Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Στη φυλακή ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου αναπήρων Αιτ/νίας

   Στις φυλακές του Μαλανδρίνου, στην γειτονική Φωκίδα οδηγήθηκε χθες ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου αναπήρων Αιτωλ/νίας, μετά την χθεσινή ποινή που του επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο Αγρίνιο.
     Σε παλιότερο δημοσίευμά της εφημερίδας «Γεγονός», είχε γίνει εκτενής αναφορά στην υπόθεση η οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχει ως εξής: Ο κατηγορούμενος, διατηρούσε προ δεκαπενταετίας εταιρία ορθοπεδικών ειδών, ως αφανής εταίρος,  καθότι, λόγω του επιδόματος αναπηρίας που λαμβάνει, δεν μπορούσε να δικαιολογεί επιχειρηματική δραστηριότητα. Εμφανής εταίρος της επιχείρησης, μια γυναίκα, που βρέθηκε συγκατηγορούμενη στη δίκη..........

 
  Από τη θέση του ως προέδρου του Συλλόγου Αναπήρων Νομού Αιτωλοακαρνανίας «η Ελπίδα», «αλίευε», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πελάτες, τους οποίους έπειθε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ότι χρειάζονται συγκεκριμένα αναπηρικά είδη. Εκείνοι τα προμηθεύονταν από το κατάστημά ορθοπεδικών, χωρίς βέβαια να πληρώνουν, αφού τους παρέχονταν μέσω της ασφάλειας τους. Ο κατηγορούμενος κατέθετε τα τιμολόγια στον ΟΓΑ και έπαιρνε πίσω τα χρήματα, ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με  το κατηγορητήριο, έπειθε κάποιους από τους αναπήρους ότι δεν χρειάζονται πια το εκάστοτε υλικό  ή σε άλλες περιπτώσεις, δεν τους το παρείχε ποτέ.
    Η όλη υπόθεση, παρότι εκτυλίχθηκε τα έτη 1998-1999 ήρθε στο φως αρκετά χρόνια αργότερα, κατόπιν αναφοράς που έγινε από υπαλλήλους του ΟΓΑ και σχετική έρευνα που ακολούθησε.
     Στο δικαστήριο τότε, ο πρόεδρος του Συλλόγου, ιδιαίτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία για τις δραστηριότητες του αλλά και την ενασχόληση του και με την πολιτική,  αρνήθηκε φυσικά την κατηγορία και δήλωσε ο ίδιος «θύμα των περιστάσεων» , ότι δηλαδή εξαπατήθηκε και ο ίδιος από κεντρικό προμηθευτή, που αποσκοπούσε στο χρήμα.
      Η απόφαση ωστόσο που βγήκε την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου του 2014 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων , είναι καταπέλτης κατά του προέδρου του Συλλόγου Αναπήρων, με την ποινή που το επιβλήθηκε να είναι 12 χρόνια φυλάκισης με αναστολή για απάτη κατά του δημοσίου.
  Προχθες Παρασκευή του επιβλήθηκε επταετής κάθειρξη και σήμερα πρόκειται να οδηγηθεί στις φυλακές του Μαλανδρίνου. Είναι πολύ πιθανό να ασκήσει αναίρεση και αίτημα αποφυλάκισης, όπως προβλέπει η σχετική νομική διαδικασία.

http://www.agriniopress.gr/

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα 2/10/16 συνεδρίασε το Δ.Σ του Νομαρχιακού Συλλόγου Α.με.α Η ΕΛΠΙΔΑ όπου και έκανε δεκτή την παραίτηση του τέως προέδρου που είχε καταθέσει στον σύλλογο απο τις 29/9/16,έτσι ομόφωνα ανελάβε νέος πρόεδρος του συλλόγου ο Α΄Αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Ανδρικόπουλος και ορίστηκε Γενική συνέλευση όπου και θα δρομολογηθεί διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και περιφερειακών παρέδρων για την ΕΣΑΜΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο