Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Συναντήσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΚΟΣΜΑ


-Συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, για την επισκευή του οδικού δικτύου προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου στα Σκλάβαινα.
-Επίσης, δέχθηκε στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως το Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νικόλαο Καραπάνο.

      Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, συναντήθηκε σήμερα 21 Οκτωβρίου 2016 με την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
      Με ευκαιρία την πρόσφατη απόφαση αγιοκατατάξεως του Αγίου Βλασίου του εν Σκλαβαίνοις Ακαρνανίας, ο Σεβασμιώτατος προσκάλεσε σε συνάντηση την Αντιπεριφερειάρχη κα Χριστίνα Σταρακά ώστε να συζητήσουν τα περί της οργανώσεως και του συντονισμού των απαραιτήτων ενεργειών για την επισκευή του οδικού δικτύου προς τον Ιερό Ναό του Αγίου στα Σκλάβαινα......

 
      Κατά την συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ζήτησε την βοήθεια και συμβολή της Περιφερείας Δυτικῆς Ελλάδος στην προετοιμασία του οδικού δικτύου, ώστε να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Βλασίου, τον Ιούλιο του 2017 στα Σκλάβαινα Παλαίρου Ακαρνανίας. 
      Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την κα Αντιπεριφερειάρχη για το ενδιαφέρον και τις ευχές της για την αποκατάσταση της υγείας του, μετά την πρόσφατη δοκιμασία που τον ταλαιπώρησε, και την ενημέρωσε σχετικά με την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να καταχωρήσει στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας τα ονόματα του αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος και των συνασκητών του. 
    Η κα. Σταρακά διαβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο ότι θα μιλήσει με τους αρμόδιους φορείς της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδος ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο το αίτημα του Σεβασμιωτάτου για την επισκευή του δρόμου προς το χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Βλασίου, στα Σκλάβαινα. Για το λόγο αυτό, στη συνάντηση παραβρέθηκε και η κα Καραθανάση, διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών της Αντιπεριφερίας.

     Επίσης, σήμερα 21 Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτη μας κ. Κοσμάς δέχθηκε στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως το Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νικόλαο Καραπάνο, ο οποίος ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο για την αποκατάσταση της υγείας του, και συζήτησαν θέματα αμοιβαίας συνεργασίας. 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας  της  Ιεράς  Μητροπόλεως



6 σχόλια:

  1. Χαιρόμαστε πολύ που επανήλθε στα καθήκοντά του ο αγιαςμένος Ποιμενάρχης μας. Καλή δύναμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βέβαια και να γίνει οδρομος προς (άγιο βλασιο Σλαβαινα)Μην έχει την τύχη και φιαχτη ΟΜΙΣΩΣ.ΒΛΕΠΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που ενδιαφέρθηκε ο Δεσπότης, γιατί η δημοτική αρχή δεν τους ενδιαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το 2017 την άνοιξη ο πρόδρομος τελειώνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να το δω και ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ.ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΤΙΑΧΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο