Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Δράση του Δήμου Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού στις 25 Οκτωβρίου, υλοποίησε  σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας  (Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου ) και το ΠΕΔΥ (Μονάδα Υγείας Αγρινίου-πρώην ΙΚΑ)  την Δευτέρα  24/10/2016 (7.30 -π.μ-2μ.μ)  δράση για την πρόληψη κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, με δωρεάν Τεστ Παπανικολάου.....
Η εξέταση πραγματοποιήθηκε από επιστημονικό προσωπικό των Τμημάτων Μαιευτικής των Μονάδων Υγείας αντίστοιχα, δωρεάν σε ωφελούμενες ανασφάλιστες γυναίκες του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου.
Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των γυναικών για τη σημασία της πρόληψης κατά του καρκίνου.
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην πρόληψη, τη σωστή ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση  για τον καρκίνο του μαστού. Η νίκη της μάχης κατά του καρκίνου  μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ιατρική έρευνα, την ενημέρωση και την πρόληψη. Αν αναλογισθούμε ότι όλοι, στο κοντινό περιβάλλον μας, έχουμε κάποια γυναίκα φίλη ή συγγενή που έχει νοσήσει ή νοσεί από  κάποια μορφή καρκίνου, καταλαβαίνουμε το μέγεθος του προβλήματος και πόσο σημαντικό ρόλο έχει η πρόληψη.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μία στις οκτώ γυναίκες παγκοσμίως, νοσεί από καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Παρά τη συχνότητά του, εάν διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να θεραπευτεί. Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση, τη μαστογραφία και την κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό.
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο 2ος καρκίνος παγκοσμίως στις γυναίκες μεταξύ 15 και 44 ετών και η 3η συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του μαστού και του πνεύμονα. Όλες οι γυναίκες μετά την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής πρέπει να επισκέπτονται μια φορά τον χρόνο τον γυναικολόγο τους και να υποβάλλονται σε πλήρη έλεγχο και κυρίως στο Τεστ Παπανικολάου.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.
                                                        

   Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο