Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Εξαιρετική η παρουσίαση βιβλίου του Χρυσόστομου Πατούλα: "Ο Γίγαντας του Πεπρωμένου" στο πολεμικό μουσείο Αθηνών





     Μια παρουσίαση βιβλίου ξεχωριστή και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε χθες απόγευμα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, σε ειδική εκδήλωση στη μεγάλη αίθουσα (Αμφιθέατρο) του πολεμικού μουσείου Αθηνών, απο την Αιτωλική Πολιστιστική Εταιρεία (ΑΙΠΟΕ) και τις εκδόσεις "ΛΙΟΚΡΟΥΣΜΑ", υπό την αιγίδα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝΣΥ).
      Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας - ποιητής και εκδότης της εφημερίδας "Αιτωλοακαρνανική" Χρυσόστομος Πατούλας έγραψε το βιβλίο με τίτλο "Ο Γίγαντας του Πεπρωμένου".........



    Την εκδήλωση συντόνισε ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας (ΑΙΠΟΕ), ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό του συγγραφέα και στην καταγωγή του, που είναι από την Κατούνα. 
    Όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης χειροκροτήθηκαν ολόθερμα από ένα πολύ ζεστό κοινό, που έζησε, με όλες του τις αισθήσεις, μια ξεχωριστή εμπειρία λόγου.
     Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Κώστας Καρούσος, Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, ο Πάνος Χολής, πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝΣΥ) και ο Νίκος Σολδάτος, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, π. Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας ο οποίος παρέλαβε και την Τιμητική πλακέτα για την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου.

       Ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Τριάντης ανέγνωσε την εισήγηση για το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, ο Χρήστος Κορέλας, καθηγητής, συγγραφέας και η Χρυσούλα Σπυρέλη, Dr. Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συγγραφέας, ενθουσιασμένοι από το περιεχόμενο του βιβλίου, τόνισαν μεταξύ άλλων, ότι ο ήρωας του βιβλίου  Στέλιος Νέστορας δίνει μια φοβερή αίσθηση αυτοπεποίθησης και προσωπικής δύναμης, θέληση και δύναμη και στόχευε πάντα ψηλά. Κάτι που άφηνε τους πάντες, ακόμη και τον εαυτό του να φαντάζει ακατόρθωτο. Όταν η δύναμη της θέλησης μπαίνει στο παιχνίδι, τότε κερδίζονται όλοι οι αγώνες. Τότε γίνεσαι ο γίγαντας του πεπρωμένου. Κλείνοντας τόνισαν στους καλεσμένους να ανακαλύψουν την μαγεία του διαβάζοντας το βιβλίο.

   Ο συγγραφέας, φανερά συγκινημένος, Χρυσόστομος Πατούλας ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την τιμή  που του έκαναν καθώς και τους εσηγητές  που παρουσίασαν το βιβλίο του. Μας θύμισε ότι ότι όταν θέλουμε κάτι μπορούμε να το πετύχουμε. Αρκεί μόνο να υπάρχει το θέλω, η δύναμη και το πάθος για να φτάσουμε στην επιτυχία.

    Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο πρωθιερέας π. Πόπης Βασίλειος, ο νεαρός αιδεσιμώτατος Χρυσόστομος Κελεπούρης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Σπήλιος Λιβανός π. βουλευτής σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου γιατρός Χρήστος Κλαδευτήρας, ο Ευάγγελος Παπαγεωργίου, σύμβουλος του Υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και Πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Μπάμπης Τσελεπής πρόεδρος της Ξηρομερίτικης εταιρείας Λόγου και τέχνης, ο εφέτης Αλέξανδρος Σάββας, ο Πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ Δημήτρης Στεργίου, ο πρόεδρος της ΟΣΥΒΑ Σαλαούνης Χρήστος, πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων, κ.α.








































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο