Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Μητσοτάκης στο Αγρίνιο: «Εμείς κοιτάμε στο μέλλον-υπάρχει άλλος δρόμος» (φωτο)

        






       Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ, λίγο πριν τις 21:30 η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ, που ήταν και η κορυφαία στιγμή της σημερινής του περιοδείας στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.
      Η συγκέντρωση ήταν  πολυπληθής, αφού έξω από το κατάμεστο Παπαστράτειο συνωστίστηκαν εκατοντάδες μέλη και φίλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκεί βρέθηκαν βουλευτές και πολιτευτές από την Αιτωλοακαρνανία και την Δυτική Ελλάδα, δήμαρχοι, αιρετοί από όλους τους βαθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη κ.α.
     Την εκδήλωση πριν ανέβει ο κ. Μητσοτάκης στο βήμα προλόγισαν ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αγρινίου της ΝΔ κ. Στούπας και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φώτης Τσόλκας.....



      Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του, αναφερόμενος σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και επέκρινε με σφοδρότητα την κυβέρνηση στους χειρισμούς της στα θέματα που ανέκυψαν με την Εκκλησία, την Δικαιοσύνη και τις τηλεοπτικές άδειες. Έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας διαπλοκής και δεσμεύτηκε πως αμέσως μόλις η ΝΔ εκλεγεί κυβέρνηση θα καταργήσει τον νόμο Παππά, τονίζοντας παράλληλα πως θα λειτουργήσουν περισσότερα κανάλια.
       Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη μετά την σημερινή συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας  με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων, σημειώνοντας με νόημα πως δουλειά της Δικαιοσύνης είναι να εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους νόμους και όχι «να αφουγκράζεται την κοινωνία».
     Επανέλαβε το αίτημα για διεξαγωγή εκλογών λέγοντας πως «το κόστος παραμονής της ιδεοληπτικής και καταστροφικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι απείρως μεγαλύτερο από το κόστος της απομάκρυνσης της.»
     Στο ερώτημα που θέτουν οι πολίτες εάν υπάρχει άλλος δρόμος, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε κατηγορηματικά «Ναι, υπάρχει», μιλώντας για τους βασικούς άξονες της «Συμφωνίας Αλήθειας» που παρουσίασε πριν από μερικές μέρες στην ΔΕΘ. Για μια διαφορετική οικονομική πολιτική όπως είπε , παραθέτοντας μια σειρά από τις βασικές προτάσεις της ΝΔ ειδικά στην κατεύθυνση της μείωσης της υπερφορολόγησης. Μίλησε για κοστολογημένα μέτρα δυο δισ. ευρώ σε δυο χρόνια (μείωση ΕΝΦΙΑ 30%, μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις στο 20% από το 29% κλπ).
        Αναφερόμενος στην Αιτωλοακαρνανία ο αρχηγός της ΝΔ επισήμανε πως με την Ιόνια οδό η περιοχή θα αλλάξει όψη και θα αποκτήσει προοπτική θυμίζοντας πως τα έργα των συμβάσεων παραχώρησης σχεδιάστηκαν και ξεκίνησαν να υλοποιούνται από  κυβέρνηση της ΝΔ. Τόνισε πως το Αγρίνιο θα πρέπει να αποκτήσει κάθετη σύνδεση με την Ιόνια οδό και η Αιτωλ/νία να αξιοποιήσει τομείς όπως ο τουρισμός, αφού είναι μια περιοχή που είναι ιδιαίτερα προικισμένη. «Για να  γίνει αυτό όμως πρέπει να προσελκυθούν επενδύσεις, να υπάρχει χαμηλή φορολόγηση, κίνητρα, να ξεκαθαρίσουν θέματα χρήσεων γης, να υπάρχει υπευθυνότητα από την κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.
      Παράλληλα, επισήμανε ιδιαίτερα πως στη χώρα θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές  σε καθοριστικούς τομείς, όπως η Δικαιοσύνη, η Παιδεία, η Δημόσια Διοίκηση. Πρότεινε μεταξύ άλλων ακόμη την δημιουργία Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων και δημόσια Πανεπιστήμια που θα είναι απελευθερωμένα από τον «βραχνά του κράτους».
      «Εμείς δεν κοιτάμε το παρελθόν. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του εκφράζουν το χειρότερο παρελθόν που αναπαράγει τις χειρότερες παθογένειες ενός συστήματος που χρεοκόπησε και παρέσυρε μαζί του ολόκληρη τη χώρα. Εμείς λοιπόν κοιτάμε στο μέλλον ως ΝΔ . Θέλουμε να φέρουμε το μέλλον στο παρόν και να φέρουμε το χαμόγελο και την ελπίδα ξανά στον Έλληνα την Ελληνίδα , να αισθάνεται ότι πατά στα ποδιά του και να είναι υπερήφανος για τη χώρα του» είπε αμέσως μετά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
        Κάλεσε ακόμη τους πολίτες να κάνουν τις συγκρίσεις τους και να είναι αυστηροί κριτές. Να αντιληφθούν ποιοι μιλάνε με αξιοπιστία και με ειλικρίνεια. «Κάθε μέρα ο λόγος της Νέας Δημοκρατίας έχει όλο και μεγαλύτερη απήχηση. Κάθε μέρα που περνά ο κόσμος στρέφει με ελπίδα το βλέμμα του σε εμάς.» είπε τέλος  καταχειροκροτούμενος ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι σύντομα «η ευθύνη υπάρχει και θα επιστρέψει στη χώρα.»

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

po-mitsotakis-papastrateio8
po-mitsotakis-agr3

po-mitsotakis-papastrateio7
po-mitsotakis-agr4

po-mitsotakis-agr5
po-mitsotakis-agr6
po-mitsotakis-agr7
po-mitsotakis-agr8
po-mitsotakis-papastrateio6
po-mitsotakis-papastrateio5
po-mitsotakis-papastrateio3
po-mitsotakis-papastrateio2
po-mitsotakis-papastrateio1
po-mitsotakis-papastrateio4
po-omilia-mitsotaki15
po-omilia-mitsotaki16
po-omilia-mitsotaki17
po-omilia-mitsotaki18
po-omilia-mitsotaki19
po-omilia-mitsotaki20
po-omilia-mitsotaki21
po-omilia-mitsotaki22
po-omilia-mitsotaki23
po-omilia-mitsotaki24
po-omilia-mitsotaki25
po-omilia-mitsotaki26
po-omilia-mitsotaki27
po-omilia-mitsotaki28
po-omilia-mitsotaki29
po-omilia-mitsotaki30
po-omilia-mitsotaki31
po-omilia-mitsotaki32
po-omilia-mitsotaki33
po-omilia-mitsotaki34
po-omilia-mitsotaki35
po-omilia-mitsotaki36
po-omilia-mitsotaki37
po-omilia-mitsotaki38
po-omilia-mitsotaki39
po-omilia-mitsotaki40
http://www.agriniopress.gr/












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο