Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ποινές φυλάκισης στο Εφετείο στους ληστές των ΕΛΤΑ Στράτου- δεν παρουσιάστηκε ο 35χρονος

Σε δεύτερο βαθμό εκδικάστηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στο Εφετείο Δυτικής Στερεάς στο Αγρίνιο, η υπόθεση της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Στράτο του δήμου Αγρινίου, τον Οκτώβριο του 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr , o  ένας εκ των δύο δραστών , 35χρονος με καταγωγή από το Αγρίνιο, δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην. Ο 35χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 16 ετών για τη ληστεία, αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος μετά από έφεση που άσκησε,  μέχρι την εκδίκαση στο Εφετείο, στο οποίο όμως δεν παρουσιάστηκε ποτέ…....

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο 35χρονος , όταν διέπραξε τη ληστεία , βρίσκονταν σε άδεια από τις φυλακές Κέρκυρας, όπου εξέτιε την ποινή του , επίσης για ληστεία που είχε διαπράξει παλαιότερα.
Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επιβλήθηκε πρωτόδικα και στον 40χρονο συνεργό του , ο οποίος  ήταν παρών, στο δικαστήριο την περασμένη Παρασκευή, στο Αγρίνιο.
Η ποινή που επιβλήθηκε στον 35χρονο  δράστη για τη ληστεία στην σε δεύτερο βαθμό εκδίκαση της υπόθεσης την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ήταν η ίδια όπως και πρωτόδικα, δηλαδή 16 έτη φυλάκισης. Στον δε 40χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για απλή συνέργεια στην ληστεία.
Ωστόσο, ο 35χρονος δράστης, αφού επικυρωθεί η απόφαση του δικαστηρίου, θα πρέπει να συλληφθεί, για να εκτίσει πλέον την ποινή του, ενώ όσο αυτό δεν συμβαίνει , από την επικύρωση της απόφασης και έπειτα, θα θεωρείται φυγόποινος.
Θυμίζουμε σχετικά με την υπόθεση:
Ήταν 9 το πρωί, έξω από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Στράτο του δήμου Αγρινίου, όταν δίκυκλη μοτοσυκλέτα με δυο κρανοφόρους επιβαινοντες, προσέγγισε τον ταχυδρομικό υπάλληλο που είχε πάνω του δύο τσάντες, μια με έγγραφα και μια με χρηματικό ποσό περίπου 8 χιλιάδων ευρώ.
Ο επιβάτης του δικύκλου, αμέσως κατέβηκε από τη μηχανή και με την απειλή πιστολιού, του αφαίρεσε τον σάκο με τις δυο τσάντες. Άμεσως μετά ανέβηκε στη μηχανή που είχε αναμμένη ο συνεργός του διέφυγαν με κατεύθυνση την Αμφιλοχία.
Ο ταχυδρομικός υπάλληλος, ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία, δίνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για τους δράστες και σήμανε συναγερμός για την ανεύρεση τους, σε όλες τις διαθέσιμες μονάδες της Α/Δ/ Ακαρνανίας.
Πράγματι όχι μακριά από το σημείο της ληστείας, άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν τη μηχανή και ακολούθησε καταδίωξη στην οποία συνέδραμαν και άλλα περιπολικά, σε μια διαδρομή περίπου 30 – 40 χιλιομέτρων. Η καταδίωξη συνεχίστηκε σε αγροτικό δρόμο, λίγο μετά το Σπάρτο της Αμφιλοχίας  παράλληλα με τη εθνική οδό προς το Λουτράκι. Εκεί ο οδηγός της μηχανής έχασε τον έλεγχο, όταν συνειδητοποίησε ότι έχει περικυκλωθεί απο τους αστυνομικούς και οι δυο δράστες έπεσαν με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί, ενώ ο άλλος προσπάθησε να διαφύγει πεζός, αλλά συνελήφθη λίγα μέτρα πιο κάτω. Σύμφωνα με πληροφορίες , οι αστυνομικοί πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα , χωρίς όμως να τραυματίσουν τα δυο άτομα.
Οι δύο δράστες πέταξαν τον σάκο με τα έγγραφα και κράτησαν το ποσό των 7.111 ευρώ (6.690 ευρώ βρέθηκαν στον έναν και 420 στον δεύτερο δράστη μετά τη σύλληψη).
Αμέσως μετά ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Αμφιλοχίας και μετά στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ ο δεύτερος εκ των δραστών, κρατείται στην Α/Δ Ακαρνανίας.
Οι δράστες, όπως έγινε αργότερα γνωστό, ήταν 33 και 38 ετών , τότε, και ο 33χρονος που κατάγεται από περιοχή του Αγρινίου, γνωστός κακοποιός , που εξέτιε ποινή 26 ετών στις φυλακές της Κέρκυρας, αφού στο παρελθόν έχει διαπράξει ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και διάφορα άλλα αδικήματα, ενώ βρίσκονταν σε άδεια 11 ημερών εκείνο το διάστημα.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν την μηχανή καθώς και το πιστόλι μάρκας Τοκάρεφ, που ήταν γεμάτο και που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία.
agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο