Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Συνεργασία Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας και Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την Ψυχική Υγεία


Η  Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας καθιερώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία για τα ψυχικά νοσήματα και την αντιμετώπισή τους. .....

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το Γραφείο Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας με την υποστήριξη του Ανοιχτού Κέντρου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, οργάνωσε ανοιχτή συνάντηση με θέμα «Ψυχική Υγεία και Αλκοόλ», το Σάββατο 8 Οκτωβρίου.
Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» και περιλάμβανε εισηγήσεις και συζήτηση με το κοινό που την παρακολούθησε.
Εισηγητές ήταν ο κύριος Δήμος Φωτόπουλος, ψυχίατρος και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών Ο.ΚΑ.ΝΑ. και ο κύριος Βασίλης Μπρούμας, ψυχίατρος, διευθυντής του Τομέα Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» και πρόεδρος της Τομεακής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας. 
Συντονιστής ήταν ο κύριος Γεράσιμος Ρεπάσος, Επιστημονικά  Υπεύθυνος του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του Ανοιχτού Κέντρου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης.
Ως ομιλητής συμμετείχε και ο πρόεδρος της  Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κύριος Τάσος Σκαρμούτσος ο οποίος μίλησε εκ μέρους του Δήμου καθώς επίσης ως εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην υπάρχουσα καλή συνεργασία των φορέων της πόλης μας, και μάλιστα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.
Στον διάλογο που επακολούθησε, με τη συμμετοχή πολλών εκ των παρισταμένων, διευκρινίστηκαν ζητήματα σχετικά με την ψυχική υγεία τα οποία περιλαμβάνονταν στις εισηγήσεις. Περαιτέρω αναφέρθηκαν συγκεκριμένες καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση της κατάχρησης και της εξάρτησης από το αλκοόλ στην Ελλάδα και διεθνώς.
Τέλος, έγινε λόγος για την δραστηριότητα των υπηρεσιών και των φορέων σε τοπικό επίπεδο και ανακοινώθηκαν κάποια στοιχεία του σχεδιασμού των παρεμβάσεων για το άμεσο μέλλον







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο