FaceBook

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Αυτά είναι τα χωριά στο Δήμο Ξηρομέρου που δικαιούνται εισοδηματική ενίσχυση. Εξαιρέθηκε η ενότητα Φυτειών!

      Όλα τα χωριά του Δήμου Ξηρομέρου δικαιούνται την εισοδηματική ενίσχυση των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, εκτός απο τις Φυτείες και την Παπαδάτου, απο ότι τουλάχιστον φαίνεται  απο την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ, του 1985 και τροποποιήθηκε μερικά με την οδηγία 93/66/ΕΟΚ του 1993. 
     Αν είναι πραγματικότητα η εξαίρεση της ενότητας Φυτειών τότε η διαμορφωθείσα κατάσταση αφήνει να αιωρείται το αίσθημα της άνισης μεταχείρισης αφού οι Φυτείες απέχουν λίγα μόλις χιλιόμετρα από άλλους οικισμούς που χαρακτηρίσθηκαν ως ορεινοί ή μειονεκτικοί.
    Για την καλύτερη ενημέρωση των δικαιούχων της ενίσχυσης δείτε τις περιοχές που χαρακτηρίζονται ορεινές και μειονεκτικές στο δήμο Ξηρομέρου.
Α)-ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ: Αρχοντοχώρι, Αστακός, Βασιλόπουλο, Βλυζιανά, Βάρνακας, Καραισκάκης, Παναγούλα. 
Β)-ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ: Αγράμπελο, Μαχαιράς, Μπαμπίνη, Παλαιομάνινα, Πρόδρομος, Σκουρτού, Στρογγυλοβούνι, Χρυσοβίτσα, Κανδήλα, Μύτικας.
ΕΚΤΟΣ:  Φυτείες και Παπαδάτος........Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Συγκεκριμένα το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανέρχεται:
A)-σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και
Β)-σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:

Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χα χα για γελια ειστε .. .....που ειναι η ενοτητα συριζεων στης φυτειες τωρα δεν μιλανε.....

μικρος χαδιαρης είπε...

Χαχαχαχα! Ειδικά ο Αστακός κάθε χρόνο αποκόβεται από τον υπόλοιπο δήμο από τα πολλά ΧΙΟΝΙΑ!!!! Χαχαχαχα! Αυτοί που το ενέκριναν μάλλον θα προσπέρασαν την θάλασσα που βρέχει τον Αστακό! Χαχαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί οι Φυτείες εκτός; ντροπή στους άρχοντες του τόπου!

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχα! Πάντως αυτός που ενέκρινε το όλο θέμα δεν γνωρίζει ότι ο Αστακός είναι πάνω στο κύμα και όχι ορεινή περιοχή;

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλα εχει βουνα ο Αστακος και ο Μυτικας που ειναι καμπος βαφτιστηκε μειονεκτικη περιοχη, λεφτα υπαρχουν παρε κοσμε ο εργαζομενος και ο συνταξιουχος θα καλυψει τον μπουναμα στα παραθαλασια πετσοκοβωντας μισθους και συνταξεις !!!! Η ενοτητα φιλε 10.34 ειναι να μη γινει καμια επενδυση στην περιοχη.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σε όλους εσάς τους άμεσα ενδιαφερόμενους(Κτηνοτρόφους-Γεωργούς)που πραγματικά κοιμάστε-βολεμένα μικρο ανθρωπάκια - που επιτρέψατε να παίρνουν επιδοτήσεις για ορεινή περιοχή ο ΑΣΤΑΚΟΣ το ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ το ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ τριάντα και παραπάνω χρόνια αντί για εσάς
Να είστε καλά όμως γιατί τα πρώτα εκατό χρόνια είναι δύσκολα......τα επόμενα θα είναι καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 7.23...εειμαι σιγουρος πως ψηφισες γαλουνη για να σωθει ο τοπος,εαν εψαχενς λιγο θα καταλαβαινες πως ποτε οι φυτειες δεν επαιρναν ορεινα,ανεκαθεν ηταν πεδινη περιοχη δηλωμενη λογο καπνων,αυτα εχουν ισχυει εδω και 40 χρονια,τωρα ξυπνησατε εσεις?

Ανώνυμος είπε...

ειναι λαθοσ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ. ΤΟ 1985 ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ. ΤΟ 1993 ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΝΔΗΛΑ ΚΑΙ ΜΥΤΙΚΑΣ. ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΥΨΟΜΕΤΡΑ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ, ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΕΔΙΝΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΛΠ. ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΧΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΜΑΧΑΛΑ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΥΨΌΜΕΤΡΟ 400 ΜΕΤΡΩΝ, Η ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 350 ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΏ ΜΎΤΙΚΑΣ ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΟ ΠΟΛΎ 30...

Ανώνυμος είπε...

Για γέλια είναι οι πολιτικοί και όχι οι υψομετρικές διαφορές ή τα χωρία μας...άντε γειά!