Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Μεσολόγγι. Η αγενής συμπεριφορά αστυνομικού έστειλε στο νοσοκομείο καρκινοπαθή

Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου κατέληξε σήμερα το πρωί η γνωστή σε όλους εθελόντρια Βιβή Παξινού, μετά από μια επίσκεψή της στην τροχαία Μεσολογγίου, όπου πήγε για να καταθέσει ένσταση σχετικά με ένα τροχονομικό πρόστιμο το οποίο θεώρησε άδικο.
Η κα Παξινού είναι η γυναίκα που επέζησε μετά από μια σπάνια μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο και μετά από τρία χειρουργεία, τα οποία την οδήγησαν μέχρι την πόρτα του θανάτου αλλά η θέλησή της για ζωή και η αγάπη της για το παιδί της την γύρισαν πίσω.....
Μετά από όλη αυτή την περιπέτεια η γνωστή σε όλους Βιβή, αφιέρωσε τη ζωή της στην στήριξη των ογκολογικών ασθενών και στην βοήθεια ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Ο μόνος χρόνος που αφιερώνει στον εαυτό της είναι εκείνος που χρειάζεται για τις προγραμματισμένες εξετάσεις της για την παρακολούθηση της υγείας της. Αυτές τις ημέρες όμως έζησε μια περιπέτεια που οφείλεται σε έναν αστυνομικό της τροχαίας, ο οποίος, όπως καταγγέλλει η ίδια, ήταν ιδιαίτερα αγενής απέναντί της. Την περασμένη εβδομάδα και μετά από τις εξετάσεις που έκανε στο νοσοκομείο του Ρίου, συνόδευσε εθελοντές γιατρούς στην Ιθάκη, όπου επρόκειτο να γίνει ενημέρωση και προληπτικές δωρεάν εξετάσεις στον κόσμο. Στο δρόμο προς το λιμάνι του Αστακού όπου θα επιβιβάζονταν στο καράβι για Ιθάκη και συγκεκριμένα στο ύψος του Μεσολογγίου δυο αστυνομικοί της τροχαίας σταμάτησαν το αυτοκίνητο, που οδηγούσε η κόρη της, για έλεγχο. Ο ένας αστυνομικός θέλησε να της βεβαιώσει παράβαση για υπερβολική ταχύτητα, η οποία δεν αποδείχθηκε, γι’ αυτό και στη συνέχεια βεβαίωσε στην οδηγό παράβαση για χρήση κινητού τηλεφώνου.
Η οδηγός υποστηρίζει ότι δεν μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο και μάλιστα έδωσε την άδεια στον αστυνομικό να ελέγξει το κινητό της για να δει ότι εκείνη την ώρα δεν έγινε καμία κλήση. Φυσικά εκείνος αρνήθηκε και όπως καταγγέλλουν οι δυο γυναίκες δεν υποχώρησε, ούτε όταν του έδειξαν τον ιατρικό φάκελο της κας Παξινού, απ΄ όπου φαίνεται ότι πρόκειται για καρκινοπαθή. Όχι μόνο δεν υποχώρησε αλλά τις κατηγόρησε ότι χρησιμοποιούν αυτή τη δικαιολογία για να αποφύγουν το πρόστιμο και την αφαίρεση διπλώματος που επέβαλε.
Η περιπέτεια συνεχίστηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της τροχαίας, όπου οι δυο γυναίκες πήγαν να καταθέσουν ένσταση, εξηγώντας τι συνέβη. Εκεί βρήκαν ανταπόκριση και ιδιαίτερα ευγενική συμπεριφορά από τον υποδιοικητή και τον δεύτερο αστυνομικό που ήταν πλήρωμα στο περιπολικό την επίμαχη ημέρα, όμως η ένταση που ένιωσε η κα Παξινού που θεώρησε ότι όλο το σκηνικό ήταν άδικο την οδήγησαν σε δυσφορία και στη συνέχεια σε λιποθυμία. Έτσι κλήθηκε ασθενοφόρο που την μετέφερε από το τμήμα τροχαίας Μεσολογγίου στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί την υπέβαλλαν σε εξετάσεις. Εκεί την επισκέφθηκαν ο υποδιοικητής της τροχαίας και ο ένας αστυνομικός, οι οποίοι δήλωσαν τη συμπαράστασή της και το ενδιαφέρον τους για την υγεία της γυναίκας, πράγμα βέβαια που δεν έκανε ο έτερος αστυνομικός, ο οποίος όχι μόνο ήταν αδιάφορος, αλλά και επέμενε στη θέση του ότι η παράβαση έγινε παρόλο που τελικά δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.
Η κα Παξινού κατέθεσε αναφορά στον εν λόγω αστυνομικό, όπου καταγράφει το γεγονός χωρίς να ζητά την ποινική δίωξή του. Όμως ένας άνθρωπος του νόμου και της τάξης δεν μπορεί να έχει μια τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε έναν πολίτη και ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για έναν καρκινοπαθή που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον εθελοντισμό…  

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
aixmi

3 σχόλια:

  1. Άσχετο άρθρο. Και μετά φωνάζουμε πως οι αστυνομικοί δεν κάνουν τη δουλειά τους. Τι θελετε; Να μη γράφουν τα αυτοκίνητα επειδή μέσα υπάρχει ένας επιβάτης καρκινοπαθής; Ξηρόμερονιους, άσε τους λαϊκισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε 14 Νοεμβρίου 2016 - 10:06 μ.μ. πλάκα μας κάνεις ;
    Οι αστυνομικοί είναι για να βοηθούν τον πολίτη ,όχι να τον βλέπουν αποκλειστικά ως πορτοφόλι .
    Είναι ευρέως γνωστό πως οι διοικητές τμημάτων τροχαίας ,δίνουν εντολές στους υφιστάμενους τους να τους φέρουν συγκεκριμένο αριθμό κλήσεων.
    Αν ήταν κανένας πολιτικός ,μεγαλοσχήμων η συνάδελφος του ,ο αστυνομικός θα έδειχνε την ίδια σπουδή και θα έκοβε κλήση ; Φυσικά όχι ,βρίσκουν τους αδύναμους για να κάνουν τον μάγκα και να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα με τον επιθυμητό αριθμό κλήσεων που έχουν εντολή να κόψουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρεις φίλε πώς λέγεται Η κλήση ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΣΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΣ ΠΡΟΑΓΟΓΕΣ ΚΡΙΜΑ ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο