Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΚΩΣΤΑΣ Θ. ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ- ΠΟΓΩΝΙΑΣ!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ -ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

   Αλήθειες βασισμένες σε έγγραφα που δεν δέχονται καμία αμφισβήτηση. 

     Ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ κ. Κατσαμπίρης Γεώργιος που είναι;  Τα υπόλοιπα μέλη του ΦΟΣΔΑ κ. Γαλούνης, κ. Λαινάς, κ. Κασόλας που είναι; Ο Αντιδήμαρχος κ. Στούπας προσήλθε στο ΔΣ αρκετά καθυστερημένος. Ο Αντιδήμαρχος κ. Φραδέλος, οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι από  της Πάλαιρο, ο Πρόεδρος κ. Στάχτιαρης που είναι;  Πρόεδρε του ΔΣ κ. Μπαλατσούρα ζήτησα το λόγο 4-5 φορές για το σοβαρό αυτό θέμα. Για ποιους λόγους δεν με αφήσατε να μιλήσω;

     Ο τόπος μας αποτελεί ένα θαυμάσιο συνδυασμό βουνού, πεδιάδας, θάλασσας. Είναι  η αιχμή του δόρατος για τη τουριστική ανάπτυξη (όχι ο μοναδικός) της Αιτ/νιας. Είναι μια πύλη εισόδου στη χώρα μας. Οι υποδομές που υπάρχουν και αυτές που βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής ή της μελέτης είναι στη κατεύθυνση της ανάπτυξης. Αυτά είναι μερικά από τα βασικά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.
     Δυστυχώς άφρονες και κοντόφθαλμες πολιτικές του πρόσφατου παρελθόντος είχαν σαν αποτέλεσμα να κατασκευασθεί και να λειτουργεί μια χωματερή πολυτελείας στη καρδιά του τόπου μας. Πολιτικές που έχω χαρακτηρίσει εκτροπή από τη λογική.
     Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, σαφής, κατηγορηματικός και με πλήρη αίσθηση ευθύνης: ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΧΥΤΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΧΥΤΥ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ......

 
      Ήμουν αντίθετος με τη κατασκευή του. Βιώσαμε όλοι μας την υποκρισία κάποιων. Ενώ πρότειναν τρία σημεία κατασκευής με απόφαση του ΔΣ του Δήμου Παλαίρου, στη συνέχεια δήλωναν δεν έχει πάρει ποτέ  τέτοια απόφαση το ΔΣ. Έθεσαν τη χωματερή πολυτελείας σε λειτουργία χωρίς να λειτουργούν ή να υπάρχουν βασικές λειτουργίες πχ βιολογικός καθαρισμός, μετεωρολογικός σταθμός, έλεγχος του είδους των απορριμμάτων που εισήλθαν σε αυτή κλπ. Όλα  αυτά στηρίζονται στα επισυναπτόμενα έγγραφα. 

  ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ 3ης Γεωγραφικής ενότητας της ΠΕ Αιτ/νιας.
      Ρωτάμε το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη, το πρώην Δήμαρχο κ. Σολδάτο, το Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ κ. Κατσαμπίρη, το πρώην Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ κ. Κασόλα, το κ. Φερεντίνο, την Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Φιώρου: 

    -Πότε και πως έγινε δοκιμαστική λειτουργία του λεγόμενου ΧΥΤΑ; Ποιοι, ποιος ή ποια υπάλληλος της Τεχνικής υπηρεσίας ήταν παρόντες; Είναι καίριο ερώτημα  που χρειάζεται απάντηση  και ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ. Τι βρήκατε κ. Κατσαμπίρη στο αρχείο που παραλάβατε;

      -Εσείς Δήμαρχε κ. Αποστολάκη είσαστε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Οφείλετε να γνωρίζετε και να απαντήσετε. Το να το παίζετε Πόντιος Πιλάτος  ή να λέτε για όλα φταίνε οι προηγούμενοι σημαίνει αδυναμία. Σίγουρα τεράστιες ευθύνες έχουν οι προηγούμενοι. Εχετε όμως και εσείς.

   -Ποιος ελέγχει τι είδους απορρίμματα και απόβλητα εισήλθαν και εισέρχονται στη χωματερή πολυτελείας; Φυσικά εννοώ από το Δήμο.

   Πραγματοποίησα επτά (7) επισκέψεις γύρω από το χώρο από την εξωτερική πλευρά περιμετρικά της περίφραξης. Δια γυμνού οφθαλμού διαπίστωσα ότι γίνονταν μια απλή επίχωση των σκουπιδιών και τίποτε άλλο.
      Τότε, ως  γνωστό εγώ και δύο άλλοι συνδημότες (έκρυψα τα όνομα τους στο συνημμένο έγγραφο, γιατί δεν έχω την εξουσιοδότηση τους για τη δημοσίευση τους και ούτε τους γνωρίζω) κάναμε αναφορά-καταγγελία στην αρμόδια υπηρεσία. Την 13 Αυγούστου 2015 έγινε έλεγχος από τους αρμόδιους. Πρότειναν κάποιες παρεμβάσεις, διαπιστώθηκε μικροβιολογική ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα που φαίνεται στο συνημμένο έγγραφο που υπογράφει ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ κ. Κατσαμπίρης. Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι προτεινόμενες παρεμβάσεις δεν γνωρίζω.
    Γιατί σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα επήλθε μικροβιολογική ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα;  Ιδού η απόδειξη από έγγραφο που έστειλε ο Πρόεδρος του ΦΟΣΑΔΑ κ Κατσαμπίρης στην αρμόδια υπηρεσία:

Ολόκληρο το έγγραφο επισυνάπτεται στο τέλος.

    Ποιος ή ποιοι δεν κάνανε καλά τη δουλειά τους και υπεβλήθηκε στο Δήμο χρηματικό πρόστιμο 9.000 ευρώ; Ιδού η απόδειξη σε έγγραφο που επισυνάπτεται:
 Ολόκληρο το έγγραφο επισυνάπτεται στο τέλος του κειμένου.


      Υπάρχει ή δεν υπάρχει στη περιοχή η γεώτρηση που υδροδοτείται  αυτή τη στιγμή η Πάλαιρος; Σχεδιάζεται ναι ή όχι στη περιοχή νέα γεώτρηση;  Θα πρότεινα στο πρώην μαθητή μου και νυν Πτυχιούχο του Πολυτεχνείου να εξηγήσει στο Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και στους άλλους Δημοτικούς Συμβούλους τι σημαίνει υδροφόρος ορίζοντας, τι σημαίνει μικροβιολογική ρύπανση του;  Ήταν ή δεν ήταν  ένα από τα βασικά επιχειρήματα εναντίωσης μας στη κατασκευή του ΧΥΤΑ η ύπαρξη της γεώτρησης;
    -Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι το έργο δεν έχει παραληφθεί.  
     Τώρα ποιος, τι θα παραλάβει είναι ένα μεγάλο θέμα που θα αναδείξουμε στο κατάλληλο χρόνο. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ. Μένω προς στιγμή στο λεχθέν από το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη, εκεί πρόκειται για χωματερή, στη συνεδρίαση του ΔΣ τη Κυριακή 13-11-2016.

 Πάμε παρακάτω: Ο ΦΟΣΔΑ και η Εταιρεία Μεσόγειος την 18 Ιουνίου 2016 υπέγραψαν μια συμφωνία με τίτλο "Σύμβαση παροχής υπηρεσιών ποσού 607.000 ευρώ με ΦΠΑ". Ιδού ένα απόσπασμα της:

   Εδώ γίνεται ναι όχι πρόβλεψη μεταφοράς και άλλων απορριμμάτων πέραν των ορίων της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας; 

 Και ακόμα παραπέρα: Ιδού μια απόφαση  του ΦΟΣΔΑ την 18 Οκτωβρίου 2016 σε αίτημα εταιρείας για μεταφορά απορριμμάτων:

    Μετά ο πρόεδρος κάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά με το αίτημα της εταιρείας με την επωνυμία «HWM» για βεβαίωση παραλαβής αποβλήτων τα οποία θα διαχειρίζεται η ίδια. Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού άκουσε τον Πρόεδρο, μετά από διαλογική συζήτηση αφού έλαβε υπόψη όσα αναφέρονται πιο πάνω.

Ομόφωνα Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
Δέχεται την εισήγηση του προέδρου και ζητά από την εταιρεία με επωνυμία «HWM» να προσκομιστούν περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για την προέλευση των μη επικίνδυνων αποβλήτων και να επανεξετάσει το αίτημά της.

   Αν υπήρχε βούληση μη μεταφοράς η απόφαση θα ήταν απορρίπτεται το αίτημα. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση είναι  πιθανή η μεταφορά αποβλήτων.

Αγαπητοί Αναγνώστες
     Την Κυριακή, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της Λευκάδας κ. Κώστας Δρακονταειδής και ο αρμόδιος Αντιδημάρχος του Δήμου Λευκάδας κ. Στάθης Βλάχος. 
  Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν όπως ειπώθηκε η επιβεβαίωση της συνεργασίας στο θέμα των απορριμμάτων. Εκεί ειπώθηκε ότι σχεδιάζεται η κατασκευή και δεύτερου κυττάρου στο χώρο του ΧΥΤΑ – Χωματερή πολυτελείας. Τη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 θα πάει στη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Λευκάδας ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης.

Από τα παραπάνω προκύπτει:
Αντικείμενο συνεργασίας δεν υπάρχει. Εμείς έχουμε μια χωματερή πολυτελείας και ο Δήμος Λευκάδος σχεδιάζει μελλοντικά να κατασκευάσει εργοστάσιο επεξεργασίας των απορριμμάτων. 

Τονίζω για μια ακόμη φορά: 
ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ 3ης Γεωγραφικής Ενότητας της ΠΕ Αιτ/νιας.

Και μια επισήμανση με βαρύνουσα σημασία:
    Αποκλειστικός υπεύθυνος για τη λειτουργία της χωματερής πολυτελείας είναι ο ΦΟΣΔΑ της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας και κανένας άλλος. Μόνο με απόφαση του θα έρθουν σκουπίδια από άλλη περιοχή. Βέβαια ο Ασκός του Αιόλου άνοιξε με τη μεταφορά των σκουπιδιών από το Πύργο και την  Αρχαία Ολυμπία.

Εκείνο που είναι βέβαιο ότι θα γίνει:
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΠΟΓΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ της ΠΑΛΑΙΡΟΥ. 

ΠΡΟΤΑΣΗ: Προτείνω ως λύση αποτροπής της παραπάνω απαράδεκτης βεβαιότητας τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος. 

    Δήμαρχε κ. Αποστολάκη είστε ανακόλουθος με τη προεκλογική  σας δέσμευση. Λέγατε προεκλογικά "Ούτε μια σακούλα σκουπίδια από άλλο Δήμο στο ΧΥΤΑ Παλαίρου". Μας εξαπατήσατε.
    Στο Συμβούλιο που έγινε στη Πάλαιρο η βούληση των δημοτών ήταν ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Σεβαστείτε την. Τολμείστε την διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.........

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
1)-Φίλοι και γείτονες Λευκαδίτες θα μας επιτρέψετε το συμφέρον του τόπου μας να το γνωρίζουμε και να το καθορίζουμε εμείς. Σε ότι αφορά τη προίκα που πολλές φορές τονίσατε προχθές αλλά και στη συνεδρίαση του ΔΣ πριν ένα χρόνο που παραβρεθήκατε ξανά, δημοσιεύστε το προσύμφωνο που εννοείτε –αν υπάρχει βέβαια- ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ τόσο εσείς, η πρώην Δημοτική Αρχή και η νυν Δημοτική Αρχή του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ.
2)-Φίλοι και γείτονες Λευκαδίτες εσείς δικαίως να είστε ευχαριστημένοι αν έρθουν τα σκουπίδια σας στο τόπο μας. Το ίδιο ευχαριστημένοι βέβαια είναι και οι γείτονες του Δήμου Ξηρομέρου. Εμείς στη περιοχή Παλαίρου – Πογωνιάς γιατί να είμαστε ευχαριστημένοι; Εσείς Φίλοι Λευκαδίτες θα επιτρέπατε τα σκουπίδια τα δικά μας να έρθουν  σε ένα ΧΥΤΑ για παράδειγμα ανάμεσα στο Νυδρί και τη Βασιλική;
3)-Φίλοι και γείτονες Λευκαδίτες μαθήματα πολιτισμού, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς δεν δεχόμαστε από κανέναν. ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ. 
4)-Το παρόν άρθρο και τα συνημμένα έγγραφα θα τα στείλω σήμερα με ηλεκτρονική επιστολή στο Γραφείο του Δημάρχου Λευκάδας με τη παράκληση να τα προωθήσει στους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Λευκάδας.

 ******************************


 **************************************


 *********************************

3 σχόλια:

  1. Δάσκαλε μας ενημερώνεις υπεύθυνα γιαυτό το λόγο σε πολεμούν. Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παλαίρου που είστε; Συμφωνείτε να έρθουν τα σκουπίδια της Λευκάδας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποστολάκης- Φραδέλος- Γαλούνης η τριάδα των σκουπιδιών. Εδώ τα λεφτά είναι πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παλαίρου μπορείτε αν το θελήσετε να επιβάλλετε στο ΔΣ το τοπικό Δημοψήφισμα. Διαφορετικά βάζετε το προσωπικό σας συμφέρον πάνω από το καλό της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο