Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Ελεύθερος ενεργός Πολίτης παρά φοβισμένος Υπήκοος...

Ελεύθερος ενεργός Πολίτης παρά φοβισμένος Υπήκοος 

Το άρθρο αυτό το δημοσιεύσαμε πριν αρκετό καιρό. Όχι βέβαια τυχαία. Το επαναφέρουμε σήμερα στη μνήμη σας και στη κριτική σκέψη σας. Με  τη σιγουριά της προσφοράς, την ελπίδα πολλοί να προβληματιστείτε, να  γίνετε  κοινωνοί και αποδεκτές των μηνυμάτων που προσπαθεί να περάσει, σας αφήνουμε να το μελετήσετε.

Του Κώστα Θ. Τριαντακωνσταντή


Στη περίπτωση που οι άρχοντες δεν σέβονται και δεν εφαρμόζουν τους γραπτούς και άγραφους νόμους τι γίνεται; Και στην περίπτωση που τους παραβαίνουν για ίδιο ή των συγγενών τους υλικό συμφέρον, τι επιβάλλεται να κάνουμε; Να μιλάμε ή να σωπαίνουμε;

Λέει ο  Αριστοφάνης:
"Να ξεφτιλίζεις τους κακούς δεν είναι καθόλου άπρεπο ίσα -ίσα τιμά τους καλούς, έτσι λεν’ οι μυαλωμένοι" λέει ο Αριστοφάνης.
Κι ο Πλούταρχος συμπληρώνει: 
"Οι πολιτικοί πρέπει να φοβούνται τον ψόγο (αποδοκιμασία) περισσότερο από τον νόμο". 

Αγαπητοί Αναγνώστες 
     Το νόμιμο και το ηθικό τέμνονται (έχουν κοινά χαρακτηριστικά) αλλά δεν ταυτίζονται. Η ηθική είναι βαθύτερη και πλατύτερη έννοια από την έννοια της νομιμότητας. 
 Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, απαιτεί συγκεκριμένα, και τιμωρεί συγκεκριμένα. Απαγορεύεται αυτό, επιτρέπεται εκείνο. Καθορίζει ποινές για παραβάσεις με πρόθεση ή εξ αμελείας.
  Η  ΗΘΙΚΗ, δεν απαιτεί, αλλά παραγγέλλει και προσδοκά. Δεν τιμωρεί τίποτα. Δεν εντέλλεται πράξεις. Προσδοκά πράξεις. Είναι θέμα αγαθής προαίρεσης και αρετής......


-Η παράβαση της νομιμότητας οδηγεί σε κυρώσεις. 
-Η παράβαση μιας ηθικής αρχής, τη μόνη κύρωση που συνεπάγεται, είναι ο ευτελισμός του ανθρώπου. Η καταρράκωση της ανθρωπιάς του, όταν βέβαια είναι άνθρωπος με συνείδηση, νου και καρδιά.

      Η ηθική και η  συνώνυμη  με αυτή πολιτική αρετή, στην σημερινή πολιτική σκηνή και στην κοινωνία μας, είναι αγαθό  σε ανεπάρκεια.
     Αποξενωμένος, αλλοτριωμένος, ο σύγχρονος άνθρωπος, εξόριστος σε μια κοινωνία που δεν θέλει ανθρώπους αυτεξούσιους, με γνώμη ελεύθερη και παρρησία, αλλά μάζα, αγέλη άμυαλων καταναλωτών. Μάζα που την κρατούν, σκοπίμως, απαίδευτη, ταπεινωμένη, στα όρια της φτώχειας, οι μικροί, τυφλοί και ανίκανοι Κυβερνήτες της, για να την χειρίζονται και να την μεταχειρίζονται, κατά τα καλά και συμφέροντα αυτών και των διαπλεκόμενων, εργολάβων των ΜΜΕ, και άλλων προπαγανδιστών της Νέας Τάξης Πραγμάτων, της παγκοσμιοποίησης του χρήματος και της απαξίωσης των ανθρωπίνων αξιών και των ανθρώπων. 
     Η  παιδεία κατάντησε κενή, αποκομμένη από τις ρίζες εκείνης της παιδείας, "που από την παιδική ηλικία οδηγεί τον άνθρωπο στην αρετή και του προκαλεί τον έρωτα να γίνει ένας τέλειος πολίτης που ξέρει να κυβερνά και να κυβερνιέται με δικαιοσύνη". (Πλάτων)
       Αυτήν την Παιδεία, σκόπιμα τους στερεί η πολιτεία, που δεν θέλει πολίτες, αλλά υπηκόους.

       Η κοινωνία δεν έχει μέλη, πια, παρά άτομα,  που το καθένα για «την πάρτη» του φροντίζει. Έτσι διδάσκει το νεοφιλελεύθερο δόγμα της παγκοσμιοποιημένης αποβλάκωσης. Η ανθρώπινη προσωπικότητα, έχει γίνει απρόσωπη ατομικότητα μέσα στη μάζα που διαμορφώνει η νεοφιλελεύθερη αντίληψη για τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο, που από σοφό, ευφυή, η νεοφιλελεύθερη ασυδοσία τον έχει καταντήσει σάπιο. 
       Και η «υψηλή»  κοινωνία, η κοινωνία  της κομπίνας, της διαπλοκής,  των Βόρειων και Νοτίων πλουσίων προαστίων και των αστείων θαμώνων τους, των τεμπέληδων της εύφορης κοιλάδας, μεγαλώνει  την ιδιωτεία της στα νησιά των ανέμων του Καλοκαιριού και τους χειμερινούς προορισμούς της χλιδής και της επίδειξης.
   Σε μια εποχή αλλοτριωμένη, με αλλοτριωμένους ανθρώπους, σε μια τέτοια εποχή, αναρωτιέται κανείς, αν θα πρέπει να συνεχίσει να μιλά ή να σωπαίνει.
     Να μιλά, με τον φυσικό, αυθόρμητο, αληθινό  τρόπο, όπως ταιριάζει στον ελεύθερο άνθρωπο.  

       Αναρωτιέται κανείς, τι να πει, πλέον, σε ανθρώπους που δεν θέλουν να ακούσουν, που,  ευχαριστιόνται περισσότερο στον βόρβορο παρά στο καθαρό νερό,  μοιραίοι και άβουλοι  αντάμα, κι ούτε προσμένουν, πια,  κάποιο θαύμα. 
       Όμως, ο άνθρωπος ο ψυχωμένος με ανθρωπιά, που δεν οξειδώθηκε στην νοτιά των υπανθρώπων, δεν μπορεί παρά να εξακολουθήσει να μιλά.Να μιλά, ελευθερόστομα, με παρρησία. Να μάχεται, αδιαφορώντας για την κατηγορία του εμπρηστή, που θα του προσάψουν οι μικροί, οι ευτελισμένοι, αλλοιωμένοι, σκουριασμένοι,  λογάδες του καιρού του. 

Θα μιλάει  τη γλώσσα της ελεύθερης σκέψης, και της αλήθειας.  

     Και σ’ αυτό το κυνηγητό της αλήθειας, θα ολοκληρώνεται η ανθρωπιά του.Θα πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στον αληθινό Άνθρωπο, πάντα ελπίζοντας να κατακτήσει την αλήθεια, ψυχωμένος από τον ελπιδοφόρο Ηράκλειτο: «αν δεν ελπίζεις το ανέλπιστο δεν θα βρεις».
     Kι αυτός ο δρόμος τελειωμό δεν έχει. Οδηγεί όμως, στην γέννηση του νέου Ανθρώπου «με λογισμό και μ’ όνειρο». 
      Για πολλά χρόνια, η πολιτική και η κοινωνική ζωή της Χώρας ζει στο βόθρο των σκανδάλων. 
     Πολλοί (όχι όλοι) σε όλη την επικράτεια, καπάτσοι, αετονύχηδες και μακρυχέρηδες άσκησαν κάλπικη διαχείριση της εξουσίας, προς ίδιον συμφέρον. 
     Και ο κόσμος, οι άνθρωποι, που οικίζουν το κενό αυτής της χώρας, την οποία κυβερνούν, ανίκανοι, συμφεροντολόγοι, απάθευτοι και αμόρφωτοι  (δεν είναι όλοι οι πολιτικοί, μα είναι αρκετοί ώστε να βρωμίζουν το νερό), οι άνθρωποι αυτής της Χώρας, αισθάνονται παρίες. 
Ξένοι, στον τόπο τους. Πελαγωμένοι, αδύναμοι. 

      Η πολιτική ασκείται από πολιτικούς, που είναι φυσικά πρόσωπα. Δεν λειτουργεί, στο κενό  και ερήμην των πολιτικών. 
    Ας αφήσουν λοιπόν τα περί κρίσης του πολιτικού συστήματος. 
  Κρίση διέρχονται οι φθαρμένοι πολιτικοί, οι οποίοι διαφθείρουν και το σύστημα. 
   Οφείλουμε να δαχτυλοδείχνουμε τους κακούς, τους αδιάφορους, τους διεφθαρμένους πολιτικούς και όχι μόνον. 
Πρέπει, έχουμε υποχρέωση, να  σας καταγγέλλουμε  Διότι: 
«Εκείνη η πόλη ευτυχεί, και προ πάντων σώζει τη Δημοκρατία, στην οποία (σ.σ. πόλη), και αυτοί που δεν αδικήθηκαν καταγγέλλουν και τιμωρούν τον αδικητή, όχι λιγότερο από τους αδικηθέντες:.» (Σόλων)

Βάλτε το, καλά, στο μυαλό σας: 
«Άρχοντες (σ.σ. βουλευτές, εκπρόσωποι του λαού) δεν είναι οι εκλεγέντες από τους τυχόντες, ούτε με απάτη, αλλά όσοι ξέρουν να άρχουν" (Σωκράτης)
Και, καταλάβετέ το,  άρχοντες:  
"Από το ανέσπερο φως πώς να κρυφτείς;" (Ηράκλειτος).

   Μάθαμε πια, γνωρίζουμε καλά, το ψεύτικο στόμα σας, γεμάτο άχρηστα λόγια. 
  Τα άδεια τα μάτια σας, γεμάτα, με το κενό υποκρισίας και του ψέματος.

Γνωρίζουμε πια, γνωρίζουμε καλά:
-Τις σακατεμένες ψυχές σας, που ξεχειλίζουνε απ’ τη βρωμιά της απληστίας. 
-Τις φουσκωμένες σας τσέπες, που κλωσάνε το άνομο χρήμα. 
-Το κούφιο νταηλίκι σας, στον αδύνατο. 
-Σας πήραμε πια χαμπάρι.

Λες στο άμυαλο πολιτικό: 
«Χωρίς αρετή η πολιτική είναι βαρβαρότητα» 
Και αυτός διακηρύσσει, με τις πράξεις του:
«Η βαρβαρότητα είναι η αρετή της πολιτικής». 

Ο Νέος Άνθρωπος, ο Μέγας τι κάνει;
Η απάντηση έρχεται από ένα απόσπασμα ποιήματος του Κωστή Παλαμά:

Γκρεμίζω τη ασκήμια. 
Και θέλω να τραβήξω εμπρός και πλατωσιές ν' ανοίξω, 
Και μ' ένα Ναι να τιναχτώ, μ' ένα Όχι να βροντήξω.
Καβάλα στο νοητάκι μου, δεν τρέμω σας όποιοι είστε.
Γκρικάω, βγαίνει από μέσα μου μια προσταγή: Γκρεμίστε!»

(εξηγήσεις:  νοητάκι, μαγικό άλογο με υπερφυσικές ικανότητες. 
Γρικάω, ακούω

-Να γκρεμίσουμε τα σάπια, τα παλιά..
-Να χτίσουμε όλοι μαζί  την καινούργια Ελλάδα.
-Την Ελλάδα που δεν θα ντρεπόμαστε να τη λέμε Ελλάδα.
-Την Ελλάδα των καλών κ’ αγαθών, τολμηρών και δίκαιων Ελλήνων Πολιτών και Πολιτικών. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
-Εμείς που έχουμε αυτές τις απόψεις ενοχλούμε. 
-Ενοχλούμε πολύ, μεγάλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.
-Οι φορείς αυτών των συμφερόντων φυσικό είναι να αντιδρούν.
-Είμαστε προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι να αγωνιστούμε. 
-Η φυσική εξέλιξη ποια θα είναι; ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ...


22 σχόλια:

  1. Δάσκαλε προχώρα. Είμαστε μαζί σου. Είπαμε να απαλλαγούμε από το Σολδάτο- Φερεντίνο- Κομποτιάτη Κασόλα κλπ. Δυστυχώς ο Δήμαρχος Αποστολάκης μας απογοήτευσε πολύ νωρίς. Αφού και ο ίδιος τα ίδια κάνει με τις απευθείας αναθέσεις στο κουνιάδο του Τζεφριό πως να ζητήσει τις παραιτήσεις του Σπέκα και της Πανάγιως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι όλα τα λεφτά..
    Όμως, ο άνθρωπος ο ψυχωμένος με ανθρωπιά, που δεν οξειδώθηκε στην νοτιά των υπανθρώπων, δεν μπορεί παρά να εξακολουθήσει να μιλά.Να μιλά, ελευθερόστομα, με παρρησία. Να μάχεται, αδιαφορώντας για την κατηγορία του εμπρηστή, που θα του προσάψουν οι μικροί, οι ευτελισμένοι, αλλοιωμένοι, σκουριασμένοι, λογάδες του καιρού του.

    Θα μιλάει τη γλώσσα της ελεύθερης σκέψης, και της αλήθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι όλα τα λεφτά..
    Όμως, ο άνθρωπος ο ψυχωμένος με ανθρωπιά, που δεν οξειδώθηκε στην νοτιά των υπανθρώπων, δεν μπορεί παρά να εξακολουθήσει να μιλά.Να μιλά, ελευθερόστομα, με παρρησία. Να μάχεται, αδιαφορώντας για την κατηγορία του εμπρηστή, που θα του προσάψουν οι μικροί, οι ευτελισμένοι, αλλοιωμένοι, σκουριασμένοι, λογάδες του καιρού του.

    Θα μιλάει τη γλώσσα της ελεύθερης σκέψης, και της αλήθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστα σε πολεμούν γιατί τους έβγαλες στο ξέφωτο. Διαβάστε ρε αμόρφωτοι τι γράφει ο άνθρωπος. Εσείς Δημοτικοί Σύμβουλοι που βγάλατε Πανεπιστήμιο τι λέτε για όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά μας έλεγε και μέσα στη τάξη εκτός από Μαθηματικά ο δάσκαλος. Όσοι τον άκουσαν δεν πήγαν χαμένοι. Μας έλεγε, θα τους παρακαλάτε για μεροκάματο 20 ευρώ και αυτοί θα σας περιγελούν. Αυτό μας το έλεγε πριν 20 χρόνια. Εμείς που δεν τον ακούσαμε το μετανιώσαμε.
    Ένας μαθητής του από τη Πάλαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγάλες αλήθειες από έναν ασυμβίβαστο, ακέραιο,αγωνιστή άνθρωπο. Κώστα ξέρουμε δεν θα σε φοβίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάστε πολλοί αιρετοί αυτό το κομμάτι και κοιταχτείτε στο καθρέφτη σας.

    Γνωρίζουμε πια, γνωρίζουμε καλά:
    -Τις σακατεμένες ψυχές σας, που ξεχειλίζουνε απ’ τη βρωμιά της απληστίας.
    -Τις φουσκωμένες σας τσέπες, που κλωσάνε το άνομο χρήμα.
    -Το κούφιο νταηλίκι σας, στον αδύνατο.
    -Σας πήραμε πια χαμπάρι.

    Λες στο άμυαλο πολιτικό:
    «Χωρίς αρετή η πολιτική είναι βαρβαρότητα»
    Και αυτός διακηρύσσει, με τις πράξεις του:
    «Η βαρβαρότητα είναι η αρετή της πολιτικής».

    Και τώρα πηγαίνετε να κοιμηθείτε με ήσυχη συνείδηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσύ Λάκια Στούπα ενάρετε και ηθικέ όπως δηλώνεις, συμφωνείς με αυτά που λέει ο δάσκαλος; Είναι ενάρετα, ηθικά, ανθρώπινα όλα αυτά; Αυτού του ανθρώπου του αφαίρεσες το λόγο με αντιδημοκρατικό τρόπο Λάκια Στούπα και τεντώνεσαι στις παρελάσεις. Ντροπή σου. Δεν βλέπεις τι γίνεται στο Δήμο; Για ποια ηθική μιλάς; Ποια αρετή υπηρετείς; Λάκια η συγκάλυψη είναι συνενοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Κώστας Τριαντακωνσταντής εχει αγωνιστικη πορεια και διαδρομη που δεν αμφισβητει κανεις και έχει δικαιωθεί σχεδόν σε όλα όσα έχει πει μέχρι τώρα. Οι απόψεις του αλλά και ο τρόπος που τις έχει διατυπώσει έπρεπε να έχουν αξιοποιηθεί πραγματικά. Δυστυχώς οι αυλικοί και οι αυλοκόλακες είναι η κύρια αιτία που ο δήμος μας μπαίνει σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς. Η νέα διαπλοκή είναι εδώ, ενισχύεται με τα λεφτά των δημοτών και απειλεί θεούς και δαίμονες. Αλλά τι να περιμένει κανείς από αμόρφωτους που καμώνονται ότι είναι εξουσία στο δημο μας. Είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης εργολαβικών συμφερόντων και προμηθειών, ανθρωπάκια που καβάλησαν το καλάμι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέσσερις (4) τραμπουκισμούς έχει δεχθεί μεχρι στηγμής ο Τριαντακωνσταντης. Για όσους δεν καταλαβαίνουν πως στήνεται η διαπλοκή....
    Επίκαιρο το άσμα: "Και ξανάσμιξαν παλι, και φτιάξανε τραστ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πόσα χρήματα έχει πάρει κ Πανταζή η εταιρεία Δ Πανταζής και Σια από το Δήμο; Πόσα χρήματα πήρατε εσείς κ Τραυλέ από το Δήμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λάκια Στούπα πόσο ηθικό το βρίσκεις κάθε φορά που ο Δήμαρχος έλεγε έχω κώλυμα συμμετοχής στη οικονομική επιτροπή , εσύ και οι της πλειοψηφίας αποφασίζατε απευθείας ανάθεση στο Τζεφριό το κουνιάδο του Δημάρχου; Έτσι δεν είναι Λάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι αλήθεια ή όχι Λάκια Στούπα ότι μόλις τελείωσε το τελευταίο Συμβούλιο στη Βόνιτσα, έξω από το χώρο συνεδρίασης ένας από τους τέσσερις τραμπούκους έβριζε χυδαία το Τριαντακωνσταντή και εσύ τον πήρες πιο πέρα και προσπαθούσες να τον καθησυχάσεις; Στο Δήμαρχο το είπες; Θα το καταδικάσεις αυτό στο ερχόμενο συμβούλιο; Δίπλα ήμουν και είδα και άκουσα τι έγινε κύριε Στούπα.Η συγκάλυψη είναι συνενοχή Λάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τη μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη έχει ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης. Οι υπόλοιποι ακολούθησαν στο πάρτι. Δεν περίμεναν ότι θα γίνουν τσακωτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποίοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι στενοί συγγενείς τους έχουν πάρει χρήματα από το Δήμο και πόσα έχουν πάρει; Φυσικά έχει πάρει και ο κουνιάδος του Δημάρχου γύρω στα 180.000 ευρώ. Λέγονται πολλά. Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε Οικονομικών έχετε το λόγο. Οι Δημότες πρέπει να ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δάσκαλε θυμάμαι που μας έλεγες. Όταν θα πάτε σε γραφείο υπουργού, βουλευτή, Δημάρχου για να ζητήσετε δουλειά τότε θα με θυμηθείτε. Τώρα καταλαβαίνουμε, τι μας λέγατε κ Τριαντακωνσταντή.
    Έστω και εκ των υστέρων ευχαριστούμε.
    Μια μαθήτρια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι βέβαιο Παντελή Αποστολάκη ότι δεν είναι όλα νόμιμα όπως διαβεβαίωνες. Το βεβαιώσατε οι ίδιοι.Εσύ ως Πρόεδρος γιατί δεν τους έλεγες , έχετε κώλυμα δεν μπορείτε να πάρετε μέρος στη συνεδρίαση. Μήπως είχες λόγους ή μήπως δεν ήξερες το νόμο; Γιατί τις άρσεις των αποφάσεων τις κάνατε αφού ψηφίστηκε ο απολογισμός; Τυχαία; Καλά ξεμπερδέματα. Τα γραπτά μένουν Παντελή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Που είσαι ρε Παντελή με τα δελτία τύπου ; Εδώ ο κόσμος χάνεται. Σαούριαξες Παντελή . Και είναι η αρχή. Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εσύ Λάκια έφερες στο Συμβούλιο επίθεση που σου έγινε σε καφετέρια. Τώρα θα φέρεις αυτή την επίθεση; Θα ενημερώσεις ως Αντιδήμαρχος πόσα χρήματα πήρε ο τραμπούκος αυτός από απευθείας αναθέσεις; Αυτές οι συμπεριφορές Λάκια δεν είναι ηθικές. ΄Εχεις τη τόλμη να τις καταδικάσεις; Αν όχι τότε Λάκια δεν μας τα λες καλά. Όπως μας είπες ψέματα ότι το πάρτι των απευθείας αναθέσεων θα το τελείωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δήμαρχε έχει δίκιο ο 8:28. Ο τραμπούκος έβριζε το Κώστα με ακατονόμαστες φράσεις.
    Ήμουν εκεί. Πέραν του Στούπα ήταν και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.Σου κάνει μεγάλη ζημιά Δήμαρχε. Εκτός και αν έχει την έγκριση σου να κάνει αυτά τόσες φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αντιδήμαρχε Φραδέλο σαν Αναπληρωματικό μέλος της κ Πανταζή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Μέριμνας υπάρχουν άλλες παρανομίες πέραν των ομολογημένων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φίλοι Αναγνώστες- Αγαπητοί πρώην μαθητές μου

    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Σιγά αλλά σταθερά το τοπίο ξεκαθαρίζει.Η Δημοτική Αρχή πανικόβλητη θερίζει θύελλες γιατί έσπειρε ανέμους. Θυμηθείτε είμαστε ακόμη στην αρχή.

    Με συγκίνησαν οι πρώην μαθητές μου με τις παρεμβάσεις τους.Είναι μια ακόμη δικαίωση των όσων πρόσφερα. Για εσάς αγωνίζομαι παιδιά μου. Εμένα δόξα,καρέκλες , χρήματα δεν με ενδιαφέρουν. Δεν είναι στις προτεραιότητες μου. Το γνωρίζετε πολύ καλά.

    Κοιτάξτε όμως δίπλα σας.Η κρίση δεν είναι για όλους. Κάποιους δεν τους ακουμπά. Τους βλέπετε. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τα προβλήματα σας. Θεωρώ όμως ότι ήρθε η ώρα να αφήσετε το καναπέ της τηλεόρασης και να γίνετε ενεργοί ελεύθεροι πολίτες. Τότε και μόνο τότε οι της εξουσίας θα σας λογαριάζουν. Οσο είστε φοβισμένοι υπήκοοι, αυτοί τρίβουν τα χέρια τους απο χαρά.

    Σκεφτείτε, αποφασίστε, αντιδράστε δημιουργικά στην περιρρέουσα αθλιότητα και φαυλότητα. Δεν πάει άλλο.
    Θα χαρώ να τα πούμε από κοντά.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο