FaceBook

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Ο Ξηρομερίτης σεφ Γιάννης Τόμπας (απο το Βασιλόπουλο) που τρέλανε την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

        Στην κουζίνα της «Κάρι Μπράντσο» βρέθηκε ο 29χρονος σεφ Γιάννης Τόμπας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ξετρελαίνει τους Αμερικανούς με συνταγές από την Ελλάδα! Ο νεαρός δημιούργησε ελληνικά πιάτα για τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και τους καλεσμένους της στο σπίτι της, με αφορμή τα γενέθλια του αδελφού της διάσημης ηθοποιού, και πλέον είναι ο προσωπικός της μάγειρας. 

ΑΠΟ ΤΗ 
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

        Ηταν πριν από περίπου τρία χρόνια όταν ο σεφ Γιάννης Τόμπας, γεμάτος φιλοδοξίες και αγάπη για τη μαγειρική, αποχαιρέτησε τους γονείς, τις αδελφές, συγγενείς και φίλους του στο χωριό Βασιλόπουλο του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας και ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να κυνηγήσει το όνειρό του.
      Οπως φαίνεται, τα κατάφερε και πλέον μπαίνει στις βίλες των αστεριών του Χόλιγουντ και όχι μόνο! Με απλές συνταγές που έμαθε από τη γιαγιά του στο χωριό, όπως φρυγανισμένο ψωμί με λάδι, χοντρό αλάτι και ρίγανη, κέρδισε τους Αμερικανούς, ενώ με τη βοήθεια της Μαρίας Λόη, δίπλα στην οποία εκπαιδεύτηκε, οι πόρτες άρχισαν να ανοίγουν διάπλατα............



      Εχει περάσει από τα καλύτερα εστιατόρια του Μανχάταν, ενώ μαγειρεύει για προσωπικότητες της πόλης ως ιδιωτικός σεφ. Ετσι, βρέθηκε προχθές στο σπίτι της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η οποία πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά «Divorce», στον πρώτο μεγάλο τηλεοπτικό ρόλο της μετά το «Sex and the City». 
      Ο 29χρονος έχει μαγειρέψει επίσης για τους Στίβεν Μαϊζέλ (φωτογράφος), Καρλ Λάγκερφελντ, Λούσι Λιου, Τζον Βαρβάτο και την Αριάνα Χάφινγκτον της Huffington Post.

«Πριν από περίπου έναν μήνα η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ μού έστειλε email, λέγοντας ότι είχε ακούσει τα καλύτερα για μένα και ότι οι δημιουργίες μου είναι καθαρά ελληνικές! Οταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο άρχισε να μου εκθειάζει την Ελλάδα, το φαγητό, τους ανθρώπους! Η ίδια μιλάει λίγα ελληνικά. Είναι πολύ απλή και ακομπλεξάριστη. Με ρώτησε αν είμαι διαθέσιμος να με “προσλάβει” και βέβαια είπα “ναι”!» αποκαλύπτει στην«Espresso» ο Γιάννης Τόμπας και σημειώνει: «Θα πηγαίνω τρεις φορές την εβδομάδα να της μαγειρεύω, καθώς και κάποιες μέρες extra όταν έχει καλεσμένους».

Ζήτησε τα μυστικά των συνταγών
       Οπως έγραψε ο ίδιος στο facebook, η ηθοποιός όχι μόνο απόλαυσε τις ελληνικές γεύσεις που της ετοίμασε, αλλά του ζήτησε να της μάθει τα μυστικά ορισμένων συνταγών του! Πάντως, αυτές δεν τις αποκαλύπτει σε κανέναν ο 29χρονος, τονίζοντας: «Εχουν παράδοση που ξεκινάει από τις ρίζες μου, από την καταγωγή μου, από το πώς μεγάλωσα, από τις γεύσεις των παιδικών μου χρόνων και τα έθιμα της οικογένειάς μου». Σήμερα, ο Ελληνας σεφ εργάζεται στο εστιατόριο Periyali, το πρώτο ελληνικό εστιατόριο που μετρά 29 χρόνια λειτουργίας στο Τσέλσι.

ΠΗΓΗ: espresso



Δεν υπάρχουν σχόλια: