Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

   
Συνεχίζεται αυτή την ώρα σε αγροτικές περιοχές που έχουν πληγεί από την πρόσφατη κακοκαιρία, η επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.....
Ο κ. Αποστόλου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο, ο οποίος παρέδωσε σχετικό υπόμνημα για τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα  σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, υποδομές και αγροτικές εγκαταστάσεις, καθώς επίσης στο δίκτυο άρδευσης.
   Ο Ν. Καραπάνος, αφού αναφέρθηκε συνολικά στις καταστροφές που έχουν προκληθεί, ζήτησε άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών (ΕΛΓΑ) έτσι ώστε  οι αποζημιώσεις των πληγέντων να γίνουν το συντομότερο χρονικό διάστημα. Η ανάγκη -όπως τόνισε- είναι επιτακτική, καθώς οι συνέπειες από τυχόν καθυστερήσεις, θα είναι καταστροφικές για το εισόδημα καλλιεργητών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας.
   Αμέσως μετά, στην αίθουσα του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και διάλογος με αγρότες, ομάδες παραγωγών, προέδρους ΤΟΕΒ καθώς επίσης στελέχη των τοπικών ΕΑΣ, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και γενικότερα ο αγροτικός τομέας. Ο κ. Αποστόλου αναγνώρισε το κατεπείγον της κατάστασης, σημειώνοντας πως οι απαραίτητες αποφάσεις αλλά και παρεμβάσεις θα έχουν άμεσο χαρακτήρα, ξεκινώντας από τις φορολογικές διευκολύνσεις των πληγέντων.

   Ο κ. Αποστόλου συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Μεσολογγίου επισκέπτεται αγροτικές εκτάσεις και κτηνοτροφικές μονάδες που υπέστησαν καταστροφές στις περιοχές Λεσινίου και  Μεσολογγίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο