Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου Χρ. ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑ από το ΣΥΡΙΖΑ

    Η αμφισβήτηση, ο προβληματισμός, ο σκεπτικισμός για το που βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να αποτυπώνονται έντονα σε αρκετά στελέχη του τα οποία καταλαβαίνουν ότι αλλιώς ξεκίνησαν και αλλού πάνε.
      Μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου γιατρός Χρήστος Κλαδευτήρας (ο οποίος κατάγεται από τον Αστακό) στην επιστολή παραίτησής του προς τον Γραμματέα της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφουμε πυρ κατά ρυπάς σφυροκόπησε το πρώην κόμμα του για ασυνέπεια, για φαυλότητα, για στρέβλωση της υπέρμετρης μνημονιακής πολιτικής, για φτωχοποίηση της κοινωνίας, γιατί όπως αναφέρει ποτέ δεν υπήρξε ολοκληρωμένο σχέδιο από μια ηγετική ομάδα ανιστόρητων. Να σημειωθεί ότι η παραίτηση έχει κατατεθεί από τέλος Μαίου. 
     Κατηγορεί αυτή την ηγετική ομάδα ότι συνεχίζει να κυβερνά ερήμην της βάσης. Όπως επίσης  σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο οι ιδεοληψίες -  αγκυλώσεις κυριαρχούν τόσο πολύ που έφτασαν να υπηρετούν νεοφιλελεύθερες ιδέες για να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία.
   Καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι αγκυλώσεις, η κομματοκρατία, η αναξιοκρατία και η ιδιοτέλεια έφερε την Αριστερά σε παρακμή, ζητώντας  συγνώμη από τους συντρόφους του και τους συμπολίτες του που αισθάνονται προδομένοι και τους διαβεβαιώνει ότι θα είναι παρών στις εξελίξεις σε άλλο πολιτικό σχήμα που θα σέβεται το Λαό και την Πολιτική.

Ολόκληρη η επιστολή του Χρήστου Κλαδευτήρα:                         
  Σύντροφε Γραμματέα της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου.
    Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
    Η χώρα από το 2010 έχει μπει σε ένα φαύλο κύκλο πτώχευσης-ύφεσης και ανεξέλεγκτης ανεργίας! Η οικονομία μας με τις μνημονιακές πολιτικές αντί να διορθώσει στρεβλώσεις που είχε, καταστρέφεται πια εξ ολοκλήρου. Η Εθνική Κυριαρχία έχει απολεσθεί. Η  μετανάστευση των νέων, κυρίως υψηλού μορφωτικού επιπέδου έχει πάρει διαστάσεις Εθνικής τραγωδίας. Η πλήρης φτωχοποίηση των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο. Κανένας θεσμός πια δεν λειτουργεί με όρους αξιοπρέπειας ατομικής ή Εθνικής.......



     Η Κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές την 25 Ιανουαρίου  2015 έκανε τραγικά λάθη στην διαπραγμάτευση και όπως στην πράξη απεδείχθη, όχι μόνο δεν υπήρχε ολοκληρωμένο σχέδιο από την ηγετική ομάδα, αλλά φάνηκαν  και βαθύτατα ανιστόρητοι, όσοι την αποτελούσαν.
    Αυτό είχε σαν συνέπεια μια κυβέρνηση με κύριο κορμό την Αριστερά να υπογράψει νέο μνημόνιο επαχθέστερο των προηγουμένων.
      Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που χρεώθηκε όλη αυτή την πορεία, συνεχίζει να κυβερνά ερήμην της βάσης. Το συνέδριο που εξαγγέλθηκε πριν από μήνες έμεινε κενό γράμμα. Άλλωστε όταν θα γίνει δεν θα έχει να προσφέρει τίποτε.
     Σε ότι με αφορά τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο (Τομέας Υγείας)  πρότεινα πάντα ρεαλιστικές λύσεις. Οι προτάσεις μου στο σύνολο τους δεν γινόταν αποδεκτές, ούτε καν γονιμοποιητικές, ιδεοληπτικών και με αγκυλώσεις θέσεων που για χρόνια κυριαρχούσαν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.
    Η ζωή απέδειξε, ότι αυτοί που κολλούσαν ταμπέλες ρεφορμισμού και δεξιού οπορτουνισμού, υπηρετούν σήμερα σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, σταθερά γαντζωμένοι σε κυβερνητικές θέσεις.

    Η πολιτική που ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει την Πατρίδα να βγει από την κρίση. Η Αριστερά ακολούθησε τον δρόμο των αστικών κομμάτων. Προσυπέγραψε τις ίδιες μνημονιακές πολιτικές, σε ορισμένα δε σημεία επαχθέστερες και όλα στο βωμό της αποπληρωμής ενός χρέους που και οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών γνωρίζουν ότι δεν είναι βιώσιμο!
      Δυστυχώς το σύνολο του πολιτικού φάσματος στην χώρα σήμερα είναι ανίκανο να διαχειριστεί την τεράστια Εθνική κρίση. Κρίση η οποία δεν αφορά μόνο την ενεργό πολιτική αλλά και τον ίδιο τον Λαό. Λαός ο οποίος είναι συνυπεύθυνος για την εικόνα που έχει σήμερα η χώρα.
     Τα κόμματα που είναι σήμερα υπεύθυνα για την Εθνική και Κοινωνική ταπείνωση, με άλλους βέβαια συντελεστές βαρύτητας το κάθε ένα, από τα σπλάχνα αυτού του Λαού είναι φτιαγμένα!
      Τον πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο για την μέχρι τώρα πορεία φέρουν βέβαια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
      Πολύ μικρότερες είναι οι ευθύνες της Αριστεράς. Κυρίως επικεντρώνονται στην άκριτη υιοθέτηση συνδικαλιστικών και λαϊκών αιτημάτων. Μεγαλύτερη όμως ευθύνη φέρει η Αριστερά, όταν στην Εθνική μνήμη πιστώνει μόνο, ότι αυτή θεωρεί λαϊκό ή ταξικό. Δεν έχει κατανοήσει πλήρως τι είναι και τι σημαίνει Εθνική παράδοση στο σώμα του λαού. Από πού αρχίζει και που τελειώνει. Όχι βέβαια με όρους εθνοκαπηλίας που συχνά χρησιμοποιούν τα αστικά κόμματα. Με όρους όμως ευθύνης αιώνων, πολιτικής - θεσμικής - πολιτιστικής - μεταφυσικής παραδόσεως. Ελλάδα υπήρχε και πριν τον Μαρξισμό που παρήγαγε πολιτική, θεσμούς και πολιτισμό, Άλλωστε και ο Μαρξισμός αυτή την παράδοση διδάχθηκε.
     Δυστυχώς σε όλα τα παραπάνω προσθέτονται, ιδεολογικές αγκυλώσεις, ιδεοληψίες και  κομματοκρατία. Επειδή είναι βέβαιο ότι όλα αυτά θα τα διαδεχθούν η αναξιοκρατία και η ιδιοτέλεια, θα συμπληρωθεί το πάζλ της Αριστερής παρακμής που θα συνεχίσει να φέρνει την Ελλάδα στα βράχια χωρίς να φαίνεται λιμάνι σωτηρίας.

       Σε ό,τι με αφορά θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κάθε ένα από τους συντρόφους, αν όσο χρόνο κράτησε η πολιτική μας συνύπαρξη τον στεναχώρησα με λόγια η πράξεις. Θέλω επίσης να ζητήσω συγγνώμη από τους συμπολίτες μας που ονειρεύτηκαν μαζί μας και σήμερα αισθάνονται προδομένοι.
     Θα είμαι παρών στην ζωή και στα προβλήματα της αλλά με άλλους πολιτικούς όρους,  που θα πιστεύω ότι σέβονται την πολιτική και τον Λαό μας!

Συντροφικά
ΧΡ. ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑΣ


Πηγη: http://www.alliapopsi.gr/blog.php?p=393

7 σχόλια:

  1. AΓΑΠΗΤΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗ ΓΗ
    ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ
    ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 20ΣΑΕΤΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΔΙΟΤΙ ΟΣΑΚΙΣ
    ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΣ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
    ΛΥΣΑΞΑΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
    ΑΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΚΑΙΓΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΒΕΛΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ
    ΚΑΛΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΙΣΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟΝ ΚΑΡΤΣΙΛΑΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΟΡΕΥΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΗΜΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ Η ΚΛΙΝΤΟΝ.
    ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

    ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΩΡΙΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
    ΚΑΙ ΣΕ 2-3ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
    ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
    ΚΑΠΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΕΛΕΓΕ .Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΝΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με ένα ταπεινοτικό ΣΥΓΓΝΩΜΗ καθάρισε ; Αο ιδεοληπτικές αγκυλώσεις δεν ξεκίνησε η αριστερή ιστορία του ; Έπρεπε να περάσουν 2 χρονια για να καταλάβει ότι το κόμμα μεταλάχτηκε; Από τη στιγμή που εμφανίστηκαν μαζί Τσίπρας καιι Καμένος, η Αριστερά υποκατάστησε τη δεξιά. Απομένει σε όλους εμάς τους ψηφοφόρους να σκεφτούμε πλέον πατριωτικά, έχοντας σαν βάση το περιβάλλον που ζούμε, τις δυνατότηες που έχουμε και τι εξυπηρετεί καλλίτερα τη πατρίδα μας και όχι τα κολλημένα άτομα. Δυστυχώς και η αριστερά απέκτησε πολιτική φιλοσοφία αστικού κόματος, όσο αδόκιμος είναι σήμερα ο ορισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΣ, ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΟ. ΕΝΑΜΙΣΥ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επειδή είμαι σιγουρος ότι ο ΠΟΛΥ αγαπημενος μου φιλος Χρηστος δεν θα απαντησει σε κανενα σχολιο για λογους κατανοητούς θα τον υποκαταστήσω εγω και θα απαντησω στον τριτο σχολιαστη(8.24) Επειδή (είμαι απολυτα σιγουρος) καταννοω ότι βρίσκεσαι στον ιδο χωρο με τον Χρηστο(μαλλον για να ακριβολογω ησουνα) δεν μπορεις να να διαννοηθεις γιατι αποχωρησε και σε ενοχλεί παραλληλα δε το πρόβλημα σου τοποθετεις σε αντιπαραθεση με την διαδρομή του τοσα χρονια στο ΠΑΣΟΚ Δεν νομιζω ότι θελει και πολύ σκεψη για να απαντησει (ασχέτως αν δεν το κανει) στο απλοικο σου ερωτημα Μαλλον κατι καταλαβε........... Για να επαναλάβω και να επισημανω ότι η απαντηση μου εχει σχεση με την πολιτκη σου θεση. Αναρωτιέμαι και εγω Εναμισυ χρονο διακυβερνησς δεν αντεξες Φιλε ΧΡΗΣΤΟ ; Εμ ελα ντε !!!!!!!! Το θεμα και το ζητουμενο εινια αν είναι δακυβερνηση αυτή Γιατι τοτε πρεπει να μπουμε σε άλλες αναλυσεις---Καλο βραδυ (αν το δεις βραδυ) ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητε 8.24μ.μ , ξέχασες να γράψεις όμως ,μπροστα στο μένος να κριτικάρεις έναν αξιόλογο επιστήμονα που πάντα ήταν κριτικός προς πάσα κατεύθυνση , οτι η κυβέρνηση αυτή έχει και εταίρους που λέγονται ΑΝΕΛ . Ειναι λεβεντιά και ηθικό ανάστημα να παρετείσαι απο κάτι που πίστευες και σε απαγοήτευσε τόσο νωρίς... εγω δεν τολμώ να το εξωτερικεύσω , γραπτώς, και σας λέω οτι επλανηθην που στηριξα ΣΥΡΙΖΑ , απ΄τη στιγμη ακριβώς , που συγκιβερνησε με τους ΑΝΕΛ.Ναι με τον κ. Καμμενο... Να ξερετε οτι "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" λέγαν οι πρόγονοι μας. Το 4ο Μνημόνιο ειναι όπως φαίνεται... στο ράφι . Κι έρχεται.... Αλλοιμονο στους εργαζόμενους , συνταξιούχους , ανεργους , αγρότες κ.λπ αν έρθει το 4ο Μνημόνιο , το οποίο ειλικρινώς απεύχομαι για το καλό των παιδιων μας και της πατρίδος γενικότερα.
    Φιλικά
    Ν.ΜΕΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η παραίτηση του Χρήστου δείχνει αξιοπρέπεια ήθος και σεβασμό πρώτα στο πρόσωπο του και μετά στον τον πολίτη. Ο Χρήστος έφτασε εκεί που είναι και άσκησε την ιδιότητα του από τους κόπους του και όχι μέσα από γλειψίματα των κομματικών χώρων που καταλαμβάνουν προισταμενικές και διευθυντικές θέσεις σε όλο τους το βίος με παχιούς μισθούς κι από πάνω να κλαίγονται ότι οι απολαβές τους είναι λίγες. Οι απόψεις το θάρρος και η ανθρωπιά του ,του έδωσαν το δικαίωμα να ασχοληθεί με την πολιτική και πολλές φορές (κι όταν ήταν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ) δεν δίστασε να συγκρουστεί με τους πολιτικάντες των κλειστών κυβερνητικών χώρων προβάλλοντας τις αντίθετες απόψεις του. Χρόνια τώρα είναι παρών δημοσιεύοντας τα πιστεύω του και όχι κάνοντας θεωρητικές συζητήσεις, στάσιμες, τύπου καφενείου και διαβάζοντας άρθρα φίλων του να γίνετε σχολιαστείς μόνο και μόνο να εντυπωσιάσει. Εσύ λοιπόν που απαντάς ως φίλος του αν είσαι καθαρός κι ευτυχής με τα αποτελέσματα των τωρινών και των προηγούμενων αποτελεσμάτων, φόρα τα παπούτσια του Κλαδευτήρα, γράψε όσα άρθρα έχει δημοσιεύσει ο Χρήστος σε τοπικό και σε πανελλήνιο επίπεδο, γίνε καυστικός, έλα σε σύγκρουση με τους τοπικούς φορείς και μετά κάνε ειρωνικές ερωτήσεις.
    Χρήστο μπράβο σου, σε τιμά η στάση που πήρες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Και ο κ. Κλαδευτήρας , εμείς που τον γνωρίζουμε χρόνια απο συμμαθητή , την έχει και είχε πάντα την τόλμη και το απέδειξε . Πράγμα που τον τιμά ιδιαιτέρως . Οι φίλοι του γιαυτό που ανακοίνωσε το διαισθανόμασταν στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις μας πολύ πριν το περασμενο καλοκαίρι... 'Όπως διαισθανόμασταν - παλαιότερα- και την ελεύθερη πορεία του στα τεκταινόμενα τόσον τα τοπικά όσον και τα πολιτικα της κεντρικής σκηνής. Αναντίρρητα ο κ. Κλαδευτήρας δεν έχει ανάγκη των ιδικών μου απόψεων ,και το πιστευω ακράδαντα αυτό που λέω, αλλά πως να το κάνουμε. Ειναι επιστήμων, έχει ΗΘΟΣ και μια πορεία ΘΕΤΙΚΗ ,ΑΜΕΜΠΤΗ και που την γνωρίζουμε πολύ καλύτερα οι φίλοι του που πορευόμαστε χρόνια τώρα απο διάφορα μετερίζια απ΄ τα μαθητικά μας χρόνια μεχρι και σήμερα. Και για ολα αυτα δηλ. από το Α ως το Ω του κ. Κλαδευτήρα , οι φίλοι του : νιώθαμε, νιώθουμε και θα νιώθουμε , πάντα , υπερήφανοι.
    Ν.Θ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο