, καθώς μειώνεται η κίνηση του καλοκαιριού», εξηγεί στο tempo24.gr ο κ. Κυριακουλόπουλος και αναφέρθηκε στην κοινή γραμμή που αναπτύχθηκε μεταξύ των εμπλεκομένων αρχών προκειμένου να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων και τους χειμερινούς μήνες.
Από τα 8 φέρρυ που ήταν δρομολογημένα το καλοκαίρι στη γραμμή Ρίου-Αντιρρίου, αυτή τη στιγμή έχουν μείνει 5. Η σημερινή σύσκεψη, εκτιμήθηκε ότι έβαλε τις βάσεις προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για να πυκνώσει και πάλι τα δρομολόγιά της η γραμμή Ρίου – Αντιρρίου.
tempo24.gr
agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο