Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Απόρριψη από το Δημοτικό Συμβούλιο της προτάσεως του Δημάρχου για συζήτηση προ ημερησίας του 5ετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος.

    Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ξηρομέρου είχαμε σήμερα στις 12:00 μ.μ. και εντελώς ξαφνικά, προ ημερησίας διατάξεως, ήρθε από το Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη θέμα συζήτησης και έγκρισης του «Στρατηγικού σχεδιασμού του νέου επιχειρησιακού σχεδίου Δήμου Ξηρομέρου περιόδου 2016 - 2020».
      Υπήρξε μεγάλη αντίδραση όλων των παρευρισκομένων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για την πρόταση του Δημάρχου και την ακολουθούμενη διαδικασία, αλλά και αντίδραση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρου Λυμπεράτου (πρώτος αυτός πήρε τον λόγο και διαφώνησε λέγοντας ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί να έρχεται σαν προ ημερησίας διάταξης για συζήτηση) και τελικά για το αν θα προχωρήσουν σε συζήτηση του θέματος ή όχι μπήκε σε ψηφοφορία με τους: κ. Χρήστο Κολοβό, κ. Ηλία Ταμπάκη, κ. Αποστόλη Βελόνα, κ. Ηλία Γεωργαλή και κ. Παναγιώτη Τζαχρήστα να ψηφίζουν όχι και τους κ. Σπύρο Λυμπεράτο και κ. Παναγιώτη Βραχά να ψηφίζουν παρόν. 
    Η πρόταση του κ. Δημάρχου ψηφίστηκε με ναι από 12 δημοτικούς συμβούλους..........


     Τελικά η γνώμη του Δημάρχου για συζήτηση του θέματος προ ημερησίας απορρίφθηκε, ως μη έχων την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία που απαιτείται για να συζητηθεί ένα θέμα προ ημερησίας.
   Το δικό μας επώνυμο σχόλιο είναι το εξής:
   Η διαδικασία της κατάρτισης, διαβούλευσης και έγκρισης του 5ετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι σαφής και μάλλον ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να την αναγνώσει και να την ξαναδεί με λίγο περισσότερο προσοχή.

mytikaspress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο